Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyblock - Co byscie na nim chcieli?

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skyblock

Co wedlug was, Powinno byc w 100% na skyblocku ?:)

Co, byloby mila odmiana ?

W Skrocie, Co byscie dodali, zmienili, skasowali.

Edited_1.png

Opublikowano

Dobrze ogarnięte wyspy, ale także nie za dużo rzeczy na tej wyspie. Można dodać na serwer jakieś zadania np. Wykop 64 cobblestone | Nagroda: 1 trzcina

Spawn, nie bierzcie spawna z neta (nie polecam) najlepiej żebyście zbudowali sami, dodajcie na spawnie jakiś zakątek gdzie jest wzór na generator cobbla, zróbcie pomieszczenie do item shopu (sklep), możecie dodać także specjalne pomieszczenie gdzie gracze będą mogli wystawiać swoje oferty do sprzedania lub kupowania.

Opublikowano

* 300 Slotów

* Wyspy małe, same z dirta/grassa, 1 drzewo.

* W skrzynce Wiadro Lawy i 2 bloki lodu

* Niski drop z cobla

* Porządna reklamę serwera

* Jak wyżej, spawn samemu robiony

Chodzi mi ogółem, aby taki serwer był hard tzn, że nie można kupić żelaza/diamentów w sklepie. Jakaś ekonomia, gdzie sprzedajesz cobla i zarabiasz, potem kupujesz za to trzcine itd.

Opublikowano

Według mnie skyblock nie powinien być łatwy mam tu na myśli takie rzeczy jak: 

- Zdecydowanie mało dirta na początkowej wyspie

- Maksymalnie jedno drzewo na początku

- Skrzynka wyposażona tylko w podstawowe itemy tj. lava, woda ew. jedna sadzonka

- Bardzo mały drop kruszców ze stone'a/cobla

Ważny też dla mnie na serwerach typu skyblock jest wyjątkowy oraz funkcjonalny spawn. Jeżeli już ma byc z neta, niech nie będzie za duży. Na spawnie powinno też być dużo różnych podpowiedzi, wskazówek(typu jak zbudowac stone'iarke) na spawnie, głównie dla nowych graczy. Przydałyby się też jakieś sklepiki z rozsądnymi cenami. Mimo tego co napisałem wcześniej dla mnie najważniejsza na serwerze jest administracja, to w jaki sposób pilnują czatu i jak reagują na nieuczciwe osoby.

Opublikowano

Ogarnięty sklep, małe wyspy, możliwość handlu, eventy i OGARNIĘTA ADMINISTRACJA to chyba najważniejsze ;)

Jeśli to czytasz to pewnie gdzieś tutaj u góry jest mój post. Pewnie jest on bezsensowny i nic nie wnosi do tematu bo ja nigdy nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Jeśli nadal to czytasz to chyba nieźle Ci się nudzi bo przecież tu nie ma nic ciekawego. Zainteresował Cię ten mój bezsensowny tekst ? Chyba nie ale widać bardzo się nudzisz bo nadal to czytasz. Jestem zwykłym urzytkownikiem tego forum i nikomu nie zabraniam czytania mojego podpisu ale jesteś pewien że chce Ci się to czytać? No ale jak już tyle przeczytałeś to przeczytaj do końca bo jeszcze tylko kilka słów. A właśnie, jeśli znalazłeś błąd w tym tekście za pierwszym razem jak go czytałeś to muszę ci powiedzieć że to nie lada wyczyn. Wielu przed tobą to czytało i go nie znalazło. To chyba na tyle.

Zbieram Plusiki

Daj jednego (+)

Opublikowano

Dla mnie to by byly

1. Ogarniete eventy i nagrody (nie musza byc nagrody ale moga byc)

2. Super zrobiony schemat dla graczy.

3. Zamiast sklepow i skupow - drop ktory ma bardzo duzo rzeczy.

To bym chcial najbardziej zauwazyc na skyblock

Opublikowano

to co piszą poprzednicy +plugin /money i np. spawner dowolnych mobów za jakąś większą cenę np. 25.000.

1) Edycja pluginów AMXX

2) Naprawa pluginów AMXX

3) Zaawansowane pisanie pluginów AMXX

Opublikowano

* 300 Slotów

* Wyspy małe, same z dirta/grassa, 1 drzewo.

* W skrzynce Wiadro Lawy i 2 bloki lodu

* Niski drop z cobla

* Porządna reklamę serwera

* Jak wyżej, spawn samemu robiony

Od siebie dodam, że moim zdaniem serwer sky war jest o wiele ciekawszy ew. dodaj jakieś ciekawe mody, pluginy te najlepiej autorskie :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Oprócz tych rzeczy co napisali użytkownicy wyżej, to najważniejszą rzeczy, którą graczy by chcieli to 100% ogarniętą administrację na serwerze pomagająca im w różnych sprawach, problemach i oczywiście, żeby ich nie zanudzić to dodawanie często na serwer różnych nowości/dodatków. 

Opublikowano

Wg. mnie aby skyblock powinien być dobry to:

- Ogarnięty schemat wyspy

- Przynajmniej połowa serwera na starcie (np. 100/200)

- Niski drop z generatora stone'a 

- Generator drewna na spawnie (widziałem raz na jednym serwerze skyblock taki generator)

- Przynajmniej 60 slotów 

- Ogarnięta ,miła i pomocna administracja

- Dobrze dopasowane pluginy pod ten tryb + jakieś pluginy na urozmaicenie zabawy np. 1vs1 na PvP :)

- Dobra maszyna bez cofek i lagów. (Pamiętaj ,że serwer nie żywi się ramem! Tylko procesorem. Ram to jak paliwo do samochodu :D)

Opublikowano

Przepustki dla ,,nonpremium" za 30,75 zł SMSem, premium posiada więcej komend, generatory drewna/piasku/stone dla rangi VIP.

Opublikowano

Jakiś dobry serwer hard jak ktoś up mówił ... Żelazo tylko z grinderow . brak sklepów (bardzo ważne . na niektórych serwerach pluginy blokują spawn mobow . żeby tego też nie bylo) challenger po 64 robiła dostajesz 2 piasku i 1 kaktusa . po 64 fakturach 1 trzciny i tak dalej. Myślę ze dla hardkorowych graczy(ja) to byłaby dobran odskocznia od serwerów 14 letnich dzieci które wyrywają essentials . World edita i latają po mapie i biją w graczy piorunami lub innym gownem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...