Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin Polski

DeCriss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Warto rozpoczynać grę na metinie polskim? Słyszałem że to już nie to samo. Kiedyś tam grałem jakieś 3/4 lata temu. Warto rozpoczynać od nowa? 

Opublikowano

Jak wydasz pln na początek- zaczynaj.

Jak nie wydasz pln na początek i zaczniesz to nie będzie przyjemna gra i się nie opłaca... Ps: W późniejszym stadium gry też będziesz musiał wydać plN.

Opublikowano

Jezeli jestes zdeterminowany i cierpliwy to tak oplaca sie . Wiadomo zawsze lepiej kupic cos na start ale bez tego tez sie da ,sam ostatnio wrocilem i gra sie przyjemnie bez wydawania pln . Oczywiscie dobra ekipa do gry to podstawa

Opublikowano

Specjaliści od is'a jak zwykle w natarciu, otóż najlepszym rozwiązaniem będzie serwer tortuga jest najmłodszy i ceny na nim są dopasowane do potrzeb nowych graczy, racja is jest potrzebny, ale nie musisz w niego wkładać nawet złotówki  wystarczy trochę smykałki do zarabiania yang a w grze można zakupić kupony 100SM=30kk więc to całe nic. 

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiałem i jednak wg mnie nie warto chociaż... itemy bardzo potaniały z tego co widziałem, ale już mniej osób gra i wgl.

Opublikowano

Po pierwsze zły dział.

Po drugie dla mnie nie, ponieważ bez wydania $$ nic nie osiągniesz.

Co ty za głupoty gadasz, teraz dużo łatwiej jest osiągnąć coś niż kiedyś. Możesz kupić w grze kupony SM, nie musisz wydawać zł :)

Opublikowano

To nie jest ten sam metin, możesz grać na cheatach ile wlezie, i tak nie dostaniesz bana + strasznie mało ludzi. :)

To chyba nie na PL'u, teraz za Cheaty lecą perm'y cały czas

Opublikowano

Nie opłaca, kiedyś jak grałem wszystko było tańsze i klimat był lepszy a teraz każdy lata z perf 1-5 eq i kozaczy ile tysi jego konto warte a kiedyś ponad połowa graczy latały z czystym eq a teraz czyste eq to śmieć.

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

Wszystko juz nie wygląda tak samo jak teraz....Duzo serwerów jest tworzonych dla hajsu, a duzo mnie dla przyjemności. Trzeba uwazac z wybieraniem serwera.A na polaku warto, choć to nie to samo.

WYPZyvT.jpg

Opublikowano

To chyba nie na PL'u, teraz za Cheaty lecą perm'y cały czas

Moze i teraz wykazuja wiecej checi do banowani cheaterow tylko kurcze ja sie pytam gdzie oni byli gdy na serwerze panowala plaga chinskich botow. Fakt faktem nie robili nic, wolna amerykanka. Boty z 40lvlmi bezkarnie farmily yangi przez co rynek na wiekszosci serwerow padl calkowicie.

Nie odbiegajac od tematu moim zdaniem nie warto juz zaczynac, no chyba ze w metina grales bardzo krotko i ubijanie godzinami dzikch psow i ich pochodnych sprawia ci frajde.

Srij9JT.png

Opublikowano

Ciekawi mnie co znaczy "nie oplaca sie zaczynac". To jakis biznes? 

Jesli chcesz graj jak i gdzie chcesz. Boty nadal sa ale to juz w sladowych ilosciach, golym okiem mozna zauwazyc ze gameforge panuje nad sytuacja. Nie musisz nic ladowac w IS. Wiem tylko jaka jest sytuacja na 50 serwerze bo tam zaczalem, wiec jesli ktos poleca Ci tortuge to sprawdz jak tam jest. Ludzi nie ma juz tyle co kiedys jednak nie jest pusto o to sie nie martw. moze to byc skutkiem dodania CH. 

Nie wszyscy rozumieja ale to nie jest gra pay2win, moze kiedys byla jednak wiele sie zmienilo. To kolejny bezsensowny powod do narzekania ze gra sie zmienia. Caly swiat sie zmienia, nie tylko ten wirtualny...

sygna.png

Opublikowano

Moze i teraz wykazuja wiecej checi do banowani cheaterow tylko kurcze ja sie pytam gdzie oni byli gdy na serwerze panowala plaga chinskich botow. Fakt faktem nie robili nic, wolna amerykanka. Boty z 40lvlmi bezkarnie farmily yangi przez co rynek na wiekszosci serwerow padl calkowicie.

Nie odbiegajac od tematu moim zdaniem nie warto juz zaczynac, no chyba ze w metina grales bardzo krotko i ubijanie godzinami dzikch psow i ich pochodnych sprawia ci frajde.

Ani tych botów co expili, spam botów ani innych nie banowali a wiesz dlaczego ? bo za to też hajs brali :)

Gdyby nie brali to by banowali, raz pamiętam jak był gm i każdy kto był w pobliżu pisał o spam botach i żeby po banował jak już jest a ten ignorował to :)

742949sygna_mpc.png

Pasjonat
Opublikowano

Niektóre tu posty to aż śmieszne...
Grać tak naprawdę na każdym serwerze można bez IS'a, lecz różni się czas, który trzeba poświęcić na grę. Cheatować nie można tak jak niektórzy piszą, wielu łapie bana nawet z powodu błachych spraw takich jak bugowanie bossa.

Klimat natomiast faktycznie jest gorszy; wielu porządnych graczy odeszło, a zostało wielu dzieci, którzy wbijają lvl, aby uzyskać "panowanie na serwerze"; nie mówcie jednak, bo normalni gracze też są jeszcze.

Wybierz po prostu jakiś serwer, młody, ale może na jakimś privie.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...