Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PROBLEM! 1.7 a 1.8

VeSteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, gdy gram na 1.7.x jest zajebiscie, zero przycinek, a gdy tylko wbije na 1.8.x to jak rusze myszką przycina mi się, czy to wina sterowników? javy?

Opublikowano

Tak, jest to wina sterowników lub Javy. Najlepiej zaktualizuj te dwie rzeczy. To jest właśnie jedyna wada tej wersji 1.8, że są spadki FPS, a w wersji 1.7 nie ma. 

Opublikowano

Tak jak wyzej kolega napisal, optymalizacja w 1.8 lezy, poki optifine nie wyszedl, wiecej niz minute z ta wersja nie chcialem zostac.

Opublikowano

a u mnie działa lepiej... a kompa mam dość starego/

Pobaw się ustawieniami, może włączyłeś coś dziwnego, lub domyślnie było włączone.­

na 1.7.10: (300 MB ram)

MXtRlBD.png

średnio 40FPS, ale potrafi przylagować do 30 i mniej.

1.8.1:

Te same ustawienia, ale więcej ramu bo 1.8 ma jednak więcej mobów itd, więc dałem 400MB, ale przy ładowaniu mapy potrafi z tego zabrać 100%, potem jest ok.

dSSm8QT.png

Tylko podczas generowania spada poniżej 60FPS, a tak to trzyma na 70-80FPS

Ja nie wiem gdzie wam te 1.8 laguje :D Jak dla mnie najlepszy update, i 2x więcej FPS bez optifine.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Java nic tu nie pomoze ;) Ogarnij sobie optifine ale i tak dużo to nie da. U mnie na 1.7 jest 260 fps a na 1.8 110 :c Po prostu ta wersja zżera fps ;x

Opublikowano

Graj na 1.7 bo na 1.8 są takie ściny że nie da się grać i jeszcze skin jest jakiś kolorowy,poczekaj na optifine

juto50.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...