Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strajk rolników

Linaxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co do jajka z gównem z kurnika to wystarczy iść na targ gdzie sprzedawane są produkty od rolników albo najlepiej ruszyć 4 litery do rolnika bezpośrednio :)

HA miałem znajomego właśnie co tak sprzedawał na targu, kupował jajka w sklepie, brudził je w gównie, doklejał piórko, i jest jajko ze wsi.

A my później się delektujemy jakie to pyszniutkie jajeczko  " z biedronki "

A rolnicy u mnie na wiosce to nie trzymają kur bo to nieopłacalne dla zysku, jest jedna farma kilka set tysięcy kur, tylko że karmione paszą.

Co to za jajka kiedyś wbijam jajko a tam dwa żółtka w jednym, prawie jak czarnobyl.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może sprostuje, są ciągniki na świecie różne, jak samochody, ja potrzebuje do pracy dojechać moim golfem 4 ale mój kolega powiedział że lepiej iść z buta niż jeździć golfem więc dojeżdża porsche carrera, tak więc jak u rolników, po co mieć parę ciągników Zetor, jak można mieć jeden Johan Dere z komputerem pokładowym który wykrywa wilgotność nasion w glebie.

For f**k's sake. Wytłumaczę ci to na przykładzie. Jesteś prezesem dobrze prosperującego przedsiebiorstwa produkcyjnego., do tego nadarzyła się korzystna opcja kredytowa, więc za swój kapitał i kredyt kupujesz maszyny do swojego przedsiębiorstwa. Nagle pewnego dnia przychodzi ci banda małolatów w nocy i rozpieprza 3/4 materiałów. Czy wiedząc dokładnie, kto to zrobił, nie poszedłbyś o odszkodowanie?

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ziomek, nie znasz mnie a oceniasz. Były czasy, gdzie pracowałem od 6 do 18 czasami nawet waliło się do 23/24 i to była budowlanka, a nie jakieś machanie widłami czy k***a jazda papajem, tylko ostre napierdalanie.

Ale no tak, znasz mnie, jestem mieszczuchem i wiesz o mnie więcej niż ja sam. Tak samo mogę powiedzieć, że dać cie do betoniarki na cały jeden dzień w 35 stopni upał to byś się tylko zatarł.

Tak btw. pierwszy lepszy komentarz z facebooka nt rolników.

5pU9Vhu.png

Nie musisz mnie uczyc jak wyglada robota na budowie bo dobrze wiem ze jest ciezka fizycznie. Ae Gdzie przy betoniarce masz ciezka robote, chyba przy maszynie nie robiles nigdy.

A co jesli ja przewalam tony owocow w ciagu jednrgo dnia na otwarytym polu w upale to to tez jest luz?

Deus vult

Opublikowano

Ae Gdzie przy betoniarce masz ciezka robote,

No chłopie, wsypuj sobie cały dzień worki z cementem po 40Kg to ci łapy odpadną.

Opublikowano

40 kg? Chyba worka cementu na oczy nie widziałeś xD

Co do tego że rolnicy płacą KRUS a wy ZUS (znaczy wasi rodzice) to zdjęcie sobie sprawę ze KRUS dobrze prosperuje, może mniej płacą ale za to mniej dostają, a wy ofermy w zusie nakurwiacie podatki jak łosie i gowno z tego będzie bo niz demograficzny i same stare działki na emeryturze.... Sick tez jestem w zusie, starzy w krusie :-D

Opublikowano

40 kg? Chyba worka cementu na oczy nie widziałeś

Od kilku lat pracuje jako budowlaniec kolego, i wiem ile waży worek cementu, są 25, 40 kiedyś były 50 ale już nie produkują.

masz tu przykład cwaniaku jakimi robimy workami

zementg.jpg

Więc 12h wsypywanie takich worków do betoniarki, nie należy za przyjemne, ale widzę że raczej ty g.ówno wiesz.

Opublikowano

Od kilku lat pracuje jako budowlaniec kolego, i wiem ile waży worek cementu, są 25, 40 kiedyś były 50 ale już nie produkują.

Dodany obrazek

Więc 12h wsypywanie takich worków do betoniarki, nie należy za przyjemne, ale widzę że raczej ty g.ówno wiesz.

Co z tego ze są? 40 kg worki przeznaczone są do pracy dla 2 osób ale że nie znasz prawa i dajesz się dymać pracodawcy to dźwigaj sam :-)

Dla pracy ciągłej dla jednej osoby są tylko worki 25 kg, pozdro cwaniaku :-D :-D :-D

Opublikowano

zementg.jpg

Gdzie ty k***a robisz na tej budowie że używacie betoniary?

Co do twoich luksusów na wsi to mieszkam i nie widzę żeby wszyscy mieli ciągniki po 200k, żeby jeździli mercolami, żeby mieli wypasione domy(chyba to bardziej Ci co nie maja gospodarstwa)

Ty zapierdalasz i masz wypłate, rolnik zapierdala i nie wie czy zarobi taka jest różnica.

Deus vult

Opublikowano

Nie wiem w c**j o co chodzi, w głowach moim zdaniem im się pojebało. Mieszkam na wsi i znam rolników kilku, którzy mają na to wyjebane i robią nadal swoje. W głowach im się pojebało i tyle jak mają problem to zmiana roboty.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Gdzie ty k***a robisz na tej budowie że używacie betoniary?

Co do twoich luksusów na wsi to mieszkam i nie widzę żeby wszyscy mieli ciągniki po 200k, żeby jeździli mercolami, żeby mieli wypasione domy(chyba to bardziej Ci co nie maja gospodarstwa)

Ty zapierdalasz i masz wypłate, rolnik zapierdala i nie wie czy zarobi taka jest różnica.

Widzisz, ty nic nie wiesz o budowie, a odzywasz się. Ja wiem co nieco nt. rolników to pozwolę sobie coś o nich powiedzieć. Betoniarki cały czas się używa, chyba nie będziesz pompy wołał jak masz... a c**j szkoda rozpisywać.

Ktoś zapierdala na budowie cały rok, a nie opierdala się pół roku jak rolnik i też ma iść strajkować? Jak pracujesz tak cie wynagradzają, im się robić nie chce, leniom pierdolonym to tak mają - a źle na pewno nie mają i tu jest ból.

Opublikowano

Widzisz, ty nic nie wiesz o budowie, a odzywasz się. Ja wiem co nieco nt. rolników to pozwolę sobie coś o nich powiedzieć. Betoniarki cały czas się używa, chyba nie będziesz pompy wołał jak masz... a c**j szkoda rozpisywać.

Ktoś zapierdala na budowie cały rok, a nie opierdala się pół roku jak rolnik i też ma iść strajkować? Jak pracujesz tak cie wynagradzają, im się robić nie chce, leniom pierdolonym to tak mają - a źle na pewno nie mają i tu jest ból.

A tam pierdolisz głupoty, chodowca świń/krów/drobiu ma pół roku wolnego kurfa? Codziennie trzeba o zwierzęta dbać. . A jaka jest robota na budowie każdy wie ^^ godzinka na śniadanie, godzinka na obiad i dzień zleci. A poza tym, na budowie masz stałą pensję, a rolnik nie wie czy cokolwiek zarobi a zainwestować musi. Trzeba wydać hajs na nawozy, rope, opryski, naprawę maszyn a potem sie okaże ,że susza i gówno z zarobku. Albo hodowca wyda forse ,żeby wychodować te np świnie a potem się okaże ,że żywiec wiepszowy po 3.50 za kg, czyli 50gr mniej niż się wydało na utrzymanie tych zwierząt.

Opublikowano

Było jasne,że rolnicy zaczną strajkować. Po tym jak nasza premier nie poradziła sobie z naciskiem górników kwestią czasu było ,że i rolnicy będą szukać swoich praw widząc ,że Kopacz nie nadaje się do rozmów i często ulega. Poza tym teraz jest najlepszy czas - przed wyborami - no kiedy jak nie teraz mają być zmiany ?:)

#rein

Opublikowano

A tam pierdolisz głupoty, chodowca świń/krów/drobiu ma pół roku wolnego kurfa? Codziennie trzeba o zwierzęta dbać. . A jaka jest robota na budowie każdy wie ^^ godzinka na śniadanie, godzinka na obiad i dzień zleci. A poza tym, na budowie masz stałą pensję, a rolnik nie wie czy cokolwiek zarobi a zainwestować musi. Trzeba wydać hajs na nawozy, rope, opryski, naprawę maszyn a potem sie okaże ,że susza i gówno z zarobku. Albo hodowca wyda forse ,żeby wychodować te np świnie a potem się okaże ,że żywiec wiepszowy po 3.50 za kg, czyli 50gr mniej niż się wydało na utrzymanie tych zwierząt.

Ja dbam o 2 psy to też się zalicza pod zwierzęta? bo raczej z nimi na spacer nie wychodzi, wstanie rano zrobi co musi, potem na wieczór też i tyle jego roboty przez cały dzień.

Na budowie jest 1 przerwa godzinna lub dwie półgodzinne. Pracowałem na wielu budowach i pracowało się od 6/7 do 18/19 i na tyle czasu była godzina tylko, więc proszę cie.. Piszesz, że to takie lelum polelum, że czas leci, idź i wytrzymaj tam dzień to ci się zakwasy zrobią mistrzu :)

Trzeba wydać hajs na nawozy, ropę, opryski, naprawę maszyn - a potem się obudzi, że dostał na to wszystko pieniądze z dotacji... Jemu się zepsuje maszyna to dostanie hajs na naprawę lub nową maszynę, a taki przedsiębiorca jak mu się np. maszyna do gięcia blach spierdoli to ma się kłaniać po dotację? Żenada.

Dobra, nie chcę już dyskutować, będzie coś ciekawego to napiszę.

Opublikowano

łatwo nie mają? do wszystkiego dotacje mają, a w tych czasach WSZYSTKO robią maszyny, nie mówie tu o obrządku bydła, chociaż to też można zdalnie robić.

I DOTACJE NA WSZYSTKO MAJA.

no tak nie mają co robić w zimie to strajkują.

a kto im kazał tam iść? nie jest się ciężko dostać na górnika, wręcz powiedziałbym łatwo, więc na co mogą liczyć? i tak mają za dużo, jeszcze te emerytury.

Japierdole synku co ty pierdolisz najlepiej wypierdalaj z tego tematu i do ksiazek.. co ty dupisz ze gornik ma sie latwo dostac pewnie twoj tata w biurze pracuje a ty jestes pierdolcem rozpuszczonym

Opublikowano

tzw co wiesz nie  co o rolnictwie?  Pracowałeś kiedy w takim rolnictwie, czy czytałeś na wikipedii definicje rolnictwa?

Dokladnie juz widziałem takich kierowników wszyscy jarają piją i jeden robi.

Owoce są tak mega tanie że nawet nie zwraca się za wkład. Na budowie masz umowe i co zrobisz to tyle masz w rolnictwie tak nie ma.

Ja dbam o 2 psy to też się zalicza pod zwierzęta? bo raczej z nimi na spacer nie wychodzi, wstanie rano zrobi co musi, potem na wieczór też i tyle jego roboty przez cały dzień.

Na budowie jest 1 przerwa godzinna lub dwie półgodzinne. Pracowałem na wielu budowach i pracowało się od 6/7 do 18/19 i na tyle czasu była godzina tylko, więc proszę cie.. Piszesz, że to takie lelum polelum, że czas leci, idź i wytrzymaj tam dzień to ci się zakwasy zrobią mistrzu :)

Trzeba wydać hajs na nawozy, ropę, opryski, naprawę maszyn - a potem się obudzi, że dostał na to wszystko pieniądze z dotacji... Jemu się zepsuje maszyna to dostanie hajs na naprawę lub nową maszynę, a taki przedsiębiorca jak mu się np. maszyna do gięcia blach spierdoli to ma się kłaniać po dotację? Żenada.

Dobra, nie chcę już dyskutować, będzie coś ciekawego to napiszę.

dostaje na paliwo, nawozy i opryski xddddd dziwne ze u mnie w okolicach wiekszosc to rolnicy i jeszcze o takim czyms nie slyszalem.Ale dzieki za info/

Deus vult

Opublikowano

prosze was... uprawianie bydla czy trzody chlewnej na mala skale jest zupelnie nieoplacalne, kto sie tego podjal jest kompletnym idiotą (jesli chodzi na mala skale)

taka prawda by najwiecej zarobic wystarczy uprawa zboz i tyle, a to ze wyjedzie powiedzmy 5 razy na miesiac w pole + zniwa to rzeczywiscie, caly rok przejebany

moja rodzina od strony matki pochodzi ze wsi,  bylem tam latem, zima czy jesienia, jesien to praktycznie pozostalosci po zniwach + wykopki to co kto ma. zima siedzisz w domu lub obornik wywozisz jak masz czy tam inne rzeczy, lato to w zasadzie tylko latasz z opryskami lub owies siejesz

i gdzie wasz argument o rolniku ktory haruje caly rok? nie ma, wiekszosc gospodarstw w polszy polega na uprawie przenicy/zyta, kto trzyma kilka swin czy krow jest po prostu glupi, gdyz zysku z tego nie ma, chyba ze dla wlasnej satysfakcji

taki zywot wybrali i nikt im nie kazal utrzymywac, co za problem sprzedac ziemie?

Japierdole synku co ty pierdolisz najlepiej wypierdalaj z tego tematu i do ksiazek.. co ty dupisz ze gornik ma sie latwo dostac pewnie twoj tata w biurze pracuje a ty jestes pierdolcem rozpuszczonym

widze zazdro, spokoj

­

Opublikowano

prosze was... uprawianie bydla czy trzody chlewnej na mala skale jest zupelnie nieoplacalne, kto sie tego podjal jest kompletnym idiotą (jesli chodzi na mala skale)

taka prawda by najwiecej zarobic wystarczy uprawa zboz i tyle, a to ze wyjedzie powiedzmy 5 razy na miesiac w pole + zniwa to rzeczywiscie, caly rok przejebany

moja rodzina od strony matki pochodzi ze wsi,  bylem tam latem, zima czy jesienia, jesien to praktycznie pozostalosci po zniwach + wykopki to co kto ma. zima siedzisz w domu lub obornik wywozisz jak masz czy tam inne rzeczy, lato to w zasadzie tylko latasz z opryskami lub owies siejesz

i gdzie wasz argument o rolniku ktory haruje caly rok? nie ma, wiekszosc gospodarstw w polszy polega na uprawie przenicy/zyta, kto trzyma kilka swin czy krow jest po prostu glupi, gdyz zysku z tego nie ma, chyba ze dla wlasnej satysfakcji

taki zywot wybrali i nikt im nie kazal utrzymywac, co za problem sprzedac ziemie?

widze zazdro, spokoj

Dziwne bo mój kolega ma około +/- 10 bydła i tym  handluje i trzepie kilka tysięcy za jedną sztuke.

Deus vult

Opublikowano

Dziwne bo mój kolega ma około +/- 10 bydła i tym  handluje i trzepie kilka tysięcy za jedną sztuke.

masz odpowiedź na swoje wszystkie wątpliwosci, dlaczego rolnicy strajkują, bo nie mają pieniędzy.

Opublikowano

masz odpowiedź na swoje wszystkie wątpliwosci, dlaczego rolnicy strajkują, bo nie mają pieniędzy.

Małe rolnictwo jest opłacalne z tego powodu że samemu można wszystko zrobić, ale nie zawsze tak jest,

Deus vult

Opublikowano

Co z tego ze są? 40 kg worki przeznaczone są do pracy dla 2 osób ale że nie znasz prawa i dajesz się dymać pracodawcy to dźwigaj sam :-)

Dla pracy ciągłej dla jednej osoby są tylko worki 25 kg, pozdro cwaniaku :-D :-D :-D

haha człowieku jak byś chciał kogoś do pomocy na worek zaprawy to by cie wyśmiali i wyyebali z pracy, tyle byś się dorobił :D na budowie trzeba zapierdlac,

widzę że nawet nigdy nie pracowałeś, pewnie ci jeszcze mleko zwisa z pod nosa, a się o pracy udzielasz.

Opublikowano

haha człowieku jak byś chciał kogoś do pomocy na worek zaprawy to by cie wyśmiali i wyyebali z pracy, tyle byś się dorobił :D na budowie trzeba zapierdlac,

widzę że nawet nigdy nie pracowałeś, pewnie ci jeszcze mleko zwisa z pod nosa, a się o pracy udzielasz.

czuje smuteg bul i rzal i ze musisz tak zapierdalac, co to wnosi do tematu?

Deus vult

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...