Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer testowy z nową fizyką ruchu już wkrótce!

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby wszystko z Q&A się sprawdzało Havok byłby pół roku temu, lecz mimo to czekam <3.

Opublikowano

Jakieś oficjalne stanowisko wg w tej sprawie? Było już mówione o 9.4, potem o 9.6 i dalej czekamy. Gdzieś również słyszałem, że jeden z członków zespołu zajmujący się havokiem do wota oznajmił iż jest on na tyle zbugowany, że wszelkie prace z nim związane trzeba zacząć od nowa, ile w tym prawdy? Nie wiem.

Moim zdaniem havok to kolejne problemy z fps'ami, ale oglądałem filmik przedstawiający havoka od wg i na szczęście będzie można go wyłączyć, tak jak teraz jest zrobione (grafika standardowa, poprawiona). Nie powiem fajnie to wszystko wygląda ale jeśli mam być szczery to wolałbym żeby wprowadzili prędzej zmienne warunki pogodowe (deszcz, śnieg) jak i fajny też byłby tryb dnia i nocy :)

Znając WG moim zdaniem wprowadzenie havoka będzie kolejną przykrywką do kilkunastu kolejnych bezsensownych nerfów bądź kombinowania z czołgami. Co będzie, zobaczymy czas pokaże.

Opublikowano

Gdyby wszystko z Q&A się sprawdzało Havok byłby pół roku temu, lecz mimo to czekam <3.

Gdyby każdy gracz miał GTX 970, to by wprowadzili. Nie wprowadzają, bo skorzystałby minimalny procent graczy(optymalizacja, takie tam).

Jakieś oficjalne stanowisko wg w tej sprawie? Było już mówione o 9.4, potem o 9.6 i dalej czekamy. Gdzieś również słyszałem, że jeden z członków zespołu zajmujący się havokiem do wota oznajmił iż jest on na tyle zbugowany, że wszelkie prace z nim związane trzeba zacząć od nowa, ile w tym prawdy? Nie wiem.

Moim zdaniem havok to kolejne problemy z fps'ami, ale oglądałem filmik przedstawiający havoka od wg i na szczęście będzie można go wyłączyć, tak jak teraz jest zrobione (grafika standardowa, poprawiona). Nie powiem fajnie to wszystko wygląda ale jeśli mam być szczery to wolałbym żeby wprowadzili prędzej zmienne warunki pogodowe (deszcz, śnieg) jak i fajny też byłby tryb dnia i nocy :)

Znając WG moim zdaniem wprowadzenie havoka będzie kolejną przykrywką do kilkunastu kolejnych bezsensownych nerfów bądź kombinowania z czołgami. Co będzie, zobaczymy czas pokaże.

Nie, nie ma oficjalnego stanowiska. Głównie dlatego że etap prac jest zbyt wczesny i głupotą byłoby mówienie o dacie wydania. To z 9.4 i 9.6 to były plotki/stwierdzenia "jest to teoretycznie możliwe", w które ciężko było na poważnie wierzyć(czyt. tak głupie). Havok nie miał problemów z bugami, tylko z wydajnością i faktycznie robią to od nowa. Jest to prawda, gdyż Q&A jest z oficjalnego forum serwera RU.

Havok będzie opcjonalny, więc twierdzenie że wszystkim spadną FPS'y to... A jak włączysz, to oczywiste - kto się dziwi że lepsza grafika wymaga lepszego sprzętu? Co do pogody to z tego co pisali wina BigWorld'a, a trybu nocnego nie będzie, gdyż jest on bez sensu(opinie supertesterów). Było też w WT i się nie sprawdziło, więc usunęli.

Powiązanie wprowadzenia fajerwerków graficznym z nerfami czołgów? Tak kreatywnej teorii spiskowej jeszcze nie słyszałem, masz potencjał.

Opublikowano

Havok powiadasz? Szybciej doczekam się Half-Life 3 niż oni to zrobią X D

Opublikowano

Havoka wycofali ze wzgledu na problemy - musza przebudowac cala gre zeby dzialal a tej "wściekłej piętnastce" się nie chce

Havoka przecież nie będzie no chyba że za 2 lata wprowadzą alternatywne kadłuby

Nie wycofali się, po prostu źle go dodali. Słabo im wyszła w efekcie wydajność, zdecydowali że nie ma sensu wprowadzać w takiej formie i zaczęli od początku. Havok działał i przecież bez problemu posłużył im do zrobienia paru filmików promocyjnych, ale teraz nie zostanie dodany przez bardzo długi okres czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...