Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferuje sponsoring serwera Metin2 Easy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na imie Krystian 20 lat oraz mieszkam zagranica.Do zaoferowania mam dofinansowanie na serwerze gry Metin2 typu Easy. Miesiecznie do zaoferowania mam 250 złotych w zamian żądam GM na serwerze. Nie oczekuje wzrotu kosztow. Nie interesuja mnie propozycje od dzieci (ponizej 18 lat). Szukam najlepiej druzyny ktora posiada juz swoje przygotowane pliki. Jezeli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt poprzez PW. :)

pac_logo_header_transparent_800x200.png

Opublikowano

Chłopie, za 250 zł to nawet dobrego dedyka nie kupisz, a co dopiero reklama, vps do testów.. zrobienie strony, forum.. 

Nie polecam.­

Opublikowano

Chłopie, za 250 zł to nawet dobrego dedyka nie kupisz, a co dopiero reklama, vps do testów.. zrobienie strony, forum.. 

Nie polecam.­

Zawsze SmauG szanowałem twoje decyzje, ale w tym przypadku się totalnie z Tobą nie zgodzę.. Czy chłop gdzieś napisał, że oczekuje 1000 graczy online i milionów z item shopa? Może chce zobaczyć jak to jest i pobawić się na dedyku z liczbą 50 graczy online? Nie tyle co polecam pana, ale z pewnością życzę Ci powodzenia.

Opublikowano

Zawsze SmauG szanowałem twoje decyzje, ale w tym przypadku się totalnie z Tobą nie zgodzę.. Czy chłop gdzieś napisał, że oczekuje 1000 graczy online i milionów z item shopa? Może chce zobaczyć jak to jest i pobawić się na dedyku z liczbą 50 graczy online? Nie tyle co polecam pana, ale z pewnością życzę Ci powodzenia.

Może i masz rację, a nawet się z Tobą zgodzę..

Moja wypowiedź miała na celu uświadomienia koledze jakie to są między innymi wydatki..

Powodzenia :)

­

Opublikowano

Sponsor jakich mało!  Kieszonkowe na serwer chcesz przeznaczyć? ;D 

Nie polecam oferujesz jakieś grosze szczerze mówiąc jak bym miał 250 zł  na wydanie lub 2000000000000000000000$ dolarów to tyle samo czasu bym się zastanawiał na co je wydam :D 

Powodzenia! 

Opublikowano

Aby postawić serwer ( czytaj DOBRY ) musisz przeznaczyć co najmniej 2000 zł.
- Serwer ( około 1300 )
- Hosting pod serwer ( około 50zł , ewentualnie możesz zainstalować apache na maszynie )
- Reklama (Około 300 zł )
- Grafika,Strona ( Około 500 zł )
Są to podstawowe elementy które każdy przeciętny serwer mający mieć zamiar utrzymać się na rynku, powinien spełniać.

sygna.png

Opublikowano

- Serwer ( około 1300 )

- Hosting pod serwer ( około 50zł , ewentualnie możesz zainstalować apache na maszynie )

Są to podstawowe elementy które każdy przeciętny serwer mający mieć zamiar utrzymać się na rynku, powinien spełniać.

@I myslisz ze jedna osoba tyle wyda na sam serwer ? Jesli w polsce krajowa stawka to 1300zl na miesiac. To jest pewne ze potrzeba wiecej sponsorow :)

Sponsor jakich mało!  Kieszonkowe na serwer chcesz przeznaczyć? ;D 

Nie polecam oferujesz jakieś grosze szczerze mówiąc jak bym miał 250 zł  na wydanie lub 2000000000000000000000$ dolarów to tyle samo czasu bym się zastanawiał na co je wydam :D 

Powodzenia!

@I ? Dofinansowanie zawsze sie przyda a widzisz ze duzo niechcem to juz sie kilku chetnych zglosilo :) A tak w nawiasie moje kieszonkowe jest jak twoja miesieczna wyplata

pac_logo_header_transparent_800x200.png

Opublikowano

@I myslisz ze jedna osoba tyle wyda na sam serwer ? Jesli w polsce krajowa stawka to 1300zl na miesiac. To jest pewne ze potrzeba wiecej sponsorow :)

@I ? Dofinansowanie zawsze sie przyda a widzisz ze duzo niechcem to juz sie kilku chetnych zglosilo :) A tak w nawiasie moje kieszonkowe jest jak twoja miesieczna wyplata

-Hooltras

-Kret

-True

-Ciura p****

-Surmistrz

Masz ludzi co mieszkają w polsce a niektórzy nawet nie pracują

a wydają grube tysiące na serwery.

To co oferujesz starcza jedynie na vps i grafike.

Zostawiam Ci zarys

-Dedyk + vpsy licz lekko 700-1000

-Grafika około 200 jak chcesz dobrą

-Strona np od BombWork - 700

-Reklama ponad 300 jak tylko zapowiedzi jeżeli chcesz serie to przeciętny youtuber (thail waffell diablo etc od 40-70 za odcinek wiec jak chcesz serie to minimum 350 za jednego yt)

-Nie wliczam już Grafiki pod www oraz licki jezeli chcesz kupic ts/forum

1912513.jpeg

Opublikowano

- Serwer ( około 1300 )

Kpisz sobie z reklama? na reklame się przeznacza +1k żeby grało dużo ludzi.

Opublikowano

Pewnie chodziło mu o kilka odc u jednej osoby.

Ale ceny w jego poście i tak z dupy

Siedzi Anonn & DejmieN i Hax1or na ławce...

Podchodzi do nich Bóg xMateo i mówi co tam leszcze?

Oni odpowiadają nie bij ziomek bo się boimy już przez Cb mieliśmy sprawę w sądzie.

xMateo ucieszony i mówi dawać szmal.

Oni wyjmują wszystko co mają i uciekają ;)

Opublikowano

Rozjebało mnie to 20 lat i kieszonkowe. 

Czyli masz 20 lat i wydajesz kieszonkowe 250 zł na oplacenie dedyka reklamy grafiki vps etc etc na serwer?

To powiem ci że chyba grafika w pait dedyk to chyba na raty a w gratisie vps, boję sie pomyśleć jak wygląda reklama pani na wylotówce z miasta z tabliczką stoi czy naklejasz ogloszenia na lampach z odrywanym adresem strony www ?

1912513.jpeg

Opublikowano

- Serwer ( około 1300 )

Trochę z dupy te wyliczenia.

-Strona np od BombWork - 700

O, śmiechłem  xD

Żeby grało dużo ludzi przeznacza się 5k+

Opublikowano

Trochę z dupy te wyliczenia.

O, śmiechłem  xD

Żeby grało dużo ludzi przeznacza się 5k+

Potwierdzam wypowiedź tego pana. 5 kafli przy dobrym projekcie to raczej dobry wydatek. Wyliczenia typu "50zł za hosting" czy "300 za reklamę" są śmieszne. Reklama za 300zł jest gównem a nie reklamą.

Opublikowano

- Serwer ( około 1300 )

Są to podstawowe elementy które każdy przeciętny serwer mający mieć zamiar utrzymać się na rynku, powinien lspełniać.

Mylisz sie kolego...

- Zwykły dedyk za 400zl systarczy chyba że plabujesz mieć na serwerze x tysięcy online + dolicz sobie zabezpieczenia żeby serwer nie padl o DDOS albo od wlamu

- Grafika pod strone to na oko 200-250zł + zakodowanie jej to kolejne 250zł (tyle bierze Kongo)

- Hostingi,domeny itp to koszt 100zl

- Reklama. Tu bywa różnie i zależy od tego kto ile chce miec na serwerze. Jedni wydają 600-800zl a inni po pare tysięcy.

Na przecietny serwer z liczba online 600+ trzeba wydac na oko 2-3 tysiące

Opublikowano

k***a jak wyliczają o jezu.

VPS 100zł i ciągnie do 800online zależy jak ciągnie ramu, zabezpieczenia nie problem ^^ 

Strona/Forum itp itp na owym vps

Reklama hmm kilku yt i ma się 600online na przeciętnym easy takim jak np. Castios 

Pozdrawiam wielkich znawców haha­

Opublikowano

k***a jak wyliczają o jezu.

VPS 100zł i ciągnie do 800online zależy jak ciągnie ramu, zabezpieczenia nie problem ^^ 

Strona/Forum itp itp na owym vps

Reklama hmm kilku yt i ma się 600online na przeciętnym easy takim jak np. Castios 

Pozdrawiam wielkich znawców haha­

ta i jeden porządny atak i wszystko leży

a wliczyłeś koszty grafiki strony

Myśląc jak ty 

250-100 to zostaje ci 150 na reklame grafike strone i ewentualne licencje

jak za zapowiedz ludzie biorą po 30-40 zł to kupisz 3 yt i zostaje 30 zł na licki graifke i www

1912513.jpeg

Opublikowano

To jest mentalność MPC zakładasz temat o wsparcie kogoś a tu cisną ze po kilka tyś na serwer itp....nie potrafią czytać chyba

Powodzenia w szukaniu :)

99mpo2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...