Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytan odnosnie ak47

spambot2221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jest to moj pierwszy post, takze prosze o wyrozumialosc ;)

Jestem poczatkujacym graczem CSGO, zagralem zaledwie kilka meczy, i mam kilka pytan a mianowicie;

1.Strzelajac z ak47 na dalekim dystansie, mam sprayowac czy strzelac krotkimi seryjkami po 2-3 strzaly?W sensie czego mam sie uczyc, bo wielu kolegow mowi "Ucz sie najpierw seri bo to jest latwiejsze i na silvery ci wystarczy", a ja chcialbym, jesli np. Spray z ak47 na dalekim dystansie dziala od razu uczyc sie sprayowac.

Nie chce, zeby bylo "na poczatek latwo", tylko chce sie od razu uczyc dobrze.

Wiem, ze okolo od drugiego pocisku powinienem obnizac celownik.

2.Czy sprayowanie na dalekie jest wgl oplacalne?Mowie o otwartym terenie, wiadomo ze jak bedzie za oslona to lepsze tzw. Pestki, a nie spray

3.Jesli strzelam seria celujac na glowe, a przeciwnik czesto kuca, to jak mam celowac(mowa tu o dalekim dystansie)

4.Jaka metode strzelania zastosowac na bardzo ruchliwego wroga na dalekim dystansie?Spray, czy serie?

5.Dziwi mnie fakt, ze gdy proboje kogos zabic seria na dalekim,to zawsze dostane heada ze sprayu(strafuje, zeby nie bylo, ze stoje w miejscu ;D) i odwrotnie, czyli gdy ja postanowie sprayowac to zostaje wypestkowany.Macie moze na to jakas rade?

Wszystkie moje pytania dotycza ak47.

P.s Prosze, nie piszcie czegos w stylu "Pocwicz troche i bedziesz dobrze gral, a co do metod strzelania jak ci wygodniej"

Jako poczatkujacy nie wiem, jak mi wygodniej, a moge sie przeciez nauczyc.

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow i z gory dziekuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Powiem tak: Seriami sie powinno strzelac z dystansu. Natomiast z bliska mozesz juz troche full auto [W moim przypadku ja tak robie]. Ale przejdz do filmiku Izaka , kolega podał wyżej.

Opublikowano

Mam problem z strzelaniem headów ruchomym wrogom, z nieruchomymi sobię radzę, niestety jak ktoś zacznie strafować to nie potrafię go ani razu trafić.Macie na to jakieś rozwiązanie, może inaczej celować?

Opublikowano

A mam też jedno pytanie, czy gdy jak zwyklę celuję na heada na średnim/długim dystansie, to pestkować czy strzelać 2 pociski?Za bardzo nie wiem jaka jest różnica, jednak koledzy mówią żeby lepiej strzelać serie po 2 strzały.Możecie wyjaśnć na jakiej zasadzie to działa?

Opublikowano

A mam też jedno pytanie, czy gdy jak zwyklę celuję na heada na średnim/długim dystansie, to pestkować czy strzelać 2 pociski?Za bardzo nie wiem jaka jest różnica, jednak koledzy mówią żeby lepiej strzelać serie po 2 strzały.Możecie wyjaśnć na jakiej zasadzie to działa?

Lepiej pestkować, jak jesteś początkujący ;)

Opublikowano
 1.Strzelajac z ak47 na dalekim dystansie, mam sprayowac czy strzelac krotkimi seryjkami po 2-3 strzaly?W sensie czego mam sie uczyc, bo wielu kolegow mowi "Ucz sie najpierw seri bo to jest latwiejsze i na silvery ci wystarczy", a ja chcialbym, jesli np. Spray z ak47 na dalekim dystansie dziala od razu uczyc sie sprayowac.

Nie chce, zeby bylo "na poczatek latwo", tylko chce sie od razu uczyc dobrze.

Wiem, ze okolo od drugiego pocisku powinienem obnizac celownik.

2.Czy sprayowanie na dalekie jest wgl oplacalne?Mowie o otwartym terenie, wiadomo ze jak bedzie za oslona to lepsze tzw. Pestki, a nie spray

3.Jesli strzelam seria celujac na glowe, a przeciwnik czesto kuca, to jak mam celowac(mowa tu o dalekim dystansie)

4.Jaka metode strzelania zastosowac na bardzo ruchliwego wroga na dalekim dystansie?Spray, czy serie?

5.Dziwi mnie fakt, ze gdy proboje kogos zabic seria na dalekim,to zawsze dostane heada ze sprayu(strafuje, zeby nie bylo, ze stoje w miejscu ;D) i odwrotnie, czyli gdy ja postanowie sprayowac to zostaje wypestkowany.Macie moze na to jakas rade?

1. Daleki dystans to albo 2-3 strzały albo pestki. Jeżeli koledzy ci mówią że fullauto to się ich nie słuchaj.

2. Pestki lepsze

3. Zniżyć troszeczkę celownik lub po ciele 

4. Serie, fullauto używa tylko się na blisko/tunele itp.

5. Jest takie coś jak aim mapy gdzie trenuje się pamięć mięśniową.

Dzięki tej mapie ale długim treningu, 1 msc przynajmniej + codziennie po 15-20min, nauczysz się tak szybko reagować i strzelać odrazu HS bo twój umysł to zapamięta i wie ile mniej więcej musisz przejechać myszką np. w lewo aby namierzyć głowę.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ja pestkuje na daleki z ak wystarcza 3-4celne strzaly, zwkle na dlugi dystanst drugi pocisk z ak nie leci tam gdzie pierwszy

I pamietaj trzymac ak na wysokosci glowy 1 strzal 1 frag ;p

Opublikowano

1. Daleki dystans to albo 2-3 strzały albo pestki. Jeżeli koledzy ci mówią że fullauto to się ich nie słuchaj.

2. Pestki lepsze

3. Zniżyć troszeczkę celownik lub po ciele 

4. Serie, fullauto używa tylko się na blisko/tunele itp.

5. Jest takie coś jak aim mapy gdzie trenuje się pamięć mięśniową.

Dzięki tej mapie ale długim treningu, 1 msc przynajmniej + codziennie po 15-20min, nauczysz się tak szybko reagować i strzelać odrazu HS bo twój umysł to zapamięta i wie ile mniej więcej musisz przejechać myszką np. w lewo aby namierzyć głowę.

Głupoty gadasz, pestki z dalekich dystansów owszem, ale full auto też, tylko po pierwsze trzeba umieć to full auto na dlugi dystans, a to już nie jest takie proste. Najlepsi gracze świata strzelają raczej full auto, albo seriami do 10 pestek. Ak 47 obok Famasa to najtrudniejsza broń do nauczenia się, tutaj nie wystarczy tylko zjeżdżać celownikiem w dół tzn może to wystarczy ale na gold nova czy mg1/2, nie mówie o silverach bo tam z Augami/SG czy p90 się wymiata, więc nie trzeba umieć jakoś strzelać. Potem już praktycznie każdy gracz potrafi sprayować daną bronią i żeby być lepszym to nie dość, że musisz umieć strzelać to jeszcze ustawiać się na mapie i nie liczy się tylko aim ale też inteligencja gracza. Dodatkowo powiem, że chyba mylisz pojęcia full auto, a full auto na sprayu, ponieważ to drugie sprawdza się na każdy dystans nie ważne czy to jest daleko czy blisko, tylko po prostu trzeba nauczyć się sprayować daną bronią. Jeśli chodzi o trenowanie Aima to najbardziej polecam DM na serwerach społecznościowych, tam chyba najlepiej trenuję się aima + mapka aim csgo 2. Tylko nie graj też na DM za dużo, bo takie walenie po kilka godzin dziennie only DM to też jest zle, najlepiej pograć sobie tak do 1h max dziennie i będzie wszystko ok.

Opublikowano

Co do mapy aim csgo2 na wielkości "head" nie mam praktycznie problemów, czasami zdarzy się że niefortunnie nie trafię, ale większość trafiam.I tu niestety, pojawiają się u mnie tylko 2 problemy, ale bardzo poważne.

Pierwszy problem jest z poruszającymi się przeciwnikami.Na DM i aim mapach itd. koszę, mam zawsze pierwsze miejsce strzelając heada w co drugim strzale, natomiast na competetivie przeciwnicy są tak ruchliwi, robią takie szybkie uniki, że nie jestem w stanie nawet nacelować na głowę wroga.

Druga sprawa to celownik, posiadam takowy:http://izaktv.pl/csgo-jaki-celownik-wybrac/opcja 2(mój celownik do gry mały), ten będzie ok, czy możecie polecić jakieś lepsze?

I trzecia też dotyczy headów;jeśli trafię na wroga, który nie porusza się już tak szybko, to mimo wszystkich osiągów na DM i aim mapach moja pamięć mięśniowa jakby to powiedzieć nie działa.Naceluję mniej więcej na dobrą wysokość, czyli głowę, natomiast gdy strzelę celownik jest 1mm od wroga, i wygląda tak, jakby kula ocierała się oponentowi o ucho :D Jak myślicie, więcej ćwiczenia na aim csgo2 i wyćwiczę pamięć mięśniową?Czy może ćwiczyć jakoś inaczej?

P.S Od czasu do czasu gram na serwerach brutalcs

Opublikowano

Dobra, z 3 i 2 problemem sobie poradziłem natomiast mam następny

Gdzie ćwiczyć zgranie movement+ celowanie na heada?Chodzi mi o to, że gdy strzelam się z kimś, to on się porusza, i ja się poruszam.Niestety, nie jestem w stanie zgrać movementu i podążania celownikiem za jego głową.Na jakich mapach mogę to wyćwiczyć?Bo jak ja się poruszam i on się porusza to muszę wykonywać 3 rzeczy:

1.Ruszać się

2.Podczas ruszania się, mój celownik rusza się ze mną, czyli muszę ruszać celownikiem tak, aby był on w miejscu gdzie jest oponent

3.Ruszanie celownikiem za wrogiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...