Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja na temat poziomu serwerów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

W tym temacie możecie wypowiadać się na temat najlepszych serwerów aka chodzę do 6 podstawówki

Według mnie przez ostatni czas poziom serwerów stał się bardzo niski

Ale co na to wpływa?

Łatwy dostęp do profesjonalnych pluginow np dobrych pluginów na gildie są dziesiątki

Co wy sądzicie na ten temat?

J jestem załamany i nie wiem jak długo wytrzymam patrząc na spam w dziale prezentacje serwerów (czy jakoś tak) co 2 serwer to żenada

~Wyciapciane z fona

Prosze moderatora o poprawienie nazwy tematu :p

Opublikowano

Ja bym chcial zeby kazdy sie nauczyl jak chce robic serwer pisac wlasny plugin a nie - pobralem se pakiet pluginow serwer i mam najlepszy serwer.

To jest klamstwo. Rozumiem zeby pobrac pluginy ktore sa na wszystkich serwerach standardem - worldguard,worldedit, essentials.

Bez nich by serwery nie bylyby takie jak dzisiaj.

Sa poradniki, forum mpc wiec mozna sie spytac mozemy pomoc lub sobie zamowic plugin ktory bedzie odpowiadal tym czym zechcesz.

Tak zgadzam sie troche z toba. Polowa z tych serwerow ma prawie ponad 100% pluginow ktore sa z internetu, configi wydaja sie na gotowce a nie wlasne.

Dzieki ze ten temat ruszyles mysle ze inni tez moga to ocenic czy byloby to lepiej.

Wiktor

Opublikowano

Powiem ci tak, chcesz aby każdy serwer posiadał swoje pluginy ale zobacz taki easyhc miał przez pierwszy tydzień na starcie 330/330 a nie posiadają nawet 1 autorskiego pluginu, chodzi głównie o to aby serwery były dobrze skonfigurowane i dopracowane.

Programisci juz nie maja co pisac wszystko juz jest na devbukkit wiec tylko co im pozostalo ulepszanie pluginow.

Nawet minigierki są wszystkie w necie tylko należy dokładnie je szukać.

Up napisal ze można postawić serwer na paczce, założę się ze taki serwer max 20osób

Ps.Paczka Br3nda pobija wszystkie gorszej nie widziałem.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Zgodzę się z tobą. Poziom serwerów spadł ale to dlatego, że większość z nich prowadzą osoby w wieku 10 lat które grały na jakimś serwerze, spodobało im się aż w końcu zrobili swój nie posiadając wiedzy NAWET jakie pluginy wgrać...

CPU: I5-4460 (w planach i74690k) GPU: GTX960 4G

Opublikowano

Większość serwerów robią 10latki to jest racja wejdzie na mchc czy inny s**t i myśli że jak zrobi serwer 1gb ramu i ustawi 1000slotow to zrobi furorę a ją wchodzę na prezentacje serwerów i widzę

Maszyna 64Gb

Sloty 100

To szlak mnie trafia

Nie będę się często wypowiadał w tym temacie bo nerwy mam za słabe

Co wy sądzie o tych fejmach z 10 slotowych srv?

Opublikowano

Mówicie o pluginach po 1. Nauczenie się BUKKIT API nie jest trudne ani łatwe, co z tego, że zrobicie serwer i zrobią reklamy na max. 5 forach i połowę ludzi to będzie hejterów zamiast kupić reklamy w postaci filmiku na yt (20 tyś. subów i pod każdym filmikiem 7 tyś. wyświetleń i zapłacić około pewnie 70 - 170zł i mieć cały pełen serwer tylko jest jedna prawie ważna rzecz chodzi o  dobranie pluginów np. macie serwer hardcore i wgrywacie plugin na minigamesy PO HUGO ?

O serwer 10 slotowych czasami są lepsze od tych średnich dlaczego?, np. masz ciągle pełen i zwiększa do 20,30,50,100 i tak powstaje dobry serwer który ma prawie pełen serwer.

Opublikowano

Prawie każdy gracz chce mieć swój własny serwer ale niekoniecznie ma umiejętności by go prowadzić. Poza tym taki kolejny serwer niczego nowego nie wprowadza.

Na przykład serwerów na modach jest bardzo mało - bo takie już prowadzić/konfigurować bardzo trudno, a zarobić na utrzymanie jeszcze trudniej.

Opublikowano

@Nigusek

Nie zgodzę się z twoją wypowiedzią, dlatego że nie ma wszystkich plugin'ów na dev.bukkit.org, dlaczego? Bo jest dużo nowych pomysłów, ale po prostu nikt ich nie potrafi zrealizować. Do serwera nie są ważne pluginy ani czy są one napisane przez własnego programistę czy po prostu tego z internetu. Graczom się podobają nowe i fajne oraz ciekawe takich co jeszcze nie ma. Dlaczego "MinePlex" ma tyle graczy, dlatego że mająnowe innowacyjne pomysły których jeszcze nikt poza nimi nie wymyślił. Takie jest moje zdanie, ale nie musisz się z nim zgodzić. 

@topic

Serwery bardzo opadły na jakości i z twoją wypowiedzią się zgodzę :3

N0thing! :: = ;; :.>

Opublikowano

Aby serwer był dobry muśi zapłacić programiscie,technikowi,grafikowi

Ja np. Jak zaczynałem miałem serwer 2 GB ram i 15-20 slotów jak był pełen powiększali ale jak zawsze po ok. 2 latach serwer padł nastała era easy hc itd.

Ja już dawno pjołem ze aby serwer był ok. Trzeba mieć dobry pomysł orginalny lub orginalniejszy maszynę 8-16-24-32-64 GB ram Dobrego grafika umieć pisać pluginy lub kupić technika i nie stratować z serwerem po 1 dniu tylko po np. Tygodniu

Opublikowano

W takim razie szukajcie sobie dużych serwerów, na których gra więcej osób. Będzie na pewno lepiej. Poza tym nie wydaje mi się, aby FunnyGuilds był pluginem, który pokazuje

oryginalność serwera, skoro każdy go ma. Najlepiej mieć programistę lub własne obeznanie w javie.

Poziomy serwerów są bardzo ale to bardzo słabe ostatnio.

Jak chcę pograć, to wchodzę na te duże i bawię się o wiele lepiej, niż

na tych małych z tymi śmiesznymi gildiami.

343731479829004887779.png

Opublikowano

poziom polskich serwerów od zawsze był niski :/ (było pare perełek , ale do czegoś orginalengo wiele im brakowoało)

WIEKSZOSC serwerów to serwery robione z paczek* serwerowych no niby nic takiego ale przez to wiele serwerów wygląda identycznie ... , osoby które zakładają takie serwery nie mają pojęcia o istnieu google oraz google tłumacz , tym bardziej nie wiedzą że większość serwerów posiada pliki konfiguracyjne i można je dowolnie modyfikować ...

na takich serwerach często występuje ranga 'Technik' -  którego umiejętności często ograniczają się do poradników z pluginami (oczywiscie tymi po polsku i najlepierj z yt)

już nie będe się czepiał wieku , oraz podejścia administracji serwera do jego zarządzania ...

Powiem ci tak, chcesz aby każdy serwer posiadał swoje pluginy ale zobacz taki easyhc miał przez pierwszy tydzień na starcie 330/330 a nie posiadają nawet 1 autorskiego pluginu, chodzi głównie o to aby serwery były dobrze skonfigurowane i dopracowane.
Programisci juz nie maja co pisac wszystko juz jest na devbukkit wiec tylko co im pozostalo ulepszanie pluginow.
Nawet minigierki są wszystkie w necie tylko należy dokładnie je szukać.

Up napisal ze można postawić serwer na paczce, założę się ze taki serwer max 20osób

Ps.Paczka Br3nda pobija wszystkie gorszej nie widziałem.

poniękąd masz rację ale to że programiści nie mają co pisać to już przesada . programiści z prawdziwego zdarzenia mają tu bardzo duże pole do popisu , ale najpier trzeba mieć pomysł , można naprawdę wiele zrobić z ogólno dostępnymi pluginami ale to wymaga troche więcej czasu niż wgranie paczki i odpalenie serwera

Aby serwer był dobry muśi zapłacić programiscie,technikowi,grafikowi

Ja np. Jak zaczynałem miałem serwer 2 GB ram i 15-20 slotów jak był pełen powiększali ale jak zawsze po ok. 2 latach serwer padł nastała era easy hc itd.

Ja już dawno pjołem ze aby serwer był ok. Trzeba mieć dobry pomysł orginalny lub orginalniejszy maszynę 8-16-24-32-64 GB ram Dobrego grafika umieć pisać pluginy lub kupić technika i nie stratować z serwerem po 1 dniu tylko po np. Tygodniu

Gówniane serwery padają a dobre pozostają zawsze tak było.

wystarczy popatrzeć na serwery na których gra 100+ graczy .. czy aby na pewno są  one takie super :/  , sam nie wiem co skłania ludzi do grania na serwerach które można rozbić o kant d*y ale puki są ludzie którzy nie wymagają rozrywki na poziome to będą i serwery które tą rozrywkę zapewnią

wiele z nich nie ma nawet 'autorskich pluginów'** cokolwiek to by znaczyło (często jest tak że te autorskie pluginy dotyczą 2 komend :P , ale szpam jest), a rozgrywka pozostawia wiele do życzenia ..

ALE CO TAM GRA NA NIM 200+ osob na godzinę to ja nie będę inny też zagram :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Nie zmieniło się nic, właścicielami serwerów są głównie ludzie, którzy nie znają się w ogóle na prowadzeniu serwera.

Dalej polecam grać na większych serwerach.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@up 

Według mnie trochę się zmieniło powstaje coraz mniej (ale nadal dużo) serwerów 

Można również powiedzieć że część osób odeszła od Mineshitu ponieważ wiele Youtuber'ów przestało grać w tą grę 

Widać jaki spadek graczy na serwerach nastąpił od początku tego roku gdy Hype na tą grę przestał być taki duży 

Opublikowano

Serwery minecraft nigdy nie będą takie jak kiedyś ... 

Pamiętam,ze grało się na serwerze max 40 osób,każdy się znał, nikt nikogo by nie okradł, była zarąbista atmosfera, miło się grało.

Miałem kiedyś domek w lesie z kolegą itd. był mały ale super,taka mała chatka w lesie.Czułem się niczym Roobin Hod. Z nie wiadomo jakich przyczyn był pożar tego lasu i prawie każdy na serwerze brał wiaderka z wodą aby mi pomóc i ugasić pożar ! 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngYasheTv

Pamietam te czasy pierwszy mój server miał 8slotów caly czas był FULL pamietam to 0spin każdy sobie pomagał nikt nikomu nic nie kradł chociaż skrzynie były odblokowane dla wszystkich

Te czasy <3

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngYasheTv

Pamietam te czasy pierwszy mój server miał 8slotów caly czas był FULL pamietam to 0spin każdy sobie pomagał nikt nikomu nic nie kradł chociaż skrzynie były odblokowane dla wszystkich

Te czasy <3

Dokładnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...