Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Bad Video Card Drives

blondyn135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem w minecrafcie bo gdy odpalam wyskakuje mi błąd bad video card drives.Patrzylem na youtube próbowałem aktualizować sterowaniki ale były aktualne.Komputer mam stary bo leżał i postanowiłem go odpalić i sobie pograć :D.

Opublikowano

W takim razie jeżeli masz sterowniki aktualne, to odinstaluj obecne i ściągnij najnowsze zaktualizowane sterowniki ze strony Twojego producenta. 

Opublikowano

@blondyn135 jak to zobaczyć ?? czy mam bibliotekę OpenGl

Bad video card drivers!      
      -----------------------      

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 13.02.15 12:48

-- System Details --
Details:
    Minecraft Version: 1.5.2
    Operating System: Windows 7 (x86) version 6.1
    Java Version: 1.7.0_45, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 456224000 bytes (435 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
    JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
    AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
    Suspicious classes: No suspicious classes found.
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    LWJGL: 2.4.2
    OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
    Type: Client (map_client.txt)
    Texture Pack: Default
    Profiler Position: N/A (disabled)
    Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
    at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:235)
    at avv.a(SourceFile:56)
    at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:507)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 459ed2a5 ----------

Opublikowano

OpenGL po prostu pobierasz i umieszczasz go do folderu z Minecraftem. Tutaj znalazłem inny sposób dla Ciebie dosyć dziwny, ale naprawiający ten błąd. 

Poradnik:

Opublikowano

Mam windows 7 z Opengl nie pomogło.

Czytalem gdzieś ,że jak w systemie pisze ze mam aktualne sterowniki to i tak nie jest tak tylko trzeba pobrać z strony producenta może ktoś powiedzieć gdzie sprawdze jakie mam sterowniki ??? windows 7

Teraz jak próbuje odpalić minecrafta to wogóle sie nie włącza jest takie kółko kręci się a potem przestaje i nic dalej się nie dzieje

Opublikowano

OpenGL po prostu pobierasz i umieszczasz go do folderu z Minecraftem.

XDDDDDDDDDDDDD

Boże nie wiesz o czym mówisz, powtarzam to kolejny raz opengl nie da się zainstalować, tym bardziej sposobem na wrzucenie pliku opengl do folderu z grą.

OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null

Twoja karta nie ma modułu opengl, czyli sobie nie pograsz w minecrafta, 2 opcje, nowy komputer albo nowa karta graficzna :p

Opublikowano

Moze sie spytam jaka masz karte graficzna - nazwe znajdziesz w:

Ikonka Windows - Komputer - Wlasciwosci - Meneger urzadzen

Powinno ci sie takie okno otworzyc:

http://zapodaj.net/14cd80e889ad4.png.html

scan:

https://www.virustotal.com/pl/url/f39e76aa7c5017f9af47a522c3b3242b6d01b028d319f13e4998b773aad51986/analysis/1424000833/

Tam powinno ci stac - Karta Graficzna i tam ci pisze jaki model. Jak go masz to go podaj tu.

Ps: Srr za jezyk niemiecki xD, Komputer mam niemiecki.

Opublikowano

Możliwe że komputer pokazuje iż  sterowniki są aktualne lecz nie zawsze są pobierz program driver easy i sprawdz zainstalowane sterowniki

Opublikowano

Moja karta graficzna to Radeon X300/X550/X1050 Series (Microsoft Corpotation - WDDM)

Kiedyś coś zrobiłęm i teraz gdy włączam minecrafta on sie wogóle nie odpala

zaaktualizowałem sterwoniki więc może by działał ale sie wogóle nie chce włączyć

Opublikowano

Mam pytanie bo jak pobrałem minecrafta by zyczu to nie ma tej takiej ikonki tylko jest takjakby plik ktory trzeba otworzyć za pomocą javy on ma na końcu .jar - od czego to jest od javy ? czyli muszę zainstalować lub zaaktualizować javę ?

Opublikowano

Jak nie masz ikonki ktora jest dla jar to oznacza ze nie masz zainstalowanej javy.

Opublikowano

zainstalowałem jave odpalam minecrafta jakiś błąd ale odpalilem by zyczu to śmiga :) teraz tylko mam 2 problem bo mam komputer 1,50 gb ram i się troszkę ścina ale w grach typu samp, lol na najnizszych ustawienieniach śmiga :D

i teraz tylko minecraft mi sie scina i np jak napisze coś na klawiaturze to pisze to dopiero gdzieś po 2-3 sec tak samo jak się ruszam

Opublikowano

Jak to twoje pierwsze uruchomienie minecraft to sie nie dziw :)

Musisz sie w ustawieniach pobawic i ustawic tak te ustawienia zeby ci komputer wyrabial.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...