Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa, zewnętrzna

Kaanashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jakbym kupił kartą dźwiękową zewnętrzną, taką za 200 zl np., to czy różnica dźwięku byłaby odczuwalna? Teraz prawdopodobnie mam zwyklą, zintegrowaną, bo nie kupowalem zadnej. Moje sluchawki do superlux hd 681 evo mk II. Czy dźwięk będzie tak wyraźnie lepszy, ze bede dostawal orgazmu? A moze różnica będzie tak mała, że nie warto jej kupować? Zapomnialbym o najwazniejszym. Karte, lub cos innego i tak muszę kupić, bo mam rozpierdolone to gniazdo na słuchawki, tzn jako tako działa, ale gdy jakos obkrece kabelek przez przypadek to potem muszę się męczyc 10 minut, zebym nie mial dźwięku tylko na jednej słuchawce, po przez obracanie go aż do skutku. A, zapomnialbym. Otóż, czy oprocz dźwięku w sluchawkach, dźwięk, który będą słyszeć inni, nie ja, czyli dźwięk od mikrofonu, też będzie wyraźnie lepszy? Mikrofon mam tani, taki średni, zalman zm mic 1, czy jakos tak, nie moge mowic do nich jakichś rozbudowanych zdań, bogatych stylistycznie, z jakimiś porównaniami homeryckimi i głębszych przemyśleń, bo nie zrozumeiliby mnie w 100%, przez to, ze mikrofon mam taki sredni no karta dźwiękową zintegrowaną.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak kupisz dobrą kartę to będziesz miał lepszy dźwięk 

Mój głos w mikrofonie też będzie lepszy, wyraźniejszy?

XrgAYyk.png

Opublikowano

nie będzie wyraźniejszy jak masz szajsowaty mikrofon 

dodatkowa karata nic nie zmieni jak nie dokupisz do niej głośników jakościowo porównywalnego z nią 

nie ma znaczenia jaką masz dźwiękówkę , wszytko obrabiane jest cyfrowo czyli sygnał jest identyczny bez względu na kartę dźwiękową, różne w kartach są przetworniki cyfrowo analogowe i to właśnie daje w końcu jakość dźwięku 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie będzie wyraźniejszy jak masz szajsowaty mikrofon 

dodatkowa karata nic nie zmieni jak nie dokupisz do niej głośników jakościowo porównywalnego z nią 

nie ma znaczenia jaką masz dźwiękówkę , wszytko obrabiane jest cyfrowo czyli sygnał jest identyczny bez względu na kartę dźwiękową, różne w kartach są przetworniki cyfrowo analogowe i to właśnie daje w końcu jakość dźwięku 

Dzieki za pomoc. Czyli jednak postaram się kupić jakąś przejściówke, cośtego rodzaju, a nie karte za 200zł. Można zamknąć

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...