Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AION Priv 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum

Gość Xanan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z przyczyn różnych, głównie technicznych postanowiłem zawiesić projekt "AION 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum"

Wątpię bym do niego wracał w przyszłości, ale jeśli tak to być może będzie to na nowych plikach, tj. 4.7.1 EU (gdy takowe się pojawią). Dziękuję za wspólną zabawę tym, którzy brali udział.

Treść poprzednich postów zostawiam w spoilerach, a posty #14 oraz #15 polecam osobom, które dorwałyby pliki i chciały same się pobawić w takie rzeczy. Lista //goto z tego co zauważyłem się nie zmienia (zbyt często) więc można ją normalnie wykorzystywać.

Witam serdecznie

W najbliższ- -----, tj dnia:

-- - -- - ----

o godzinie:

--:-- -> --:--

Planuję po raz pierwszy otworzyć mój "serwer testowy" wersji 4.7.5 dla zamkniętego grona w ramach projektu "AION Priv 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum"

(Nie możesz w danym terminie, a spełniasz wymagania lub wysłałem ci prywatne zaproszenie? Skontaktuj się ze mną, pomyślimy)

Galeria screenów:

[sS] Galeria screenów z projektu "AION Priv 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum"

Całą treść pierwszego postu przed edycją do którego odnoszą się odpowiedzi #2-#12 podaję w spoilerze poniżej, tutaj będę tylko wrzucał najważniejsze informacje jak daty powyżej lub wymagania poniżej. Trochę go przepisałem, trochę zmieniłem ale treść jest podobna i postawiona bardziej z konkretną datą niż jako sam "pomysł".

================================================================================================================
 Witam wszystkich serdecznie.

Tym postem, w piątek 13, dnia 13-02-2015 wybiło właśnie moje 1000 aktywnych postów na MPCforum (kiepsko jak na 1632 dni co stanowi 4 lata, 5 miesięcy i 18 dni - wiem). Do 1000 w samym dziale AIONa mi jeszcze trochę brakuje ale może i wtedy coś postaram się zorganizować. Przejdźmy jednak do rzeczy:

Jak powszechnie (nie)wiadomo za około 1-2 miesiące AION EU przejdzie na wersję 4.7 co wprowadzi masę nowych itemów, nowe lokacje (Kaldor/Levinshor/między serwerowa Pangea x4 i Transidium Annex), siege, instancje, bossy i masę innych rzeczy. Dorwałem dzisiaj w miarę działające pliki serwerowe AIONa 4.7.5 (aktualny patch NA, nie jest to co my dostaniemy tylko późniejsza wersja ale w większości się pokrywa; właśnie je testuję i konfiguruję) i pomyślałem o zrobieniu "Dnia otwartego dla użytkowników MPCforum" - każdy spełniający ustalone przeze mnie kryteria mógłby sobie wejść i w konkretnym czasie do woli sprawdzić nowości z tej wersji (w zakresie tego co bym ustawił i co aktualnie tam działa, a na razie wygląda to nieźle). Jest to na razie tylko i wyłącznie pomysł, jeśli nie będzie zainteresowania to trudno, jeśli będzie za duże... Nie no, nie zakładam, że będzie jakieś duże zainteresowanie bo między innymi potrzeba pobrać klienta NA.

O co tak w ogóle chodzi?
Myślę o zrobieniu "serwera testowego" w pełni przygotowanego do zabawy dla zamkniętego grona graczy. Chcesz zabijając dwa moby wbić max lvl i zrobić sobie komendą eq Governora po czym postrzelać fotki w stolicy przeciwnej frakcji? Chcesz zwiedzić miejsca w jakie nigdy bez glide hacka nie dało rady się dostać? Chcesz spróbować sił w walce 1v1 przeciwko Padmarashce, zobaczyć legendarnego Sematariuxa lub przyjrzeć się czy Tiamat na pewno jest kobietą?

946911416442010737114.jpg

Żaden problem.

Dlaczego tylko dla zamkniętego grona graczy?
Pierwsze i najważniejsze - każdy może sobie część rzeczy sprawdzić na privach takich jak NotAION, Just AION czy Gamez AION. Musi tam "chwilę" pobić moby, porobić jakieś instancje czy arenki PvP ale dotrze do paru z tych rzeczy. Ja chciałbym w ramach podziękowania dla osób, które mają swój wkład w rozwój tego działu zaoferować możliwość poznania gry z trochę innej strony - gdzie można zrobić prawie wszystko i wejść praktycznie wszędzie. Można nawet grając gladem zapolować na Padmarashkę w jej jaskini, przywołać Magma Spirita i wziąć do rąk pistolet z tarczą.

es4xKkA.jpg

I nie, tu nie ma ani odrobiny Photoshopa.

Jakie by to były kryteria?
Nie chcę wpuszczać na serwer kompletnych "randomów", trolli, hipokrytów i debili wszelkiej maści. Być może to kogoś urazi, że nie daję mu możliwości pobawienia się ale tak jak napisałem wcześniej - od tego są "oficjalne" privy gdzie może bawić się do woli... Prawie do woli. Może kiedyś i ja się tak pobawię po czym postawię serwer dla większej ilości graczy ale chwilowo z przyczyn osobistych, i technicznych nie chcę tego robić.

Zakładam więc, że wpuściłbym osoby udzielające się w dziale AION już od jakiegoś czasu - znam i kojarzę z nicków praktycznie każdego odkąd tu jestem, a jeśli kogoś zapomniałem to mogę szybko przejrzeć dział i sobie przypomnieć. Dlatego powiedzmy:

• nie wpuszczam w ogóle trolli i innych śmieszków heheszków co nie prezentują sobą żadnego poziomu. Sprawdzę każdą osobę, która postanowi się zapisać (bądź po prostu zapytam moderatorów działu w którym się śmieszek udzielał) i jeśli znajdę coś przeciwko to podziękuję, i zaproszę po poprawie zachowania.
  • minimum 100 postów na całym MPCforum to podstawa - może dopuszczę mniej, nie wiem - zobaczymy z czasem. Ale jeśli zauważę, że zostały nabite postami typu "dobre +", "lubię to +" lub innymi nie mającymi żadnej treści merytorycznej - podziękuję i polecę "oficjalne" privy.
  • żeby ktoś został wpuszczony musi mieć jakiś wkład w dział, który ocenię sam - albo zadawał w przeszłości sensowne, nie powtarzające pytania albo popisywał się wiedzą odpowiadając na pytania innych graczy. Nie potraktuję postów typu "eee gdzie jest wstretnik jadowity" czy jakiś inny błotnik robaczywy jako istotny wkład w rozwój działu, przykro mi. Dopuszczam osoby mające bardzo duży wkład w inne części MPCforum jako gości, którzy po prostu chcieliby zobaczyć grę "4fun". Gracze AIONa jednak będą mieli pierwszeństwo.
  • napisałem to wcześniej ale powtórzę: wymagany jest klient AIONa w aktualnej wersji NA. Można go pobrać z: http://na.aiononline.com/en/- bez tego ani rusz, klient EU się nie nadaje do odpalenia na tym privie i nie da się go zpatchować na razie tak by działał. Gdy EU przejdzie do 4.7, a ja dorwę pliki serwerowe EU to będzie się można bawić w ten sposób.
  • Zastrzegam sobie jako osobie organizującej to wszystko, że mogę się nie zgodzić na wpuszczenie kogoś "bo tak". Raczej nie dojdzie do takiej sytuacji ale lepiej sobie coś zastrzec niż żeby później było zdziwienie.

Jakie byłyby ograniczenia na samym serwerze?

• Kompletny brak możliwości spawnowania czegokolwiek (w sensie mobów, bossów, NPCów). Zostawiam sobie tę opcję żeby pokazywać jakieś bossy ale blokuję wszystkim bo zespawnowanie NPCa chodzącego po Pernon czy Orielu w środku Sanctum wywala serwer. Testowałem i wywaliło mi pół Pandaemonium, nie mam ochoty drugi raz tego naprawiać.
  • Żadnych komend do kickowania czy banowania graczy. Nie mamy 10 lat żeby się w takie rzeczy bawić ale ostrożności nigdy za wiele.
  • Każdy mógłby sobie do woli spawnować itemy komendami, które opiszę przed postawieniem serwera. Jeśli trafię na coś co sprawia problemy to zalecam nie "przywoływanie" sobie tego bowiem muszę później szukać w database i naprawiać błędy. Nie lubię tego robić.
  • Zalecam nie teleportowanie się "gdziekolwiek" tj, dam spis gdzie można się bezpiecznie przenosić by coś zwiedzać jeśli ktoś chciałby biegać samodzielnie, a nie z "wycieczką" (planuję oprowadzić po lokacjach w własnym zakresie jeśli pojawi się zainteresowanie taką formą spędzenia czasu) ale są miejsca do których nie można się dostać w ogóle chociaż komenda działa - mapy testowe dla GMów, które nie są wgrane w klienta gry. Jakakolwiek próba wywala klienta gracza i muszę w bazie danych zmieniać lokację postaci żeby można było w ogóle wejść do gry. Nie chce mi się tego robić.
  • Pewne itemy nie działają. Jest ich mało ale tak po prostu nie działają - nie znam się na tym na tyle by być w stanie cokolwiek z nimi zrobić ale zgłaszam błędy osobom pracującym nad tymi plikami dlatego jest spora szansa, że kiedyś zostaną naprawione.
  • Na serwerze nie ma Geo daty - moby będa nas gonić biegając w powietrzu i przenikając przez ściany.
  • Na serwerze nie działa sporo skryptów w instancjach. Jest to naprawiane ale na chwilę obecną bardziej służy do przejrzenia rzeczy niż samego oglądania jak działają siege czy instancje.
  • Pewnych rzeczy z samego 4.7.5 może brakować (np, wiem, że nie ma nowego Shugo; można zwiedzić lokację ale to tyle, instancja jeszcze normalnie nie działa). Trzeba pamiętać o tym, że jest to priv tworzony przez graczy dla graczy, a nie oficjalny serwer testowy. Coś może być w formie itemu ale nie mieć zastosowania. Coś może sprawić, że postać nagle się zbuguje i jedynym sposobem na naprawę będzie usunięcie jej i zrobienie nowej.
  • Nie wszystkie itemy mają poprawne statystyki - przykładowo Plumki dodają tylko atak/magic boost, a nie HP. Dlatego może się nie udać odtworzenie własnej postaci z globala.

To na razie tyle z ograniczeń. Jak sprawdzę, że coś nie działa lub może sprawiać problemy to dopiszę o ile oczywiście będzie zainteresowanie pomysłem.

Co jeśli nie będzie zainteresowania lub komuś nie będzie odpowiadać termin, który się ustali? Trudno, jeśli się zdecyduję na organizację to nawet zrobię to dla dwóch osób. Oczywiście z całej zabawy postaram się wrzucić screeny, pamiątkowe fotki i co tam ludzie nie podeślą by wisiało na pamiątkę w dziale Media.

Jeśli ktoś ma jakieś propozycje bądź pytania to zapraszam do komentowania. Co o tym myślicie?
(posty typu tylko "wezmę udział" będą zgłaszane jako spam - liczę na rozbudowane komentarze, a nie nabijanie postów; dopuszczam np. post z chęcią wzięcia udziału rozbudowaną o to czemu się chce żebym mógł sprawdzić jakie jest zainteresowanie i czym konkretnie)

/// Edit:
Uprzedzając pytanie - nie, nie udostępniam gotowych plików serwerowych. Nie są moją własnością i można je znaleźć w Internecie bez problemu. Jak je pobrać/ustawić by działało trzeba się nauczyć samodzielnie.
================================================================================================================

W dużym skrócie: O co chodzi?

Grasz na wersji EU i z niecierpliwością oczekujesz patcha 4.7, który nadchodzi wielkimi krokami i którego możemy oczekiwać prawdopodobnie w połowie/pod koniec marca? Już teraz jednak zamknięte grono graczy będzie w stanie zobaczyć co oferują ten i następujące patche do 4.7.5 włącznie (aktualna wersja NA, przejście zajęło im ok. 2-3 miesiące) prawie bez ograniczeń oraz pobawić się w robienie screenów na swoje blogi/tablice, testowanie statystyk i instancji? Chcesz zabijając dwa moby wbić max lvl i zrobić sobie komendą eq Governora po czym postrzelać fotki w stolicy przeciwnej frakcji? Chcesz zwiedzić miejsca w jakie nigdy bez glide hacka nie dało rady się dostać? Chcesz spróbować sił w walce 1v1 przeciwko Padmarashce, zobaczyć legendarnego Sematariuxa lub przyjrzeć się czy Tiamat na pewno jest kobietą?

946911416442010737114.jpg

Żaden problem.

Czym się różni od innych serwerów takich jak Just AION, Gamez AION czy NotAion?

Najważniejsze różnice to swoboda i cel. Na każdym z wyżej wymienionych privów możemy/musimy farmić by później normalnie grać prawie jak na oficjalnych serwerach lub robić arenki by bawić się w PvP. Nie znalazłem jednak żadnego działającego serwera na który możemy wejść by zrobić cokolwiek, sprawdzić skiny, sprawdzić jak wyglądają mapy na których nigdy nie byliśmy, przyjrzeć się rzeczom do których chcieliśmy ale z jakiś przyczyn nie mieliśmy dostępu.

Dlaczego dla "zamkniętego grona"? Jakie by były kryteria?

Postanowiłem to zorganizować samemu w ramach podziękowania dla aktywnych użytkowników działu AION za ich wkład, tak by każdy mógł zobaczyć coś czego do tej pory nie dało rady w ulubionej grze oraz nie chciałbym wpuszczać kompletnych randomów, śmieszków, trolli, hipokrytów i debili wszelkiej maści. Być może to kogoś urazi, że nie daję mu możliwości pobawienia się ale od tego są "oficjalne" privy gdzie może bawić się do woli... Prawie do woli.

Przewidywane kryteria:

• minimum 100 postów na MPCforum - posty nabite poprzez pisanie "fajne +" czy "hehe podoba mi sie +" zakończą się odesłaniem do "oficjalnych privów";
  • wkład w dział AION - znam z nicków większość osób, które się udzielają lub przynajmniej kojarzę i mam wyrobione jakieś zdanie - jestem tu trochę i potrafię ocenić czy ktoś coś robił w dziale czy tylko pytał o lokacje wstrętników jadowitych ale nie odpowiadał na pytania ani nic;
  • zerowy lub niski poziom ostrzeżeń - nie jest to ciężkie do zrobienia i % nie wpadają ot tak za samo istnienie;
  • Posiadanie aktualnej klienta AIONa North America (NA) w wersji 4.7.5 - bez tego ani rusz, po prostu się nie da.
  • Gość spoza działu AION - goście nie mający nic wspólnego z AIONem ale którzy chcieliby zobaczyć grę również mogą wziąć udział. Wymagana jest jednak znacząca ilość postów (sensownych i nie łamiących regulaminu w żaden sposób ) na całym MPCforum, aplikacja według wzoru poniżej oraz osoby takie będą za osobami spełniającymi normalne wymagania.

Przewidywane ograniczenia:

• Brak możliwości spawnowania czegokolwiek (mobów, NPCów - tym ja się zajmuję);
  • Żadnych komend na kickowanie graczy;
  • Każdy mógłby sobie do woli spawnować itemy komendami, które opiszę przed postawieniem serwera. Jeśli trafię na coś co sprawia problemy to zalecam nie "przywoływanie" sobie tego bowiem muszę później szukać w database i naprawiać błędy. Nie lubię tego robić.
  • Zalecam nie teleportowanie się "gdziekolwiek" - pracuję nad spisem bezpiecznych komend i lokacji. Jakieś kombinowanie i wpisywanie lokacji z plików znalezionych w Internecie może poskutkować wywaleniem nas na mapę niedostepną w naszych klientach = crashuje grę i wywala klienta bez możliwości powrotu dopóki sam tego nie naprawię w bazie danych. To zajmuje i nie lubię tego robić;
  • Pewne itemy nie działają. Jest ich mało ale tak po prostu nie działają - nie znam się na tym na tyle by być w stanie cokolwiek z nimi zrobić ale zgłaszam błędy osobom pracującym nad tymi plikami dlatego jest spora szansa, że kiedyś zostaną naprawione - sam tego nie mogę naprawić tylko muszę czekać na patcha od Amerykańców (cholera, brzmię prawie jak GameForge z "musimy czekać na patcha z Korei")...
  • Pewnych rzeczy z samego 4.7.5 może brakować (np, wiem, że nie ma nowego Shugo; można zwiedzić lokację ale to tyle, instancja jeszcze normalnie nie działa). Trzeba pamiętać o tym, że jest to priv tworzony przez graczy dla graczy, a nie oficjalny serwer testowy. Coś może być w formie itemu ale nie mieć zastosowania. Coś może sprawić, że postać nagle się zbuguje i jedynym sposobem na naprawę będzie usunięcie jej i zrobienie nowej.
  • Każdy będzie mógł wejść na maksymalnie dwóch kontach, które ja robię sam i następnie daję dostęp wraz z plikami.
  • Maksymalnie 10 realnych osób na serwerze - każdy może mieć po 2 konta (ja ew. do 4).

Teraz najważniejsze: Jak zaaplikować by móc się pobawić?

Jeśli nie otrzymałeś/aś prywatnego zaproszenia to po sprawdzeniu kryteriów wysyłasz mi prywatną wiadomość według schematu:

===========================================
Temat wiadomości: AION Priv 4.7.5 - serwer testowy
Treść: 

(wybierz jedno)
Uważam, że
- kwalifikuję się do zabawy na serwerze testowym ponieważ spełniam wszystkie wymagania;
- chociaż nie spełniam któregoś z kryteriów (którego?) to mam szansę się zakwalifikować do zabawy na serwerze testowym.

Odpowiedz na pytania:

• Jaki chcesz mieć login?
  • Jakie chcesz mieć hasło?
  • Chcesz mieć drugie konto? Będzie miało login z nr 2 na końcu oraz takim samym hasłem.
  • Jakiego masz Windowsa?

===========================================

Zapraszam do aplikowania.

Opublikowano

Fajny pomysł. Coś przyjemnego dla graczy, po testować najnowszy patch, wiedzieć co będzie przed wejściem patcha na EU :P Jestem ZA! :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

No mnie się podoba pomysł nawet bardzo i mimo, że trzeba ściągać tego klienta NA to dla osób, które nie odkryły całego, lub nawet połowy świata Aion ( między innymi  mnie ) jakimś większym problemem nie powinno być. 

Z tym, że mam parę pytań : 

1.  Oczywiście przeczytałem wszystko, ale nie wiem czy dobrze rozumuję.. Bo tak - '' dzień otwarty dla użytkowników MPC forum '' - czyli, że ta  ' impreza ' będzie tylko w jeden konkretny dzień? Czy to będzie serwer testowy na zasadzie, że będzie można wbijać na niego w ten konkretny dzień, jako główny dzień z oprowadzeniem, ale poza tym dniem w  kolejne dni też można wejść i coś pograć / pobawić się  jak komu pasuje ? 

2.  Odnośnie pierwszego pytania też - czy właśnie jeśli komuś ustalony termin by nie odpowiadał lub by coś wypadło, to czy w kolejnych dniach ma szanse wbić na ten serwer ?

3.  Jako, że z tego co widzę, różne cuda można by robić na tym serwerze, to  czy  w ramach ' wycieczek ' będzie tak, iż ustalamy przed wbiciem na serwer w jakiej rasie tworzymy postać ? Czy może jeśli to ma być zamknięty serwer dla określonej liczby graczy, to ( nie wiem jakim, ale.. ) jakimś cudem będzie np. tylko jedna frakcja polegająca, własnie typowo na zwiedzaniu ? 

Opublikowano

1.  Oczywiście przeczytałem wszystko, ale nie wiem czy dobrze rozumuję.. Bo tak - '' dzień otwarty dla użytkowników MPC forum '' - czyli, że ta  ' impreza ' będzie tylko w jeden konkretny dzień? Czy to będzie serwer testowy na zasadzie, że będzie można wbijać na niego w ten konkretny dzień, jako główny dzień z oprowadzeniem, ale poza tym dniem w  kolejne dni też można wejść i coś pograć / pobawić się  jak komu pasuje ? 

Pierwszy mój pomysł był taki, że ma to być jednodniowa (parogodzinna) "impreza", która jeśli by się ludziom spodobała to byłaby kontynuowana w przyszłości np. co tydzień - oczywiście zależało by to od paru czynników - między innymi tego jak stałbym z czasem. Nie mam możliwości postawienia dedyka dlatego też zdecydowałem się na taką ilość ograniczeń żeby osoby będące na serwerze mogły się dobrze bawić w niewielkim gronie bez problemów technicznych. Robiłem to już kiedyś na plikach bodajże 4.0 EU dla znajomych i w 4 osoby wszystko było w porządku chociaż miałem dużo gorszy komputer niż obecnie. Nie było też problemów z pingiem.

Może kiedyś pobawię się w to na poważnie i postawię ogólnie dostepnego priva dla wszystkich. Nie wiem, zobaczy się. Aktualnie nie mam możliwości i czasu.

2.  Odnośnie pierwszego pytania też - czy właśnie jeśli komuś ustalony termin by nie odpowiadał lub by coś wypadło, to czy w kolejnych dniach ma szanse wbić na ten serwer ?

Jeśli pomysł się spodoba i "impreza" będzie powtarzana to będzie mógł wejść następnym razem. Jeśli np. ustalimy termin Sobota godzina 16:00 - 20:00 i komuś to w ogóle nie będzie odpowiadać to pomyślimy co z tym zrobić.

3.  Jako, że z tego co widzę, różne cuda można by robić na tym serwerze, to  czy  w ramach ' wycieczek ' będzie tak, iż ustalamy przed wbiciem na serwer w jakiej rasie tworzymy postać ? Czy może jeśli to ma być zamknięty serwer dla określonej liczby graczy, to ( nie wiem jakim, ale.. ) jakimś cudem będzie np. tylko jedna frakcja polegająca, własnie typowo na zwiedzaniu ? 

Rasa nie ma znaczenia ponieważ na jednym koncie można robić zarówno postaci Asmo jak i Ely (nie ma tej blokady co na oficjalnych serwerach) i chociaż chat server nie działa (nie można pisać na LFG) to planowałem by wszyscy byli w jednym legionie dla którego wspólny czat nie sprawia żadnych problemów. Nie będzie też problemu, że ktoś stworzy postać Ely, a chciałby zwiedzić Pandaemonium czy Pernon. Nie wiem czy mógłby sobie tam przejąć domek (aż tak się jeszcze nie bawiłem) ale na pewno będzie możliwość biegania i oglądania okolicy.

Serwer na razie będzie na pewno zamknięty dla konkretnej liczby graczy (myślę, że na raz do max 10 żeby nie robić tłumów) czyli osoby, które dostały osobiste zaproszenie + potencjalne osoby, które się zgłoszą później same. Jednym z powodów jest wersja i trochę zbugowane pliki. Jest pewien team, który bawi się plikami EU i planują wydać odpowiednią wersję jak tylko wyjdzie 4.7 u nas.

Nie planowałem robić żadnych konkretnych wycieczek, tzn. trzymać się jakiegoś konkretnego planu co o której byśmy mieli robić. Ja już praktycznie wszystko obejrzałem i będę na pewno pokazywał co tam mi przyjdzie do głowy lub o co ludzie zapytają. Napisałem o "wycieczce" jeśli ktoś chciałby np. większą grupą wspólnie pochodzić, pozwiedzać i popatrzeć. Wiem, że każdego interesują inne rzeczy - jedna osoba by chciała obejrzeć skiny, inna wszystkie emotki, ktoś chciałby zwiedzić wszystkie całe instancje, ktoś inny zobaczyć wszystkie bossy, ktoś chciałby nagrać filmik z znajomymi, ktoś chciałby porównać statystyki (które nie działają w pełni poprawnie), ktoś może miał pomysł na historię w obrazkach i teraz mógłby się pobawić, ktoś chciałby zamieszkać w pałacu i pobawić się w Simsy bez ograniczenia w wyborze mebli... Ile osób tyle możliwości spędzania czasu. Co z tego wszystkiego wyjdzie - zobaczymy.

Opublikowano

Założę się że jedną z głównych atrakcji będą nowe itemki i nowe instancje więc raczej dopuść z 24 os żebyście byli te instancje zrobić(+ w 10os kiedy każdy pójdzie sprawdzić co innego to może być trochę nudno). Chyba że w plikach pozmieniasz albo komendami Bossy i insty tak że ludzie robili je solo :) ale sądzę że woleli by zobaczyć ich działanie.  A i ew. Rangi :) zapewne każdy będzie chciał sobie strzelić fotkę na Xformie Governora :)

Ogólnie bardzo fajny pomysł jestem ciekaw jak to się wam uda więc będę śledził temat :) ale nie zapisuje się z racji małej liczby postów w temacie Aion.

Tak więc Powodzenia z tematem :)

Opublikowano

Założę się że jedną z głównych atrakcji będą nowe itemki i nowe instancje więc raczej dopuść z 24 os żebyście byli te instancje zrobić(+ w 10os kiedy każdy pójdzie sprawdzić co innego to może być trochę nudno). Chyba że w plikach pozmieniasz albo komendami Bossy i insty tak że ludzie robili je solo :) ale sądzę że woleli by zobaczyć ich działanie.  A i ew. Rangi :) zapewne każdy będzie chciał sobie strzelić fotkę na Xformie Governora :)

Instancje mogą sprawiać problemy. Będzie można sprawdzić jak wyglądają w środku ale skrypty nie działają w pełni poprawnie (wina plików, mogę co najwyżej czekać na patche).

Nowych 24 osobowych nie ma. Ostatnie bodajże są SWB i SWBB do których jest dostęp. Jeszcze nie sprawdzałem czy skrypty działają ale będzie można się przebiec bez żadnego problemu i zobaczyć jeśli ktoś nie był. Właściwie na SWBB może wejść każdy bo to instancja PvP, a na SWB już potrzeba jako takiego premade. Różnią się trochę z wyglądu.

Mając uprawnienia administratora można założyć wszystkie sety dla swojej klasy bez ograniczeń, czyli np. admin z Soldier, Rank 9 będzie mógł założyć set Governora, czapkę z Pradesu, przyzwać peta z Sillusa i rozłożyć wingi z Bassenu. Oczywiście gracz bez uprawnień administratora (takich nie będzie ale tak po prostu piszę) ma domyślnie ustawione, że musi tę rangę wbić.

Opublikowano

Instancje mogą sprawiać problemy. Będzie można sprawdzić jak wyglądają w środku ale skrypty nie działają w pełni poprawnie (wina plików, mogę co najwyżej czekać na patche).

Nowych 24 osobowych nie ma. Ostatnie bodajże są SWB i SWBB do których jest dostęp. Jeszcze nie sprawdzałem czy skrypty działają ale będzie można się przebiec bez żadnego problemu i zobaczyć jeśli ktoś nie był. Właściwie na SWBB może wejść każdy bo to instancja PvP, a na SWB już potrzeba jako takiego premade. Różnią się trochę z wyglądu.

Mając uprawnienia administratora można założyć wszystkie sety dla swojej klasy bez ograniczeń, czyli np. admin z Soldier, Rank 9 będzie mógł założyć set Governora, czapkę z Pradesu, przyzwać peta z Sillusa i rozłożyć wingi z Bassenu. Oczywiście gracz bez uprawnień administratora (takich nie będzie ale tak po prostu piszę) ma domyślnie ustawione, że musi tę rangę wbić.

Z tą rangą chodziło mi bardziej o spalenie Xforma niż restrykcje rangową na set. Sądzę że większość z miła chęcią spaliła by xforma Governora bo osiągnięcie go na globalu może być ciężkie :) a jak wiadomo może być jeden na rasę.

Opublikowano

Z tą rangą chodziło mi bardziej o spalenie Xforma niż restrykcje rangową na set. Sądzę że większość z miła chęcią spaliła by xforma Governora bo osiągnięcie go na globalu może być ciężkie :) a jak wiadomo może być jeden na rasę.

Oh, faktycznie. Wybacz, czytałem i odpisywałem na szybko, nie dotarła do mnie ta część o xformie. :D  Zasadniczo na oficjalnych serwerach może być tylko jeden na rasę, ale tam też Gladiator nie może wycastować Stormstrike w sina biegającego z pistoletami z Magmą na plecach. Na privie można ustawić co się chce, tj. mogę w bazie danych ustawić konkretną rangę. Nie jestem pewny czy się nie wykrzaczy i osobę z mniejszą ilością AP nie wywali na Commandera - nie bawiłem się w ten sposób ale jest to ~2min roboty dlatego każdy zainteresowany mógłby się xformować jako Governor. Wylogować się, zmienić w bazie danych na odpowiednią wartość, zalogować ponownie - done, xform gotowy.

Nowicjusz
Opublikowano

Bardzo ciekawa inicjatywa. Podziwiam, że komuś się chce organizować taką wycieczkę. Bardzo chętnie wzięłabym w niej udział ale niestety nie spełniam wymagań więc poczekam aż temat tutaj bardziej się rozwinie.

Wczoraj na oficjalnym, polskim forum aiona natknęłam się na temat założony przez Rillas z IX Kohorty o koreańskich testach bodajże patcha 4.8. Tam to dopiero się dzieje.:) Jak znajdę więcej czasu spróbuję podziałać coś w tym kierunku.

Opublikowano

Bardzo ciekawa inicjatywa. Podziwiam, że komuś się chce organizować taką wycieczkę. Bardzo chętnie wzięłabym w niej udział ale niestety nie spełniam wymagań więc poczekam aż temat tutaj bardziej się rozwinie.

Wczoraj na oficjalnym, polskim forum aiona natknęłam się na temat założony przez Rillas z IX Kohorty o koreańskich testach bodajże patcha 4.8. Tam to dopiero się dzieje. :) Jak znajdę więcej czasu spróbuję podziałać coś w tym kierunku.

4.8 sam bardzo chętnie bym zobaczył ale niestety z względu na kompletny brak znajomości koreańskiego i brak znajomych, którzy mają dostęp do ich serwera mogę jedynie liczyć na privy, a te w zrozumiałym języku pojawią się dopiero gdy NA dostanie tego patcha.

Jeśli chcesz być na bieżąco z newsami o 4.8 to polecam kanał polskiego gracza Cristal znanego na YT jako "cristal0" - ma dostęp do koreańskiego serwera i na bieżąco wrzuca nowe informacje.

Przykładowo jego najnowszy filmik prezentujący nowego mounta:

Co więcej, prowadzi stronę "Aion PowerBook" :

http://aionpowerbook.com/powerbook/Main_Page

Znajdziesz tam masę informacji o tym co jest (w trakcie dodawania) oraz o tym co będzie (prawdopodobnie wkrótce zacznie tłumaczyć). Jeśli przypadkiem znasz koreański (  :D ) to możesz przeczytać trochę o lore z 4.8.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Mogę Ci również polecić stronę gracza Vashiro na Facebooku:

https://www.facebook.com/Vashiro

który również informuje o nowościach z koreańskich serwerów. Między innymi wrzuca bardzo fajne screeny przedstawiające co nas czeka w przyszłości.

Przykładowo:

Znany już Beritra w Balaurowej (Balaurzej? chyba Balaurowej lepiej brzmi) formie:

10620102_491508644324657_708057886654154

I w smoczej formie:

! SPOILER ALERT !

10714284_491514957657359_393444958643385

Opublikowano

Czy oni w tej grze nie mogą dać jakiegoś normalnego wierzchowca? :D

To Koreańczycy. :D  Oni nie mogą nie stworzyć od czasu do czasu czegoś... Dziwnego.

Inny, trochę starszy filmik cristal0:

Chociaż czasem zdarza im się stworzyć parę dziwnych rzeczy pod rząd...

Uprzedzając ewentualne pytania od wielbicieli kurczaków - te mounty są już z patcha 4.8 i nie ma ich w tych plikach, które ja mam.

Opublikowano

=| Panel Admina In-game |=

Mamy do niego dostęp od uprawnień na poziomie 6+ (ustalam po stworzeniu konta) - domyślnie na chwilę obecną wszyscy mają do tego dostęp. Panel nie działa w pełni sprawnie ale jest to wina tego, że jest tworzony od bardzo dawna przez wielu ludzi na różnych wersjach językowych - na wersji EU czasem działa coś, co nie reaguje na wersji NA itp. Aktualnie opiszę tylko rzeczy, które powinny interesować osoby wchodzące na mój "Serwer testowy 4.7.5"

Do panelu wchodzimy w grze wciskając kombinację:

Shift + F1

Panel dzieli się na 8 kategorii:

1. Basic Function
  2. Character Settings
  3. Global Function
  4. NPC/Quest
  5. Item
  6. Housing
  7. Custom
  8. [puste]

Idąc po kolei:

1. Basic Function

D1P6K8s.png

Mamy tutaj masę przycisków, które w większości pokazują tekst w dolnej części ale wywalają błąd w oknie czatu, w samej grze.

Nas jako osoby na "Serwerze Testowym 4.7.5" teoretycznie nie interesuje nic specjalnego. Pierwsza opcja "Increases Character Stats" może wywalić error, że do przelogowania się będziemy mieli Szybkość biegu wynosząca 0 przez co nie będziemy mogli się w ogóle ruszyć. Po prawej stronie widzimy "On" i "Mute sound" - jest to wynik jakiegoś złego tłumaczenia i to "Mute sound" robi tu za "Off" - możemy to między innymi sprawdzić korzystając z "Make Character Invisible" gdzie wchodzimy w GMowego Hide i stajemy się niewidoczni dla normalnych graczy.

2. Character Settings

rLRDOym.png

Tutaj działa trochę więcej rzeczy, tj. możemy ustalić sobie swój level, zmienić klasę (umożliwia zmianę z np. Templara na Spirit Mastera), otworzenie Stigma Slotów, naukę skilli i otrzymanie większości tytułów (jest tutaj jako "All titles" ale zauważyłem parę, które trzeba dodawać przez itemy). Pozostałe rzeczy nie działają lub wywalają błędy, tak jak Expand Inventory.

3. Global Function

A9NJbla.png

Mamy tu dwie opcje - włączenie enchant 100% (nie działa ale w oknie czatu podczas enchantu widzimy czy się uda, czy zfailuje) oraz włączenie latania wszędzie. Jest to fajna opcja, która w połączeniu z jakimkolwiek programem do teleportacji o parę metrów naprzód umożliwi nam zwiedzenie wszystkich lokacji na serwerze bowiem nie wszędzie ale są bariery przez które nie da się przelecieć wyżej.

4. NPC/Quest

ucw8zmA.png

Mamy tu dużo nie działających opcji (pomijając fakt, ze jestem jedyną osobą uprawnioną do spawnowania NPCów. Część o questach nie działa wcale. Zasadniczo jedyne co faktycznie działa to wyszukiwarka NPCów / mobów i teleportacja jeśli jest możliwa bo np. stoi gdzieś postawiony i nie trzeba spełnić jakiś wymagań typu "zabić bossa wcześniej".

5. Item

HoDTwHh.png

Mamy tutaj w sumie najważniejsze opcje jakie nam umożliwia Panel Admina In-game. Wyszukiwarka przedmiotów + opcja wpisania ile chcemy dostać itemów. Jak to mniej więcej wygląda gdy chcemy dostać Mythical Greatsworda z Ahseriona:

0acgNVK.png

Zaznaczamy kryteria i wyszukujemy po czym klikamy na interesujący nas przedmiot i na Acquire Item lub wpisujemy konkretną nazwę (musi być w wersji NA, jeśli został dodany po 3.0 to może się różnić nazwą od wersji EU dlatego należy sprawdzić według aiondatabase UK: http://aiondatabase.net/en/ wyszukujemy przedmiot po czym w prawym górnym rogu klikamy na flagę USA; Przedmioty z 4.7 jeszcze nie zostały przetłumaczone i wprowadzone w aiondatabase dlatego wyszukujemy je po prostu używając wersji USA: http://aiondatabase.net/us/

6. Housing

Y2aJSfb.png

Mamy tu dwie opcje, które nas nie interesują bowiem do przejęcia domu na obecną postać jest konkretny sposób i inna komenda.

7. Custom

Birlrjh.png

Kolejna nie działająca poprawnie opcja.

8. [puste miejsce]

EpNBNOA.png

Nie przetłumaczony jeszcze panel, który z tego co się orientuję służy do okreslenia współrzędnych X i Z na mapie. Przykładowo po kliknięciu dolnych krzaczków pokazała mi się mapa Pandaemonium:

ibv3FqH.png

Opublikowano

Komenda "//goto" służąca do teleportowania między lokacjami zapisanymi w plikach serwerowych.

//goto [nazwa lokacji]

zamiast [nazwa lokacji] wklejamy jedną z poniższych wyszczególnionych kolorowych nazw lokacji. Zielone odpowiadają rasie Elyosniebieskie Asmoczerwone Balaurpomarańczowe neutralne (instancje/mapy reian/itp).

Mogą się zdarzyć lokacje do których teleport przez "//goto" przenosi w miejsce bez stabilnego podłoża - postarałem się więc znaleźć bezpieczne koordynaty i możemy się tam teleportować poprzez komendę "//moveto" - w tej sytuacji po prostu kopiujemy całą komendę zamiast samego fragmentu do teleportacji.

Zalecam korzystanie tylko z poniższego spisu ponieważ sprawdziłem go po kolei i każdą lokację udokumentowałem screenem w miejscu pojawienia się bądź najbliższej okolicy. Nie odpowiadam za błędy wynikające z teleportowania się do miejsc nie znajdujących się na liście ale wypisanych w Internecie jak "//goto gm" itp. Z względu na brak mapy w kliencie powoduje to crash i brak możliwości ponownego zalogowania dopóki ktoś z dostępem do bazy danych (tutaj ja) nie ustawi odpowiednich koordynatów dla postaci.

Lista lokacji, którą możemy wpisać za [nazwa lokacji]:

ELYSEA
Mapy Elyosów 1-55

Sanctum - stolica Elyosów;

mqsAfO4.jpg

Kaisinel - Cloister of Kaisinel (trzeba się ruszyć metr do przodu by wyjść z złotej statuy teleportacyjnej);

19E3DfR.jpg

Kaisinel Academy - Wejście do arenek i Walk of Fame (end-game AP itemy itp);

OrdeJzi.jpg

wisplight - Lokacja 4.7.5 Wisplight Abbey dla powracających do gry;

EgbclOJ.jpg

=======================================================

Oriel -  mapa z domkami Elyosów, główna wioska - Oriel;

V9OtjOT.jpg

Oriel Studio -  Oriel, Studio Enterance (na południe od głównej wioski - Oriel);

oDlBICR.jpg

Poeta - pierwsza mapa Elyosów, główna wioska;

xaMu641.jpg

Melponeh - Poeta, Melponeh's Campsite (wioska na północ od Poety);

dxxK34G.jpg

Verteron - druga mapa Elyosów, główna wioska;

GHc94kS.jpg

Cantas /LUB/ Cantas Coast - Verteron, Cantas Coast (wioska na południowy zachód od Verteronu);

yjjGVMY.jpg

Ardus /LUB/ Ardus Shrine - Verteron, Ardus Shrine (lokacja na południe od Verteronu);

Jn6U2nu.jpg

Pilgrims /LUB/ Pilgrims Respite - Verteron, Pilgrims Respite (lokacja na południowy wschód od Verteronu);

3PUnuWA.jpg

Tolbas /LUB/ Tolbas Village - Verteron, Tolbas Village (wioska na północny wschód od Verteronu)

Ypjo6T2.jpg

Eltnen - trzecia mapa Elyosów, główna wioska;

ddQW3S2.jpg

Golden /LUB/ Golden Bough Garrison - Eltnen, Golden Bough Garrison (wioska na zachód od Eltnen);

8B4ykwP.jpg

Eltnen Observatory - Eltnen, Eltnen Observatory (lokacja na południowy zachód od Eltnen);

vJPxU3h.jpg

Novan - Eltnen, Novan's Crossing (lokacja na południowy zachód od Eltnen);

2V4iXui.jpg

Agairon - Eltnen, Agairon Village (wioska na południowy zachód od Eltnen);

L4l1Ekm.jpg

Kuriullu - Eltnen, Kuriullu Mountain (lokacja na południe od Eltnen);

klk93NA.jpg

Heiron - czwarta mapa Elyosów; New Heiron Gate - główna wioska;

qyay4wx.jpg

Heiron Observatory - Heiron, Heiron Observatory (na północny wschód od New Heiron Gate);

yQY6lqp.jpg

Senea - Heiron, Senea's Campsite (lokacja na północ od New Heiron Gate);

gKGBZ1T.jpg

Jeiaparan - Heiron, Jeiparan Village (wioska na wschód od New Heiron Gate);

RKqeGFp.jpg

Changarnerk - Heiron, Changarnerk's Campsite (lokacja na północny wschód od New Heiron Gate);

zDGiQX3.jpg

Kishar - Heiron, Kishar Observation Post (lokacja na północny wschód od New Heiron Gate);

tA6M2SZ.jpg

Arbolu - Heiron, Arbolu's Haven (lokacja na północny wschód od New Heiron Gate, z strefą domków tuż obok);

AbDcGT8.jpg

reaper - Heiron, Reaper Outpost (lokacja na wschód od New Heiron Gate);

oI7ogFp.jpg

Theobomos /LUB/ Meniherk - piąta mapa Elyosów (początkowa lokacja na niski level, w centrum mapy - na południowy wschód od głównej lokacji - Jamanok Inn);

mFtVvai.jpg

Jamanok /LUB/ Jamanok Inn - Theobomos, Jamanok Inn (główna wioska na mapie);

KlYwZKF.jpg

obsvillage - Theobomos, Observatory Village (lokacja na południowy wschód od Jamanok Inn);

PbWcEPe.jpg

Josnack - Theobomos, Josnack's Vigil (lokacja na wschód od Jamanok Inn);

nHYGZwD.jpg

Anangke - Theobomos, Anangke Excavation Camp (lokacja na południe od Jamanok Inn);

gfgMCvA.jpg

ASMODEA
Mapy Asmodian 1-55

Pandaemonium - stolica Asmodian;

VeG2mST.jpg

Marchutan - Convent of Marchutan;

PV09Eot.jpg

Marchutan Priory - Wejście do arenek i Hall of fame (end-game AP itemy itp);

iu00O2R.jpg

fatebound - Lokacja 4.7.5 Fatebound Abbey dla powracających do gry;

w9ucIgz.jpg

Pernon -  mapa z domkami Asmodian, główna wioska - Pernon;

TWM2IBT.jpg

Pernon Studio -  Oriel, Studio Enterance (na wschód od głównej wioski - Pernon);

w9ucIgz.jpg

Ishalgen - pierwsza mapa Asmodian, Aldelle Village - główna wioska;

DKFNoCt.jpg

Anturon - Poeta, Melponeh's Campsite (wioska na północ od Poety);

Kj7Fl3a.jpg

Altgard - druga mapa Asmodian, Altgard Fortress - główna wioska;

JpJDdZe.jpg

Basfelt - Altgard, Basfelt Village (wioska na zachód od Altgardu);

nqGLBJb.jpg

Trader - Altgard, Traders Berth (lokacja na południowy zachód od Altgardu);

5qK2MT0.jpg

Impetusium - Altgard, Heart of Impetusium (lokacja na południe Altgardu);

8QblprA.jpg

Altgard Observatory - Altgard, Altgard Observatory (lokacja na na północny wschód od Altgardu);

4S7PcMb.jpg

Morheim - trzecia mapa Asmodian, Morheim Ice Fortress - główna wioska;

k0FWewv.jpg

Desert - Morheim, Desert Garrison (wioska na zachód od Morheim);

Mx5LOBA.jpg

Slag - Morheim, Slag Bulwark (lokacja na południe od Morheim);

x54Zlcr.jpg

Kellan - Morheim, Kellan's Cabin (lokacja na południowy zachód od Morheim);

85EUYsn.jpg

Alsig - Morheim, Alsig Village (wioska na południowy zachód od Morheim);

YS1DVag.jpg

Morheim Observatory - Morheim, Morheim Observatory (lokacja na południowy zachód od Morheim);

XQgysN8.jpg

Halabana - Morheim, Halabana Outpost (lokacja na południe od Morheim);

KBo2PLp.jpg

Beluslan - czwarta mapa Asmodian; Beluslan Fortress - główna wioska;

7J2HaUt.jpg

Besfer - Beluslan, Besfer Refugee Camp (lokacja na wschód od Beluslan);

IVWJdMK.jpg

Kidorun - Beluslan, Kidorun Campsite (lokacja na południowy wschód od Beluslan);

ox8Kcx6.jpg

Red Mane - Beluslan, Red Mane Cavern (wioska na południowy wschód od Beluslan);

t1uDlfb.jpg

Kistenian - Beluslan, Camp Kistenian (lokacja na południe od Beluslan);

np1BZpd.jpg

Hoarfrost - Beluslan, Hoarfrost Shelter (lokacja na południowy wschód od Beluslan);

6vrmmgi.jpg

Brusthonin /LUB/ Settlers - piąta mapa Asmodian (początkowa lokacja na niski level, w centrum mapy - na południowy wschód od głównej lokacji - Baltasar Hill Village);

UqOJcEb.jpg

Jamanok - Brusthonin, Baltasar Hill Village (główna wioska na mapie);

LIlW9Tv.jpg

Bollu - Brusthonin, Iollu Overlook (lokacja na południowy wschód od Baltasar Hill Village);

oFTEYKS.jpg

Edge - Brusthonin, Edge of Torment (lokacja na północ od Baltasar Hill Village);

aMM822m.jpg

Bubu - Brusthonin, BuBu village (lokacja na północny zachód od Baltasar Hill Village);

5wM2TfV.jpg

ABYSS
Lokacje lvl 25+

Reshanta - Lower Abyss, Isle of Roots;

0g3LpGi.jpg

Teminon - Teminon Landing - lokacja startowa Elyosów w Lower Abyss;

skjIYTJ.jpg

Primum - Primum Landing - lokacja startowa Asmodian w Lower Abyss;

dtCFYkY.jpg

Tigraki - Tigraki Island - ukryta wyspa Shugo w Upper Abyss, na północ od Krotan Fortress i zachód od Asteria Fortress;

pLq3CDQ.jpg

Nuage noir /LUB/ Nuage - Black Cloud Island, ukryta wyspa Shugo w Upper Abyss, na południowy wschód od Kysis Fortress;

1U1QEco.jpg

Leibos - Leibo Island - ukryta wyspa Leibo pod Core;

uKUrDiH.jpg

ORSL /LUB/ Ori sup Latesran - Upper Abyss, Eastern Shard of Latersan (pojawiamy się między NPCami Asmo);

3kZ9NKP.jpg

OCSL /LUB/ Occi sup Latesran - Upper Abyss, Western Shard of Latersan (pojawiamy się między NPCami Elyos);

1JTcaqZ.jpg

ORIL /LUB/ Ori inf Latesran - Upper Abyss, Eastern Shard of Latersan;

5USPN4e.jpg

OCIL /LUB/ Occi inf Latesran - Upper Abyss, Wastern Shard of Latersan;

pvI8zhf.jpg

Eye of Reshanta /LUB/ Eye - Core, Shugo do wymiany AP;

VtyXjrN.jpg

BALAUREA
Mapy 56+ bez 4.7

Inggison

Inggison - Inggison Illusion Fortress, główna forteca Elyosów;

k23thyU.jpg

Ufob - Inggison, Undirborg Observation Post;

VHIBhvX.jpg

Soteria - Inggison, Soteria Sanctuary;

3w1iEtZ.jpg

Hanarkand - Inggison, Hanarkand Observation Post;

5m6qpUw.jpg

-------------------------------------------------------

Gelkmaros

Gelkmaros - Gelkmaros Fortress, główna forteca Asmodian;

0JNHVBS.jpg

Subterranea - Gelkmaros, Subterranea Observation Post

mcwDi22.jpg

Rhonnam - Gelkmaros, Rhonnam Refugee Village

c7k3rQL.jpg

Silentera

Silentera - Silentera, Jotun Square;

KPayhch.jpg

Sarpan

Griffoen - Sarpan, Griffoen (statek Elyosów);

uFjMC8D.jpg

Habrok - Sarpan, Habrok (statek Asmodian);

wvhCzUj.jpg

Sarpan - Sarpan, Kamar - główne miasto Reian;

kAKeqaB.jpg

Nalotias Cabin - Sarpan, Nalotia's Cabin;

lhsqPdj.jpg

Garldar Village - Sarpan, Garldar Village;

hOAcVv0.jpg

Entrance elementalis - Sarpan, Elementis Forest Entrance;

FiSlRPM.jpg

Sgardien west - Sarpan, Western Guardian's Seal;

oSe40lz.jpg

Sgardien est - Sarpan, Eastern Guardian's Seal;

qmtHlTS.jpg

Expedition jotun - Sarpan, Jotun Research Expedition;

ExeaYXA.jpg

Lande torturee - Sarpan, Twisted Land Outpost;

afcTbye.jpg

Sifflelame - Sarpan, Hushblade Garrison;

LX9jBqL.jpg

Fatalite - Sarpan, Fatebound Garrison;

8i9AQcR.jpg

Protectrice - Protector's Realm (lokacja questowa z Sarpanu);

5J7HRcK.jpg

Tiamaranta

Tiamaranta - Tiamaranta, Rancora South Gate - główna twierdza Reian;

HXGVDOA.jpg

Arbre gurrik - Tiamaranta, Gurrik Tree;

mmj81gM.jpg

Conescorie - Tiamaranta, Cindercone Outpost;

2zkXJxC.jpg

Notus - Tiamaranta, Notus Outpost;

VEHxPXB.jpg

Cnuage - Tiamaranta, Black Cloud Camp;

Ya5Egrx.jpg

Petro - Tiamaranta, Petro Outpost;

FTfQWub.jpg

E satra - Tiamaranta, Frigic Alkali Flats (wejście do strefy PvP w Outer Eye od południa);

CS56whx.jpg

E basrasa - Tiamaranta, Field of Fire (wejście do strefy PvP w Outer Eye od wschodu);

E9ASYs6.jpg

E naduka - Tiamaranta, Lunatic's Rift (wejście do strefy PvP w Outer Eye od zachodu);

hWkBtTP.jpg

Ee tiamaranta - Tiamaranta, wejście do Eye (Asmodian);

UhwiRRT.jpg

Ew tiamaranta - Tiamaranta, wejście do Eye (Elyos);

Iv0pXPg.jpg

Tiamaranta Eye - Tiamaranta Eye, Outer Ring (północ);

R6JhMo5.jpg

North Katalam (Katalam)

katalamely - North Katalam, Rebuild Tower of Light (główna lokacja Elyos);

gpYMuro.jpg

katalamasmo - North Katalam, Rune Temple (główna lokacja Asmodian);

OK5EFfN.jpg

krerunerk - North Katalam, Crerunerk League Office;

17JO1fY.jpg

mairinerk - North Katalam, Mairinerk's League Office;

PSpIack.jpg

forest shadow - North Katalam, Adumbral Forest Enclave;

nLOBasE.jpg

portis - North Katalam, Pantager Base;

tXBWt4U.jpg

porte nord eremion - North Katalam, Detachment Outpost;

mgjQKg1.jpg

South Katalam (Danaria)

danaria - South Katalam, Pandarunerk (miasto Shugo);

HmChAm7.jpg

danaria nord ely - South Katalam, Detachment Outpost;

yaViGgK.jpg

pepe - South Katalam, Pepe Garrison (główna lokacja Elyos);

n9CXmAR.jpg

kaberinrinerk - South Katalam, Kaberinrinerk's Field Office (północny wschód)

WskzDDV.jpg

danaria nord asmo - South Katalam, Battlegroup Outpost;

jW7NVPw.jpg

phon - South Katalam, Phon Garrison (główna lokacja Asmodian);

JRFeGKM.jpg

wallinerk - South Katalam, Hadrianerk's Field Office (północny zachód);

yZLbNu5.jpg

sauro - South Katalam, Sauro Foot Path (trzeba wyjść spod safe zony;

joNHl8v.jpg

Underground Katalam (Idian Depths)

idian - Underground Katalam, główna lokacja na mapie - safe MPCforum;

XaDgfEh.jpg

FORTECE I GARNIZONY
Abyss/Balaurea bez 4.7

Abyss

Soufre /LUB/ 1141 - Sulfur Fortress, forteca w Lower Abyss;

w3bsJhU.jpg

Siel occi /LUB/ 1131 - Siel's Western Fortress, forteca w Lower Abyss;

YTKB8Eo.jpg

Siel ori /LUB/ 1132 - Siel's Eastern Fortress, forteca w Lower Abyss;

wfH6C2y.jpg

Divine Fortress /LUB/ Divine - Divine Fortress, forteca w Core;

l8KUEV9.jpg

Roah /LUB/ 1211 - Roah Fortress, forteca w Upper Abyss;

CiZSmA6.jpg

Asteria /LUB/ 1251 - Asteria Fortress, forteca w Upper Abyss;

00M4Ygx.jpg

Krotan /LUB/ 1221 - Krotan Refuge, forteca w Upper Abyss;

tbxER9z.jpg

Kysis /LUB/ 1231 - Kysis Fortress, forteca w Upper Abyss;

BdDW0u6.jpg

Miren /LUB/ 1241 - Miren Fortress, forteca w Upper Abyss;

AOrkHcw.jpg

Inggison

Avidite /LUB/ 2011 - Ingisson, Altar of Avarice;

K7kIGbt.jpg

Dragon /LUB/ 2021 - Ingisson, Temple of Scales;

v0tv2ml.jpg

Gelkmaros

Vorgaltem /LUB/ 3011 - Gelkmaros, Vorgaltem Citadel;

1HM6mMA.jpg

Pourpre /LUB/ 3021 - Gelkmaros, Crimson Temple;

5m96NsB.jpg

Tiamaranta

fissure /LUB/ 4011 - Tiamaranta, Heart of Fissure;

BpeKM3L.jpg

gravity /LUB/ 4021 - Tiamaranta, Heart of Gravity;

vEGlUQT.jpg

wrath /LUB/ 4031 - Tiamaranta, Heart of Wrath;

plM9Gkp.jpg

petrification /LUB/ 4041 - Tiamaranta, Heart of Petrification;

QcsUFaE.jpg

Katalam

silus /LUB/ 5011 - North Katalam (Katalam), Sillus Fortress;

7Y8NqIM.jpg

bassen /LUB/ 6011 - South Katalam (Danaria), Bassen Fortress (Silona Fortress);

KCArBTg.jpg

pradeth /LUB/ 6021 - South Katalam (Danaria), Prades Fortress (Pradeth Fortress);

1NqZ9Mr.jpg

Garnizony North Katalam
Pojawiamy się w środku garnizonu - między mobami

71 - Garnizon 71 w North Katalamie;

YDgzGGJ.jpg

72 - Garnizon 72 w North Katalamie;

sgywzG9.jpg

73 - Garnizon 73 w North Katalamie;

OkDbGAC.jpg

74 - Garnizon 74 w North Katalamie;

xT7r4tu.jpg

75 - Garnizon 75 w North Katalamie;

zD7N4BH.jpg

76 - Garnizon 76 w North Katalamie;

hvB9sDf.jpg

77 - Garnizon 77 w North Katalamie;

u9RGB8l.jpg

78 - Garnizon 78 w North Katalamie;

bnRNx31.jpg

79 - Garnizon 79 w North Katalamie;

7IQfi8D.jpg

Garnizony South Katalam
Pojawiamy się w środku garnizonu - między mobami

80 - Garnizon 80 w South Katalamie;

Xid4O6C.jpg

81 - Garnizon 81 w South Katalamie;

HWXijkm.jpg

82 - Garnizon 82 w South Katalamie;

fjpUwsv.jpg

83 - Garnizon 83 w South Katalamie;

c6zU9kD.jpg

84 - Garnizon 84 w South Katalamie;

c6zU9kD.jpg

85 - Garnizon 85 w South Katalamie;

9gZ75IW.jpg

86 - Garnizon 86 w South Katalamie;

Y4AbZvd.jpg

87 - Garnizon 87 w South Katalamie;

fBH1I3a.jpg

88 - Garnizon 88 w South Katalamie;

dVbEgso.jpg

89 - Garnizon 89 w South Katalamie;

CzhDxI3.jpg

INSTANCJE
Bez 4.7

Asmodea/Elysea

Prison LF /LUB/ Prison Elyos - Więzienie Elyos;

ytfCRhd.jpg

Prison DF /LUB/ Prison Asmos - Więzienie Asmo;

sjQ3jqm.jpg

Shugo

shugo tomb - Shugo Emperor's Tomb (cholernie ciężkie!);

6H2E6QM.jpg

Koncert IU

iu - Lokacja eventowa - koncert IU;

VQJqe1b.jpg

Asmodea/Elysea

Haramel - Haramel;

lOzXBa0.jpg

Nochsana /LUB/ NTC - Nochsana Training Camp;

sFuUKPk.jpg

Arcanis /LUB/ Sky Temple of Arcanis - Sky Temple (lokacja questowa);

7hEJAOj.jpg

Fire Temple /LUB/ FT - Fire Temple;

7W128p9.jpg

Kromede /LUB/ Kromede Trial - Kromede Trial;

lVgx2o4.jpg

Steel Rake /LUB/ SR - Steel Rake;

DQmTg9i.jpg

Steel Rake Lower /LUB/ SR Low - Steel Rake;

p3inRYK.jpg

Steel Rake Middle /LUB/ SR Mid - Steel Rake;

GfEtxNV.jpg

Indratu /LUB/ Indratu Fortress - Indratu Fortress;

UblQND8.jpg

Azoturan /LUB/ Azoturan Fortress - Azoturan Fortress;

DjrUG2T.jpg

Bio Lab /LUB/ Aetherogenetics Lab - Aetherogenetics Lab;

rnRrlsY.jpg

Adma /LUB/ Adma Stronghold - Adma Stronghold;

1G2YRX9.jpg

Alquimia /LUB/ Alquimia Research Center - Alquimia Research Center;

2EgTqIQ.jpg

Draupnir /LUB/ Draupnir Cave - Aetherogenetics Lab;

pyt0PJK.jpg

Theobomos Lab /LUB/ Theobomos Research Lab - Theobomos Research Lab;

zmnIDrT.jpg

Dark Poeta /LUB/ DP - Dark Poeta;

cuOKiM3.jpg

Stigma

Sliver /LUB/ Sliver of Darkness - Sliver of Darkness (lokacja Elyos);

T4UaIym.jpg

Space /LUB/ Space of Destiny - Space of Destiny (lokacja Asmodian);

HS3al5L.jpg

Pandaemonium/Sanctum Arena

Sanctum Arena - Sanctum Arena (lokacja Elyos);

JUQ5vG6.jpg

Triniel Arena - Triniel Arena (lokacja Asmodian);

7dUDvNN.jpg

Areny

Arena Of Chaos - 1 - Arena of Chaos 1 MuMu Farm;

WrPOTGA.jpg

Arena Of Chaos - 2 - Arena of Chaos 2, Collapsed Wind Tower (lokacja jest zbugowana, bez opcji teleportowania się (np. odpowiedni glide hack) nie wejdziemy do środka wieży);

0Dc6sOy.jpg

Arena Of Chaos - 3 - Arena of Chaos 3, Decayed Garden;

rHjyTZc.jpg

Arena Of Chaos - 4 - Arena of Chaos 4, Plaza of Struggle;

7SDFPEC.jpg

Arena Of Chaos - 5 - Arena of Chaos 5, Alquimia Culvert;

N8gFUIf.jpg

Arena Of Chaos - 6 - Arena of Chaos 6, Casus Ruins;

FqzFRez.jpg

harmonyTraining /LUB/ Harmony Training Grounds - Harmony Training Grounds;

V1rkv6h.jpg

glory /LUB/ Arena Of Glory - Arena of Glory;

zvvR6e1.jpg

Abyssowe instancje

Sulfur /LUB/ Sulfur Tree Nest - Sulfur Tree Nest;

1A6ySxD.jpg

Right Wing /LUB/ Right Wing Chamber - Right Wing Chamber;

1A6ySxD.jpg

Left Wing /LUB/ Left Wing Chamber - Left Wing Chamber;

NZAHXFZ.jpg

Asteria Chamber - Asteria Chamber;

LC5uyuk.jpg

Miren Chamber - Miren Chamber;

q08J73I.jpg

Kysis Chamber - Kysis Chamber;

INa9R4j.jpg

Krotan Chamber - Krotan Chamber;

Bopilel.jpg

Roah Chamber - Chamber of Roah;

kMhKSOl.jpg

Miren Barrack Legion - Legion's Mirren Barracks;

vdMiBZx.jpg

Kysis Barrack Legion - Legion's Kysis Barracks;

GBZLlZz.jpg

Krotan Barrack Legion - Legion's Krotan Barracks;

KZ9gjRX.jpg

Abyssal Splinter /LUB/ Core - Abyssal Splinter;

zNaNnd8.jpg

Unstable Abyssal Splinter /LUB/ Core2 - Unstable Abyssal Splinter;

1GdGeh1.jpg

Dredgiony

Dredgion - Dredgion;

fuSWUwc.jpg

Chantra /LUB/ Chantra Dredgion - Chantra Dredgion;

zPD7Aw2.jpg

Terath /LUB/ Terath Dredgion - Terath Dredgion;

INCQHTt.jpg

Balaurea

Taloc /LUB/ Taloc's Hollow - Taloc's Hollow;

llpBRHb.jpg

Udas /LUB/ Udas Temple - Udas Temple;

As2EFsa.jpg

Udas Lower /LUB/ Udas Lower Temple - Lower Udas Temple;

9ZZVx1E.jpg

Beshmundir /LUB/ BT - Beshmundir Temple;

lr4jySJ.jpg

Padmarashka Cave - Padmarashka Cave;

wc9V6db.jpg

Esoterrace - Esoterrace;

OHcsLjf.jpg

hexway - The Hexway;

76DDgnP.jpg

Aturam /LUB/ Aturam Sky Fortress - Aturam Sky Fortress;

vaycwrN.jpg

Elementis /LUB/ Elementis Forest - Elementis Forest;

CQ7k6fO.jpg

Argent /LUB/ Argent Manor - Argent Manor;

RaWU4Iu.jpg

Rentus /LUB/ Rentus Base - Rentus Base;

PV7WjtC.jpg

Raksang - Raksang;

8eAKkoE.jpg

Muada /LUB/ Muada's Trencher - Muada's Trencher;

xJh1wBp.jpg

Satra - Satra Treasure Hoard;

AYuGRBs.jpg

Antre tiamat /LUB/ tiamat2 - Tiamat Hideout;

VcNWjPA.jpg

Forto tiamat /LUB/ tiamat1 - Tiamat Fortress;

MQNlLOP.jpg

Instancje w Katalamach

mystic /LUB/ Danuar Mysticarium - instancja w Sillusie;

zSrVAyl.jpg

idgel /LUB/ Idgel Research Center - instancja w Bassenie;

1VZH3kF.jpg

cube /LUB/ Void Cube - instancja w Pradesie;

oaG4M4S.jpg

eternal /LUB/ Eternal Bastion - Steel Wall Bastion (instancja 24 osobowa, wejście w 81);

DS7xYg6.jpg

ophidan /LUB/ Ophidan Bridge - Jormungand's Bridge (instancja 6 osobwa PvE, wejście w Underground Katalamie);

aTRDYPt.jpg

infinity /LUB/ Infinity Shard - Katalamize (instancja 12 osobowa, wejście w Underground Katalamie);

dctGy6S.jpg

reliquary /LUB/ Danuar Reliquary - Runadium (instancja 6 osobowa, wejście w Underground Katalamie) - ! //goto Runadium wyśle nas w inne miejsce! !;

ZBwjvxz.jpg

danuar /LUB/ Danuar Sanctuary - Refugee of the Rune Tribe (instancja 6 osobowa, wejście w Underground Katalamie) - UWAGA! Potrzeba osoby, która może się teleportować przez ściany (np. ja), samodzielne zwiedzanie nie jest możliwe!;

s5Ygc7q.jpg

Sauro Supply Base - Sauro Supply Base (instancja 6 osobowa, wejście w South Katalamie garnizon 87 / UWAGA ! "//goto sauro" wysyła nas w inne miejsce, nie do instancji!;

pvMB650.jpg

Illuminary /LUB/ Illuminary obelisk - Rune Shield Tower (instancja 6 osobowa, wejście w Underground Katalamie);

3dxtej4.jpg

steel1 /LUB/ Steel Rose 1st Deck - Steel Rose (poziom 1);

3um2CXq.jpg

steel2 /LUB/ Steel Rose 2nd Deck - Steel Rose (poziom 2);

JJolw9b.jpg

steel3 /LUB/ Steel Rose 3rd Deck - Steel Rose (poziom 3);

LTO6Mfc.jpg

kamar /LUB/ Kamar Battlefield - Kamar Battlefield (instancja PvP 12vs12);

KPh0hHJ.jpg

ophidanwar /LUB/ Engulfed Ophidan Bridge - Jormungand Marching Route (instancja PvP 6vs6);

BXFHpss.jpg

ironwall /LUB/ Iron Wall Warfront - Steel Wall Bastion Battlefield (instancja PvP 24vs24);

UMRLLjN.jpg

4.7.5
Mapy i instancje

Mapy

Kaldor

kaldor1 /LUB/ Elyos.Kaldor - Kaldor, strefa Elyos;

PPwrIrV.jpg

kaldor2 /LUB/ Asmod.Kaldor - Kaldor, strefa Asmo;

ojE3Jvu.jpg

Levinshor

levinshor1 /LUB/ Elyos.Levinshor - Levinshor, strefa Elyos;

ICrLBr5.jpg

levinshor2 /LUB/ Asmod.Levinshor - Levinshor, strefa Asmo;

Vg4CsOj.jpg

Panesterra (Pangea)

pangea /LUB/ Belus - Panesterra, forteca Belus

ZX1qPfo.jpg

pangea2 /LUB/ Aspida - Panesterra, forteca Aspida

2wypYdd.jpg

pangea3 /LUB/ Atantos - Panesterra, forteca Atantos

YeSYdaV.jpg

pangea4 /LUB/ Dissilon - Panesterra, forteca Dissilon;

v5ZGphY.jpg

pangeasub /LUB/ TransidiumAnnex - Transidium Annex - lokacja w której 400 graczy z różnych frakcji i serwerów walczy przeciwko sobie o End-Game bossa "Ahserion"

AX49Stw.jpg

Instancje

baruna /LUB/ LinkgateFoundry - Instancja jednoosobowa w której mamy 20 min na zebranie kluczy dzięki którym wybieramy sobie bossa;

djlOeIZ.jpg

runatorium /LUB/ IdgelDome - Instancja PvP 6v6 pokroju Dredgionu; 1 wejście dziennie; unikatowe skiny z bossa.

wmQBIp3.jpg

Opublikowano

KOMENDY DO UŻYTKU NA SERWERZE

Czyli jak dostać kontrolę nad wymarzonym domem i rozpocząć zabawę w Simsy!

Lista komend:

//add [id przedmiotu]
- dodanie przedmiotu o podanym ID, np. "//add 100900697" lub "//add [item: 100900697]";

//addcube [nick gracza]
- dodaje graczowi +9 miejsc w ekwipunku do osiągnięcia limitu, np. "//addcube Xanan";

//addexp [ilość]
- dodaje zaznaczonemu graczowi podaną ilość EXP;

//addset [ID setu]
- dodaje set o podanym ID;

//addskill [ID skilla]
- dodaje skill o podanym ID;

//admin
- pokazuje listę wszystkich komend na serwerze w postaci Question Window - są tam też komendy, które po użyciu wywalą error, że nie mamy wyamganych uprawnień!;

//bk [add/del/tele/list]
- tworzy listę własnych zapisanych teleportów według lokacji w której jesteśmy, np. "//bk add cos" doda "zakładkę" "cos" do której możemy się teleportować komendą "//bk tele cos";

//damage [wartość]
- zadaje celu podaną ilość obrażeń

//dispel
- dispelluje cel;

//enemy [players/npcs/all/cancel]
- ustawia status enemy dla "//enemy players" - graczy, "//enemy npcs" - NPCów, "//enemy all" - obydwu frakcji i NPCów, "//enemy cancel" - anuluje status enemy; [/code]

//equip [socket [ID manastone]/enchant [wartość podbicia]/godstone]
- wbija manastone / podbija ekwipunek lub wbija godstone w broń przy pomocy komendy, np. "//equip socket 16700551 5" wbije manastone HP+95 w wszystkie sloty, a "//equip enchant 15" zenchantuje cały ekwipunek do +15 (można do max +50 jednak na normalnych serwerach +20 to max);

//gm [on/off]
- włącza lub wyłacza "tryb GMa" umożliwiając pisanie na whisperze i dodaje rangę serwerową przed nick

//goto
- teleportuje do zapisanej wcześniej lokacji - spis post wyżej!;

//gps
- podaje koordynaty jak GPS informując o pozycji X, Y, Z, World ID.

//grouptome [nick gracza]
- robi grupę z graczem;

//heal
- odnawia HP i MP naszego celu;

//house [tp | acquire | revoke] HOUSE_[ID domu]
- teleportuje/przejmuje/usuwa dom, np. "//house tp HOUSE_20019" przeteleportuje do mojego pałacu, o przejmowaniu więcej poniżej!;

//info
- podaje dużo informacji o zaznaczonym celu;

//invis
- włącza/wyłacza niewidzialność dla graczy;

//invul
- włącza/wyłącza nieśmiertelność;

//kill
- uśmierca cel - nie nadużywać!;

//kinah [ilość]
- dodaje nam lub wskazanemu graczowi podaną ilość Kinah;

//morph [ID moba]
- zamienia nas w moba o podanym IP, np. "//morph 210336" / Aby anulować wpisujemy "//morph cancel" (UWAGA! Zamiana w moba, który domyślnie sie nie rusza jak skrzynka sprawi, że nie będziemy mogli się ruszyć dopóki nie anulujemy komendy);

//moveplayerto [nick gracza] [ID świata] [X] [Y] Z]
lub "//moveplayerto [nick gracza] [nazwa mapy] - teleportowanie konkretnego gracza na podane koordynaty lub do konkretnej mapy;

//moveplayertoplayer [nick gracza nr 1] [nick gracza nr 2]
- teleportuje gracza 1 do gracza 2, np. "//moveplayertoplayer Xanan Nanax";

//movetome [nick]
- teleportuje gracza do nas, np. "//movetome Xanan";

//movetonpc [ID NPCa]
- teleportuje do NPCa o podanym IP, np. "//movetonpc 831571";

//movetoplayer [nick gracza]
- teleportuje do gracza [nick], np. "//movetoplayer Xanan";

//neutral [players/npcs/all/cancel]
- ustawia status neutral dla "//neutral players" - graczy, "//neutral npcs" - NPCów, "//neutral all" - obydwu frakcji i NPCów, "//neutral cancel" - anuluje status neutral;

//online
- pokazuje liczbę graczy online;

//quest
- komenda udostępniona na wszelki wypadek gdyby była potrzebna przy odblokowywaniu questów, umożliwia dodanie questa z ID;

//res
- wskrzesza cel;

//say [tekst]
- sprawia, że "mówimy" jako zaznaczony cel, np. mając zaznaczonego Munina "//say Oto ja, znienawidzony przez jednych i kochany przez drugich wciaz stoje w mym wiezieniu" przez co nad Muninem pojawia się ten tekst;

//set [AP/GP]
- dodaje podaną ilość celu

//speed [wartość 1-1000]
- sprawia, że nasza postać zaczyna szybciej biec, np. "//speed 1" to domyślna szybkość, a "//speed 1000" to najszybszy możliwa szybkość - można łączyć z lataniem, z panelu admina dzięki czemu poruszamy się w błyskawicznym tempie!"

//time [dawn/day/dusk/night/konkretna godzina (liczba)]
- ustala godzinę na podaną porę dnia lub konkretną liczbę;

//weather [nazwa mapy obsługująca pogodę]
- zmiana pogody, np. "//weather pernon 0" sprawi, że będziemy mieli piękne, czyste niebo, a "//weather pernon 4" przykryje mapę śniegiem;

//MPCforum
- komenda służąca do podania dużej ilości informacji o obecnej lokacji (ważne i przydatne przy przejmowaniu domu);

HOUSING

Czyli jak dostać kontrolę nad wymarzonym domem i rozpocząć zabawę w Simsy!

Historia na faktach #potwierdzoneinfo #truestory

Był kiedyś pewien Methu, który widząc śnieg wielce się przestraszył.

PVryapU.jpg

Postanowił więc, że musi w jakiś sposób przeczekać nadchodzący okres... Ale nie jak jakiś biedak, tylko jak się bawić - to się bawić! Znalazł sobie Pałac.

4RPXDeL.jpg

Ponieważ był to magiczny Methu dorównujący talentem magicznym najwspanialszym z Daev przeszedł przez drzwi, które zagradzały drogę zwykłym śmiertelnikom i powiedział "//MPCforum":

7736fh2.png

Z tekstu, który mu się magicznie pojawił przed twarzą wydobył ID domu (dla tego pałacu jest to HOUSE_20019).

Wykorzystał go w drugim magicznym zaklęciu:

xNsmHsI.png

Czyli powiedział "//house acquire HOUSE_20019"

Teraz skacze i cieszy się, że zdobył pałac bez płacenia ani Kinaha.

zOkpF9z.png

Nie działające itemy (wywalają z gry i uniemożliwiają zalogowanie na postać):

http://aiondatabase.net/pl/item/188052918/- [Event] Skrzynia ze Skrzydłami Aniołka

Opublikowano

Powyższe trzy posty posłużą mi później do podania przydatnych informacji typu co należy wpisać lub zrobić by uzyskać wymagany efekt i np. przejąć dom, zamienić się w Beritrę czy zespawnować sobie itemy.

Teraz jednak chciałbym ogłosić wstępną pierwszą datę. Nie wiem jak będe stał z czasem jutro dlatego uznałem, że ta sobota może być odpowiednia i jeśli nie nastąpią jakieś problemy techniczne (Shugo nie wysadzą mi skrzynki z Internetami lub pliki nagle nie stwierdzą po raz czwarty, że nie chcą współpracować i mają to wszystko gdzieś bo za mało im płacę) to zakładam czas:

28-02-2015 godzina 15:00 - 20:00

Oczywiście zależy to też od zainteresowania ale każdy kto został przeze mnie zaproszony będzie mógł wejść i się pobawić. Tym samym zapraszam do zgłoszenia się chce załapać - wymagania opiszę w najbliższym czasie, w pierwszym poście (poprzednią treść wezmę w spoiler). Odnośnie innych terminów to zobaczymy pojutrze co z tego wyjdzie jednak nie będzie to raczej problemem by chociaż na godzinę lub dwie odpalić serwer w tygodniu.

/Edit:

Pierwsze spotkanie zakończone sukcesem. Kameralnie ale wraz z użytkownikiem @Cutler świetnie się bawiliśmy oglądając mapy z 4.0 i 4.7. Galeria jest dostępna w topicu:

[sS] Galeria screenów z projektu "AION Priv 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum"

Zapraszam do oglądania i aplikowania!

Opublikowano

Znowu się spotykamy, tym razem znowu w sobotę:

07-03-2015 godzina 15:00 - 20:00

Jeśli ktoś chciałby wziąć udział ale nie może w sobotę to dajcie znać na PW.

/Edit: Bez screenów ponieważ osoby będące na serwerze tylko przeglądały itemy za AP, ceny i statystyki. Z ciekawszych rzeczy doszliśmy do wniosku, że fajnie byłoby mieć:

eKLMtFB.png

:D

Zapraszam do aplikowania!

Opublikowano

Z przyczyn różnych, głównie technicznych postanowiłem zawiesić projekt "AION 4.7.5 - Dzień otwarty dla użytkowników MPCforum"

Wątpię bym do niego wracał w przyszłości, ale jeśli tak to być może będzie to na nowych plikach, tj. 4.7.1 EU (gdy takowe się pojawią). Dziękuję za wspólną zabawę tym, którzy brali udział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...