Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup Iphone 5 czy Sony Xperia Z2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć wszystko gotowe, płynne i masz za dużo kasy - iphone.

Jeśli tolerujesz drobne opóźnienia, lubisz używać widgetow i innych dobrodziejstw androida oraz jesteś rozsądny i nie przepłacasz - xperia

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć wszystko gotowe, płynne i masz za dużo kasy - iphone.

Jeśli tolerujesz drobne opóźnienia, lubisz używać widgetow i innych dobrodziejstw androida oraz jesteś rozsądny i nie przepłacasz - xperia

Wyjdź z działu, jak masz pieprzyć takie bzdury. 

Jak ktoś kupuje gówno, pokroju GoClever'a to faktycznie może zacinać, tak samo jak starsze modele Xperii bo podzespoły były słabe. Teraz flagowce działają ultra płynnie a tańszy od Z2 - Nexus 5 na 5.0 jest śmiałbym powiedzieć płynniejszy od iPhone 5s. Zresztą iOS jest inaczej skonstruowany, tam nie ma działania aplikacji w tle. 

lownfast

Opublikowano

Wyjdź z działu, jak masz pieprzyć takie bzdury.

Jak ktoś kupuje gówno, pokroju GoClever'a to faktycznie może zacinać, tak samo jak starsze modele Xperii bo podzespoły były słabe. Teraz flagowce działają ultra płynnie a tańszy od Z2 - Nexus 5 na 5.0 jest śmiałbym powiedzieć płynniejszy od iPhone 5s. Zresztą iOS jest inaczej skonstruowany, tam nie ma działania aplikacji w tle.

Hah ja "pieprze głupoty"?

Mówisz o Nexusie, ale nie wspomnisz, że na on czystego androida, bez dodatków producentów, które MOGĄ powodować lagi.

Każdy telefon z Androidem czasem złapie laga, albo będzie dłużej wczytać jakąś apkę.

Jak masz tyle informacji na temat, a twoje wypowiedzi opierają się na starzeniu "mam androida, ja jestem bogiem, wiec android tez jest bogiem" to po co tyle agresji.

Jeśli ktoś zadaje pytanie trzeba przedstawić sytuację obiektywnie ;)

P. S następnym razem polecam porównywać sprzęt, o którym mowa w poście, a nie wylatywac z czymś z całkiem innej beczki

Opublikowano

tururu.

następnym razem polecam porównywać sprzęt, o którym mowa w poście, a nie wylatywac z czymś z całkiem innej beczki 

porównuje sprzęt który jest prawie że identyczny, więc porównanie jest trafne. Zresztą, mówisz ogólnie - ANDROID LAGUJE - więc dałem Ci przykład tego, że wcale tak nie jest. 

że na on czystego androida, bez dodatków producentów, które MOGĄ powodować lagi.

Mogą ale ich nie powodują, ewentualne lagi wynikają ze złego użytkowania smartfonu.

Każdy telefon z Androidem czasem złapie laga, albo będzie dłużej wczytać jakąś apkę. 

Nie wiem jak na twoim szmelcu (czytaj S4 mini) bo na moim niestety NIC nie laguje nawet gdybym odpalał wszystkie aplikacje po kolei z góry na dół. :C 

"mam androida, ja jestem bogiem, wiec android tez jest bogiem" 

przykład?

lownfast

Opublikowano

1. Prawie identyczny? Nie wydaje mi się.

2. Tak? To dlaczego S5 laguje nawet w touchwiz? Pogódź się

z prawdą.

3. U mnie jak na każdym. Jeśli masz na telefonie 1 apke, to faktycznie może nie lagować.

4. Każdy twój post to potwierdza ;)

P. S jesteś z w-wy?

Opublikowano

1. Prawie identyczny? Nie wydaje mi się. 

to sobie przeczytaj specyfikację

2. Tak? To dlaczego S5 laguje nawet w touchwiz? Pogódź się

z prawdą. 

Co może wiedzieć jakiś łak o S5 jak najlepszym smartfonem trzymanym przez niego w ręce jest dwurdzeniowy S4 mini.

3. U mnie jak na każdym. Jeśli masz na telefonie 1 apke, to faktycznie może nie lagować. 

Widzę, że źle zrozumiałeś przekaz - chodziło mi o 30-40 aplikacji :/ 

4. Każdy twój post to potwierdza 

konkrety

lownfast

Opublikowano

Dla twojej wiadomości - wypowiadam się, bo wiem co mówię. Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie miałem s5 w ręce?

Nie będę się z tobą kłócić, bo tobie nie idzie nic wytłumaczyć, a pojęcie o tym co mówisz można podawać w ułamku.

Opublikowano

Zdecydowanie tak, tutaj bym pewne posty po prostu uznał za SPAM (chodzi o schizofrenika polecającego S4 mini) - bierz Z2 :)

Gdzie w tym temacie poleciłem s4 mini?

Chyba nie wiesz co to schizofrenia.

Szkoda ze dla podniesienia swojego autorytetu musisz obrażać innych.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkrzystoof niemal każdy twój post tutaj można uznać za spam, a jeżeli nie uznajesz autorytetu kolegi który porównał Z2 i Nexus 5 to masz najwyraźniej problem ze sobą. Masz 40 postów i uważasz, że wiesz więcej od osób które już są tutaj parę lat i są obeznani w tym fachu. Więc prosił bym o skończenie spamu, bo chciałem poczytać o mojej Xperii Z2, a czytam opowieści na poziomie 12 latka.

A co do tematu, to miałem podobny wybór tylko uwzględniałem wtedy: Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, HTC M8, LG G2, iPhone 5S. Było to jakoś w październiku, więc iPhone 6 jeszcze nie było w ofercie.
Jeżeli mogę ci coś doradzić to w mojej Z2 nic się nie zacina (nie długo będzie android 5.0, bo jest aktualnie w fazie beta testów), a co do sprawowania telefonu to też myślałem na iPhonem bo lubię tą firmę, ale jest zbyt ograniczony (nie ma dymków, widgetów, jest strasznie nudny). Android daje dużo większe możliwości, a najnowszy android 5.0 jest według crash testów(chodzi o crash systemu(lagi, wyłączanie etc.), nie rzucanie telefonem), mniej awaryjny. Ogólnie Xperia po tylu miesiącach nie straciła niemal na wydajności i mogę ci polecić ten telefon z czystym sumieniem.

btw. jeżeli bierzesz telefon na abonament to lepiej weź też ubezpieczenie, ja mam tak: ubezpieczenie obejmuje każde uszkodzenie, ja pokrywam 10% ceny naprawy, chyba, że cena naprawy jest większa niż 700zł. Wtedy dostaje nowy telefon za taką cenę jak przy braniu abonamentu (czyli 200zł w moim przypadku).

#edit : teraz jak patrze specyfikację, to sam bym porównał Z2 i Nexus 5 do siebie. Z2 więcej ramu i minimalnie nowszy procesor, ale praktyka pewnie podobna.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Z2 samoistnie pęka,nie polecam!

Jakim niby sposobem na samoistnie pękać? Jeśli szanujesz telefon to nic złego się z nim nie stanie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@Highlander98 nie wiem co ci pęka. Mówisz pewnie o Xperii Z, która w pierwszej "serii" miała wadę polegającą, na nie tyle samoistnym pękaniu, co szybka przednia pękała np. podczas wyciagania telefonu z kieszeni kiedy prowadzisz auto. Ogólnie szkło było mało wytrzymałe a obudowa nie chroniła szkła przed pęknięciem.

Jeżeli mogę mówić coś o wadach Z2 to nie napisałem, ale zdażają się modele w których przednia bądź tylna szybka w jednym z kątów wystaje ponad krawędź aluminiową. Jest to wada podczas składania telefonu, ale nie słyszałem by miało to jakiś wpływ na ego wadliwość, choć pewnie jeżeli kładziesz telefon wyświetlaczem do dołu bez folii, to może szybciej się rysować.

Ja w dalszym ciągu uważam, że Z2 jest lepsza od iPhone 5, tym bardziej, że iPhone miał premierę rok wcześniej, a na ten moment już 2 lata temu, a Xperia Z2 rok.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tył xperii z2 wykonany jest z szkła podczas różnic temp. wiemy,że szkło pęka-poczytaj opinie na google,jest też dużo dowodów w postaci zdjęć 

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Bierz iPhone'a, telefon płynny, znakomity aparat, żadne gry się nie tną. Czego chcieć więcej?

i know i'm acting a bit crazy

strung out, a little bit hazy

Opublikowano

Tylko nie każdy chce mieć cegłę.

Z telefonu mniejszego niż 4.5" nie da się komfortowo korzystać do celów multimedialnych.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Z telefonu mniejszego niż 4.5" nie da się komfortowo korzystać do celów multimedialnych.

Od kiedy? hah :D :D :D

@Edit, no masz rację jeżeli masz 2 metry wzrostu :)

zy95qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...