Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa fizyka czołgów na superteście

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ruszyły testy, wyszły pierwsze screeny. Dla przypomnienia: oprócz różnych zmian w ruchu, obejmuje ona także wywracanie się czołgów do góry nogami - w wersji 8.0, gdy została wprowadzona przyzwoita fizyka w obrocie czołgu obowiązywał limit iluśtam stopni... i obowiązuje do dziś. To rozwiązanie "tymczasowe" zostało w grze od 8.0 do 8.11 i od 9.0 do 9.6. Czasami owoduje ono bardzo dziwne sytuacje, w których czołg "opiera się na limicie"(czyt. powinien się przewrócić, ale nie może). Razem z nową fizyką ruchu limit został usunięty, na supertest(specjalny rosyjski serwer dla wąskiej grupy graczy, na którym testuje się nowe wersje gry) została wgrana nowa wersja. Oczywiście pojawiły się przecieki, tak więc podziwiajcie:

617461424027390699239.jpeg145251424027390699239.jpeg599311424027390699239.jpeg

Niestety nikt nie udostępnił jeszcze filmiku, ale według relacji pewnego ruska jest możliwe... zrobienie w powietrzu frontflipa przez czołg.

Źródło: http://ftr.wot-news.com/2015/02/15/straight-outta-supertest-new-physics/

Opublikowano

Już niedługo event w WoTcie - Tony Hawk's WoT Skater - frontflipy, backflipy, slide'y, i grindy podrasowanym ELC AMXem :D

Opublikowano

Rozumiem, że jeśli  takie E-50 rozpędzi się i wjedzie w ELC'a to potraktuje to jako skocznie?

Zobaczymy jak to będzie wyglądać, bo jeśli bo każdym zderzeniu czołg ma się wywracać to kiepsko.

Opublikowano

Rozumiem, że jeśli  takie E-50 rozpędzi się i wjedzie w ELC'a to potraktuje to jako skocznie?

Zobaczymy jak to będzie wyglądać, bo jeśli bo każdym zderzeniu czołg ma się wywracać to kiepsko.

Obecnie też czasami się tak zdarza, pamiętam że w jednym odcinku RNG było.

Opublikowano

Nope, to będzie odzwierciedlać to, jak jest w realu. Jak E 50 staranuje ELC na pewno nie wyskoczy do góry, co najwyżej może po nim przejechać, normalna fizyka. 

Opublikowano

ja tam czekam na AW  gram na alfie i rosnie "konkurencja" 

chociaz od wota raczej nie odejde 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Też miałem dostęp, ale niestety na moim kalkulatorze na ustawieniach LOW miałem 15fps ;( , żałuje bo ktoś inny mógł pograć za mnie a tak to tylko 1 miejsce niepotrzebnie zabrałem ;(

Opublikowano

Ta grafika to jakaś śmieszna jest wg mnie. WoT ma grafikę kilka razy lepszą niż ta podróbka WoT'a. xD

Jedynie co mi się podoba to po przewróceniu drzewka leci z niego woda.

Opublikowano

WoT ma grafikę kilka razy lepszą niż ta podróbka WoT'a :D

Nie bądź śmieszny :) wszyscy wiedzą że AW to nowoczesna gra z prawdziwymi czołgami :p

Podróbka to nie jest bo chyba Nikt nie zniży się do poziomu serba i będzie wymyślać czołgi :D

Opublikowano

Nie bądź śmieszny :) wszyscy wiedzą że AW to nowoczesna gra z prawdziwymi czołgami :P

Podróbka to nie jest bo chyba Nikt nie zniży się do poziomu serba i będzie wymyślać czołgi :D

Nie ośmieszaj się jak nie masz na jakiś temat pojęcia (chociaż patrząc na Twoją historię ostrzeżeń sądzę, że powinieneś dopisać to do hobby).

W WoT jest 6 czołgów bez żadnego poparcia historycznymi danymi, 2 z nich ma zostać w ciągu kilku najbliższych patchy usunięte (zamienione). AW jest zerżniętą kopią WoT'a. Interfejs, gameplay, prawie wszystkie rozwiązania są prawie identyczne. System spotowania, granie artylerią i wiele innych. Gdyby WG tworzyło tą grę, ok, robią tą samą grę na innym silniku, spoko, ale jak obca firma kradnie prawie wszystko?

Opublikowano

Nie bądź śmieszny :) wszyscy wiedzą że AW to nowoczesna gra z prawdziwymi czołgami :P

Może dlatego że w grze jest 5 czołgów?

Wymyślać czołgów raczej nie będą, ale prototypów pewnie będzie na potęgę.

Nie ośmieszaj się jak nie masz na jakiś temat pojęcia (chociaż patrząc na Twoją historię ostrzeżeń sądzę, że powinieneś dopisać to do hobby).

W WoT jest 6 czołgów bez żadnego poparcia historycznymi danymi, 2 z nich ma zostać w ciągu kilku najbliższych patchy usunięte (zamienione). AW jest zerżniętą kopią WoT'a. Interfejs, gameplay, prawie wszystkie rozwiązania są prawie identyczne. System spotowania, granie artylerią i wiele innych. Gdyby WG tworzyło tą grę, ok, robią tą samą grę na innym silniku, spoko, ale jak obca firma kradnie prawie wszystko?

Dodają coś tam nowego, np. te granaty dymne lub inne zmiany. Za daleko od WoT'a też nie można odchodzić, udowodniło to WT które zrobiło chyba każdą możliwą rzecz na inny sposób i w efekcie spodobało się nielicznej grupie

Trudno oskarżać twórców o robienie gry o podobnej tematyce i mocno zainspirowanej mechaniką, bo dobre gry zyskują konkurencję. Dota do Lol'a, WoWP do WT, WT do WoT'a, miliardy rpg'ów do WoW'a, przykłady można by wymieniać w nieskończoność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...