Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Piasek nie opada 1.7.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiajcie!

Mam problem, bo na serwerze nie opada mi piasek. Stawiam jakiś blok, na nim piasek, niszczę blok pod piaskiem a ten wisi w bezruchu. Co może być przyczyną takiego zawisu? Sprawa dotyczy tak naprawdę każdego bloku ,,sypkiego" takiego jak piach i żwir.

Ustawień w pluginach nie zmieniałem, stoplag i stoplag -c  na przemian uruchamiane i nic..

Ktoś ma jakiś pomysł?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Popróbowałem tego i owego.. Gdzieś w internetach trafiłem na wątek, w którym winą obarczają samego spigota 1.7.10.

Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

Opublikowano

@balcer 

Jaki silnik i jakie pluginy bo tak ciężko coś poradzić (btw polecam 1.7.9 najwięcej jest pluginów pod ta wersje )

Opublikowano

Popróbowałem tego i owego.. Gdzieś w internetach trafiłem na wątek, w którym winą obarczają samego spigota 1.7.10.

Mimo wszystko dziękuję za pomoc.

Tak, jednak programiści SportBukkita (tj. Overcast Network/Project Ares) już to naprawili. Zobacz sobie https://github.com/OvercastNetwork/SportBukkit/commit/146a1ac275cd458e2f1ade1f8c7ce1e50bb1e6aa

Dlaczego MPC popiera piractwo Minecrafta...

Do moderatora: Po co Ty to usuwasz??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda nie grzebałem w samym Spigocie lecz pobawiłem się pluginami. Dodawałem je w pakietach po 5 i restartowałem serwer. Wygląda na to, że WorldEdit i WorldGuard gryzą się jakoś i powodują błędy w pracy serwera. Wgrałem CB 1.7.9, wgrałem inne wersje tych dwóch pluginów i wygląda na to, że problem zażegnany. Dziękuję za pomoc jeszcze raz. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...