Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań co do mangi.

JaKacu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 2 lat oglądam anime i pomyślałem że warto by obluukać tą całą mangę.

Możecie mi powiedzieć jak to generalnie wygląda? 

Czy 1 tom mangi zawiera kilkanaście odcinków anime, czy jak?

Gdzie kupować mangę, i ile za nią płacić i czy w ogóle warto inwestować w mangę.

Jestem kompletnie zielony, więc zwaracam się do Was z pomocą (nie hejtujcie plz)

Opublikowano

Witam, od 2 lat oglądam anime i pomyślałem że warto by obluukać tą całą mangę.

Możecie mi powiedzieć jak to generalnie wygląda? 

Czy 1 tom mangi zawiera kilkanaście odcinków anime, czy jak?

Gdzie kupować mangę, i ile za nią płacić i czy w ogóle warto inwestować w mangę.

Jestem kompletnie zielony, więc zwaracam się do Was z pomocą (nie hejtujcie plz)

1 tom mangi zawiera ileś tam chapterów, nie ma schematu dla tego. 

Jeden odcinek anime składa się z różnej ilości chapterów, więc ciężko określić ilość odcinków przypadających na tom.

Co do mangi - albo kupujesz internetowo:

http://yatta.pl/katalog.html#Mangi

albo w Empiku (pewnie gdzieś jeszcze sprzedają, ale tylko tam widziałem), albo na konwentach.

Hmm, czy warto? Powinieneś sam siebie zapytać. Zawsze fajnie jest mieć coś takiego na półce i trzymać we własnych rękach ;d

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ja kupuję w empiku, bo mam blisko, ale w empiku mangi są o te kilka zł droższe, no i na stronie np. mangarden nie placisz za koszt przesylki jesli zamowisz preorder (chociaż preorder troche drozszy jest), dodatkowo na takich stronach dostajesz też jakies punkty, wiec lepiej zamawiac przez internet. Czy warto? Oczywiscie. Ja nie wyobrazam sobie czytania na ekranie monitora, na laptopie juz prędzej, jeszcze lepiej na tabletach, ale najlepszą opcją jest po prostu kupno tomiku. Czujesz ten zapach, wiesz, ze masz cos w ręce, czujesz to, przewracasz kartki, kreska na żywo jest ladniejsza, po prostu wrazenia z czytania są lepsze. Ja tez lubie cos kolekcjonować ogólnie. Fajnie meic taką mange i patrzeć jak kolekcja się zwiększa i ładnie wygląda. Polecam  kupować mangi. 1 tom ma tak średnio 2-6 chapterów z tego co zauwazylem, aczkolwiek nie ma żadnej reguły. To tez zalezy ile chapter ma stron oraz ile dzieje sie w danych chapterach, ile jest akcji.. Taki naruto np. ma chaptery po kilkanascie stron, a snk z tego co pamietam po 40-60.  Tom kosztuje średnio 25 zł.  Niby nie jest to mało, ale wcale nie jesli sobie kupisz np. po 1-3 tomy na miesiac, wowczas nie wychodzi to wcale tak drogo.  Kupujac np. codziennie po puszke coca cola wydalbys podobną ilość pieniędzy, jak nie więcej, a manga daje ci fajne wspomnienia jesli tytul jest dobry.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Te punkty są np na Yat*a.pl (nie wiem czy mogę reklamować) i za ileś tam punktów można wymieniać na różne gadżety (kubki itp)

Namówiłeś mnie do kupna mangi :))

Za tydzień zamawiam 4 tomiki SNK, bo 3 tomik jest wysprzedany kompletnie i musze czekać tydzień na dostawe.

Kupie, zobacze, przetestuje, sprawdze.

Wielkie dzięki za rady.

Temacik do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...