Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1.12 Nostalrius Begins.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje przemyślenia do 18 poziomu, który zdobyłem.

1. Serwer nie jest tak dobrze przygotowany jak Hellground, nie wiem jak przemyśleli wszystko właściciele, jednak w grze bardzo laguje. Uprzedzam gimbazę : Mam 100mb/s, globalny serwer działa bez żadnego laga, komputer mam też mocny.

2. Liczba graczy osiągnięta jest wyłącznie przez brak konkurencji, serwery jak Hellground upadają, bo ile lat można katować to samo, bez żadnego restartu. Tam co drugi znajomy zresztą twierdził, że Gidie były tworzone przez kumpli Game Masterów i przez nich też gracze zostawali ubrani. Tyczy się to też sprzedaży golda na allegro przez Administrację serwera.

3. Przez te kilka dni nie spotkałem żadnego Game Mastera, by wypowiadał się na chacie lub odpowiadał na problemy.

4. "Hype" polega na tym, że ktoś, kto ma dostęp do bazy danych sam edytuje pliki serwera zwiększając liczbę graczy, którą wyświetla Wam pod /who. Oczywiście, na starcie czy nawet teraz na startowej mapie jest masa ludzi, że nie można wykonać questa, jednak podczas gdy wbiłem już 18 lvl, graczy dookoła może znajdzie się z 2-3, na mapie jest oczywiście znacznie więcej, mówię o graczach "na widoku". Dlatego nie sądzę, żeby teoretycznie w Alliance było 2,500 tysiąca graczy.

5. Serwer nie przystosowany do większej ilości graczy. Spawn mobów początkowych jest taki, jaki był standardowo w plikach pobranych przez Administrację. Oczywiście, raty "Blizzarda", niestety Blizzard miał kilka realmów na start a nie 1, tak więc liczba graczy rozłożyła się i każdy mógł swobodnie grać.

6. Jest sporo błędów, które utrudniają gre, jak questy, które niby się bierze, a w quest logu ich brak. Trzeba bawić się w ciągłe relogi.

Kończąc, serwer godny uwagi ze względu jedynie na to, że jest to Vanilla i sporo graczy, którzy chcą wrócić do korzeni. Jednak jeżeli nie chcecie tracić czasu i nerwów odczekajcie jeszcze 2 tygodnie, liczba graczy spadnie. Teraz co godzinę średnio jest dc.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Moje przemyślenia do 18 poziomu, który zdobyłem.

1. Serwer nie jest tak dobrze przygotowany jak Hellground, nie wiem jak przemyśleli wszystko właściciele, jednak w grze bardzo laguje. Uprzedzam gimbazę : Mam 100mb/s, globalny serwer działa bez żadnego laga, komputer mam też mocny.

2. Liczba graczy osiągnięta jest wyłącznie przez brak konkurencji, serwery jak Hellground upadają, bo ile lat można katować to samo, bez żadnego restartu. Tam co drugi znajomy zresztą twierdził, że Gidie były tworzone przez kumpli Game Masterów i przez nich też gracze zostawali ubrani. Tyczy się to też sprzedaży golda na allegro przez Administrację serwera.

3. Przez te kilka dni nie spotkałem żadnego Game Mastera, by wypowiadał się na chacie lub odpowiadał na problemy.

4. "Hype" polega na tym, że ktoś, kto ma dostęp do bazy danych sam edytuje pliki serwera zwiększając liczbę graczy, którą wyświetla Wam pod /who. Oczywiście, na starcie czy nawet teraz na startowej mapie jest masa ludzi, że nie można wykonać questa, jednak podczas gdy wbiłem już 18 lvl, graczy dookoła może znajdzie się z 2-3, na mapie jest oczywiście znacznie więcej, mówię o graczach "na widoku". Dlatego nie sądzę, żeby teoretycznie w Alliance było 2,500 tysiąca graczy.

5. Serwer nie przystosowany do większej ilości graczy. Spawn mobów początkowych jest taki, jaki był standardowo w plikach pobranych przez Administrację. Oczywiście, raty "Blizzarda", niestety Blizzard miał kilka realmów na start a nie 1, tak więc liczba graczy rozłożyła się i każdy mógł swobodnie grać.

6. Jest sporo błędów, które utrudniają gre, jak questy, które niby się bierze, a w quest logu ich brak. Trzeba bawić się w ciągłe relogi.

Kończąc, serwer godny uwagi ze względu jedynie na to, że jest to Vanilla i sporo graczy, którzy chcą wrócić do korzeni. Jednak jeżeli nie chcecie tracić czasu i nerwów odczekajcie jeszcze 2 tygodnie, liczba graczy spadnie. Teraz co godzinę średnio jest dc.

1.Nie wiem jakim cudem masz co godzinę dc jak przez 6 godzin gdy zbierałem hajs nie spotkałem się:

- z żadnym bugiem nie do przejścia. 2 były (quest, ktory opisze w pkt 2.

- żadnym dc

2.Dodatkowo wszystkie questy działały mi w 100% jedyny minus jest w tym, że 2 razy miałem questa wykonanego a u Quest Giver'a nadal był quest niewykonany.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

W hordzie gra sporo polaków. Dołącz do kanału /join pl i napisz, ze szukasz gildii.

Wczoraj było ponad 5600 online, ale podobno to fake i gra o wiele mniej osób. Kto to wie, jakieś ziarno prawdy w tym pewnie jest. Wiele serwerów oszukuje z licznikiem online, by przyciągnąć graczy. Mimo to wszędzie jest pełno ludzi, także warto zagrać ;)

Opublikowano

www.nostalrius.org

Yet another server faking the number of players online. Entries shown on the who list are fake. Real population is below 50% of what they claim it is, meaning it is just over 2k, not 5k.

Without my 11 characters logged in, there were 249 players listed on the who list for Elwynn Forest and 101 actually found, which is 40% of what there should be. A few players may be in infrequent areas not reached by range (~100 yards) of these 11 characters. Someone could say that 2/3 of players were on the borders of Elwynn Forest, hiding in water, because they knew I was scanning the MPCforum biggrin.gif If this doesn't convince you, then you could also believe in Santa Claus, up to you smile.gif

Congratulations Shitalrius! You stand next to lolten and other crap servers having nothing to offer but lies.

Expect them to add more trickery very soon to cover the cesspool. This will probably involve ingame bots accompanying fake who list entries, which they wanted to avoid up to this point, for obvious reasons.

Program code (c++) and Addon code are in the comment.

Źródło i DOWÓD: https://www.youtube.com/watch?v=ad9GpJx1m7A

Czyli wygląda na to, że Admini serwera oszukują z ilością online graczy, hie hie kozaki.

Opublikowano

Pisałem tę informację w grze jak i na forum, to niestety lemingi mnie wyśmiały. Było to pewne i wystarczyło skorzystać z mózgu. Niestety większość obecnej młodzieży łyka i wierzy we wszystko co ktoś mu powie. Przykład " Admini mówią, że na serwerze jest tyle osób to tyle musi być" , to nie czasy komunistyczne ani tym bardziej nie Korea.  Co więcej, liczbę total players z /who można zdefiniować w bazie w plikach. Jest to kod, gdzie do bazowej liczby dodawana jest ta, którą sobie wymarzyli właściciele. 

Pograłem dłużej, serwer mierny, niczym się nie wyróżnia. Liczba graczy większa powstała tylko dlatego, że obecnie nie wychodziły żadne dobre serwery.

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Pograłem dłużej, serwer mierny, niczym się nie wyróżnia.

Mierny? A który, wg Ciebie, serwer vanilla jest lepszy technicznie?

Opublikowano

to nie czasy komunistyczne ani tym bardziej nie Korea.

Twoje zdanie doprowadza mnie do bólu głowy, jak możesz porównywać serwer gry i to co mówią administratorzy do ustroju totalitarnego, czy ty wiesz co to w ogóle jest totalitaryzm. Serwer jest bardzo dobry, co z tego, że administracja oszukuje liczbę online, czy to wpływa na rozgrywkę, bo mi to nie robi różnicy 10-100 osób w jednym miejscu i tak jest ciężko quest zrobić.

giphy.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Minelo troche wiec mozna sie wypowiedziec - duzo rzeczy poprawionych, GMow wiecej, ludzie zajmuja sie serwerem. Fajne community, mili ludzie :D. Nie ma lagow, ludzi gra duzo. "dynamiczne respawn time'y". Polecam :D.

\

Opublikowano

Popieram up i również polecam. Genialny serwer w końcu można się poczuć jak w prawdziwym wowie za dawnych czasów. Serwer sprawny i żywy z dobrym community. Najlepsze jest to, że w niedługim czasie będą otwierać również serwer TBC co będzie jeszcze lepszą opcją bo wejdzie sporo zmian, balans i poprawki, których brakuje na vanilli. Od długiego czasu nie mogłem się w nic wkręcić a tutaj maniaczę jak głupi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wybaczcie ze odkopuje , ale zajerejstrowalem sie i wgl wchodze do gry loguje sie i mi nie pokazuje serwerow wogule :(

set realmlist login.nostalrius.org wpisalem wszystko elegancko loguje sie i nic wybieram tam Development i wgl :(

pomocy

Kappa

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nostalrius w końcu udostępnił publiczny testowy serwer na dodatku TBC. Nie spodziewałem się, że tak szybko także wyścig pomiędzy PlayTBC, Corecraft i Nostalrius się zaczyna. Który szybciej wystartuje, będzie lepszy i zgarnie więcej graczy? To się okaże choć ja nie ukrywam, że najbardziej czekam właśnie na Nostalrius TBC ze względu na czysty blizzlike poza tym są sprawdzeni i już udowodnili co potrafią (vanilla).

Wątek na forum Nostalrius 1.12 na temat TBC: https://forum.nostalrius.org/viewtopic.php?f=2&t=37179
Świeża strona Nostalrius TBC a raczej rejestracja: http://tbc.nostalrius.org/

Chętni mogą wejść i pomóc w rozwoju poprzez testowanie, reszta może czekać i obserwować bowiem teraz to już tylko kwestia czasu!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A czy Nostalrius vanilla pozostanie czy przejdzie na dodatek tbc?

@Edit

"Based on Nostalrius experience regarding Legacy Server Emulation, Nostalrius TBC is an emulation project based on the first extension of the biggest MMORPG ever built. The server will be independent from existing servers already released by Nostalrius and will need the corresponding 2.4.3 client in order to log in. Characters already created on our Vanilla PVP & PVE servers will be able to be copied on the TBC realm under condition, not to have a negative impact on the economy, which will be described when the server"

giphy.gif

Opublikowano

Yyym... z tego wynika, że po prostu zrobią nowy realm TBC nic poza tym, więc tak pozostanie Vanilla.

Opublikowano

Haha hg to starocie z toksycznym community bo grają tam już sami znudzeni pajace a sama ekipa serwera też jest do kitu. To już excalibur jest lepszy przynajmniej nie kręcą o nim dissów ;D

Opublikowano

Haha hg to starocie z toksycznym community bo grają tam już sami znudzeni pajace a sama ekipa serwera też jest do kitu. To już excalibur jest lepszy przynajmniej nie kręcą o nim dissów ;D

Kiedy grałem ostatnio na HG nie doświadczyłem toksyczności community tego serwera ani żadnych nieprzyjemności ze strony ekipy. Starociem jest TBC, WOTLK, Cataclism, nie rozumiem dlaczego stawiacie jeszcze serwery na tych patchach. Kto by tam się przejmował dissami?

Opublikowano

Grałem na HG od początku (dofus) i wracałem sprawdzić jak się zmieniło. Ten serwer jest wymarły, stoczył się pod każdym względem a dissy może głupie, ale oparte na faktach.

Privy są stawiane na starych wersjach bo wow kiedyś był inną grą i ludzie chcą do tego wracać bo nie podoba im się kierunek w którym poszedł blizzard czyli casualizacja i celowanie w masowych odbiorców czyt. gimbusów. I to widać, wow traci z roku na rok na graczach bo coraz więcej ludzi upomina się o prywatne serwery na starszych dodatkach, bo krąży nawet plotka, że blizzard planuje zrobić serwery pod każdą wersję wowa jeśli legion będzie słaby. A nowe privy to zawsze dobra wiadomość, równy świeży start oraz ludzie z zajawką i determinacją aby grać i robić progres a nie stare serwy gdzie siedzą już tylko znudzeni weterani i nikt nie ma na nic ochoty czyt. HG.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...