Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zakup na morele.net

mpckox123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam kupic komputer na czesci w internetowym sklepie morele.net (platnosc przy odbiorze) a o to kilka moich pytan

1. Czy jesli kurier przyjedzie z moimi  czesciami to czy kazda bedzie odzielnie zapakowana czy wrzuca mi wrzystko do jedngo pudła (przed zaplata chce sprawdzic czy dali mi to co trzeba oraz czy o czymś nie zapomnieli) 

2. Dlaczego tam jest tak tanio w porownaniu z innymi sklepami 

3. jesli mieliscie jakies problemy z tym sklepem prosze napiszcze mi :)

Pozdrawiam

Opublikowano

1. Jeśli zamówisz na jednym koncie i wrzucisz do jednego koszuka i kupisz to wszystko razem będzie.
2. Dlaczego taniej? Taniej bo taniej, ale można im zaufać, a ceny mają niczego sobie.
3. Nikt się nie uskarżał się na morele.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ale 

1. czyli rozumiem ze nie bede mial mozliwosci sprawdzenia ? xD

3. bazujac na opineo i kilku forach nie mieli wcale takiej dobrej opini

Opublikowano

3. Nikt się nie uskarżał się na morele.

Śmiem zaprzeczyć ;) Sam już tam nie kupuje ale ich wpadki nie wiem czy są spowodowane popularnością czy "szczęściem". Jednak nie należy się wahać. Bierz gdzie Ci wygodniej/taniej. W każdym sklepie może coś pójść nie po naszej myśli.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Uczeń
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz ale 

1. czyli rozumiem ze nie bede mial mozliwosci sprawdzenia ? xD

3. bazujac na opineo i kilku forach nie mieli wcale takiej dobrej opini

1jak kazesz kurierowi zaczekac bo chcesz sprawdzic to raczej bedziesz mial mozliwosc

3kazdemu sklepowi zdarzaja sie wpadki wiec jakbys tak patrzyl to bys z zadnego sklepu nie zamowil

Opublikowano

1. zalezy, jak wezmesz montaz dadza ci juz pc zlozony, ale wszystkie kartony i tak dostaniesz

1. bedziesz mial

2. czy ja wiem czy jest tanio, esc jest porownywalne

3. problemy sa w kazdym sklepie i przedtym sie nie ustrzeżesz, łud szczęścia

­

Opublikowano

Odrazu uprzedzam ze moje pytania moga byc glupie :D

Rozumiem ze dostane jaka fakturke 

A co do spakowania do jednego pudla mam na mysli to ze chce zobaczyc opakowanie kazdej czesci oddzielnie no wiecie o co mi chodzi :D nie ze w duzym kartonie wrzystkie czesci w swoich pudelkach tylko czesci w swoich pudelkach oddzielnie (kazde pudelko moge miec w rece) 

Nie mniej jednak wiem ze to glupie pytanie ale lubie zapytac o takie rzeczy

Opublikowano

A co do spakowania do jednego pudla mam na mysli to ze chce zobaczyc opakowanie kazdej czesci oddzielnie no wiecie o co mi chodzi :D nie ze w duzym kartonie wrzystkie czesci w swoich pudelkach tylko czesci w swoich pudelkach oddzielnie (kazde pudelko moge miec w rece) 

Zależy czy w koszyku pakujesz taką opcję jak montaż (bodajże za 1zł)

Jeśli weźmiesz montaż dostaniesz duże pudło kartonowe, w którym będzie komputer złożony, takie dmuchane folie jako zabezpieczenia no i każde pudełko od każdej części, np. procesor intel, jakaś karta główna, dysk twardy czy zasilacz. One będą puste, jeśli natomiast weźmiesz bez montażu to będą osobno :P

Jeśli o to chodzi!

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dostaniesz jedno duże pudło, które będzie zaklejone. W środku będą pudełka od każdej części, a w nich owe części. Jeśli dodasz usługę montażu, to przyjdzie duże pudło, w środku pudełko od każdej części i w pudełku od obudowy będzie już cała obudowa z zamontowanymi podzespołami gotowymi do uruchomienia.

coollogo_com-12709341.png&_loc=image

Opublikowano

Dokładnie o to mi chodzilo (czyli nie bd mogl sprawdzic) :(

Bo chodzi mi o to ze przy kurierze nie otworze tego duzego pudla i nie sprawdze czy czegos nie zapomnieli lub nie dali czego innego xD

Bo fakture rozumiem ze dostane ? tak xD (gdyby cos bylo nei tak)

Opublikowano

Tak, fakturę albo paragon dostaniesz (domyślną opcją jest chyba faktura, przynajmniej ja zawsze fakturę dostawałem). Skorzystaj sobie jeszcze z promocji

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.
Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.
Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego
chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora
http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/
to ta usługa.
Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne
chłodzenie na procesor
http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/
W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać
O44Y129AC8
i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.
Alternatywnie zamiast montażu możesz wybrać kartę sieciową wi-fi Asus USB N10 Nano
http://www.morele.net/karta-sieciowa-asus-usb-n10-nano-621331/
Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu
WP35ZXZG5A
i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Dzieki za konretną wypowiedź jednak wole sam zlozyc :D  juz chyba wiem wrzystko o moim ostanim pytaniem jest czy bez problemu w razie jakiegos klopotu (np zapomna jakies czesci czy cos to jak mozna to rozwiazac)? xD wiem ze glupie pytanie ale sami wiecie

Opublikowano

No wlasnie nie zwroce uwagi przy kurrierze poniewaz tak jak od poczatku pytalem on mi kazdy podzespol da w jednym kartonie i raczej nie pozwoli mi go otworzyc przed zaplata wiec nie sprawdze przy nim czy jest cos nie tak lub czy czegos nie brakuje :D

Opublikowano

Ja kupowałem u nich kilkukrotnie i raz miałem problem z płytą główną - padła po kilku godzinach użytkowania. Zgłosiłem reklamację i wysłałem zastępczym pudełku i bez akcesorii do netpunktu. Co prawda poczekałem dosyćdługo, ale za to dali mi zupełnie nową w orginalnym pudełku, więc mam teraz 2 pudełka z wyposażeniem od tej samej płyty :) (kabli sata nigdy za wiele). Poza tym przypadkiem żadnych problemów nie miałem.

Opublikowano

Dzieki za konretną wypowiedź jednak wole sam zlozyc :D 

Przeczytaj całe info o promocji. Jak nie chcesz składać to weź sieciówkę wi-fi. Nawet jak ma Ci leżeć w kącie to lepiej zapłacić za nią złotówkę i mieć wysyłkę za free niż płacić 19 złotych za wysyłkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...