Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak sprawdzić swoje elo?

Posejdon133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Nie ma czegoś takiego jak pkt.

2. Nie ma czegoś takiego jak elo.

To jest po prostu jakiś algorytm skomplikowany bądź nieskomplikowany, który oblicza kiedy wrzuca Cię do rangi, kiedy nie.

Nikt nie wie dokładnie jak to działa i nikt się pewnie nie dowie.

PS. mam dla Ciebie radę - nie patrz na rangę, po prostu graj swoje.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

1. Nie ma czegoś takiego jak pkt.

2. Nie ma czegoś takiego jak elo.

To jest po prostu jakiś algorytm skomplikowany bądź nieskomplikowany, który oblicza kiedy wrzuca Cię do rangi, kiedy nie.

Nikt nie wie dokładnie jak to działa i nikt się pewnie nie dowie.

PS. mam dla Ciebie radę - nie patrz na rangę, po prostu graj swoje.

Jest takie coś jak elo.

Dziąki temu masz taką a nie inną range.

Opublikowano

Oczywiście że w csie masz system ELO...

To zależy jak grasz, dajmy na to na moim smurfie kiedy to nabiłem na starcie golda 4, zacząłem się dużo bawić i przegrałem może z 7 pod rząd - nie spadłem mimo to. Później na zmianę wygrywałem sobie 2 przegrywałem 1 itd. Wygrywając 6 pod rząd, będąc w tabeli 3/2, grając głównie z pistolem NIE dostałem rank up'a. Wygrywając 5 pod rząd będąc 1 w tabeli, mając 30 killi/15 deaths średnio + średnio po 5 MVP dostałem rank up. Będąc w MG1 wygrałem 4 mecze pod rząd będąc 1/2 w tabeli i mając zawsze 20+killi,i po 3/4/5 MVP + najwięcej połowę tego co zabijam jeżeli mówimy o deaths.

Wniosek?

Na punkty ELO wpływa dosłownie wszystko, ilość rund, MVP, staty, miejsce w tabeli, ELO przeciwników, wygrana i przegrana.

Jeżeli wygrasz 16:1, to dostajesz w c**j ELO, bo to działa tak że za każdą rundę zabierasz ELO przeciwnikom, a jak przegrasz to oni tobie... Proste nie? Czyli remisując, dostajesz mało ELO za same rundy, jednak zawsze jest tak że któraś drużyna ma więcej tego ELO, w takim wypadku coś tam dostajesz. Oczywiście wtedy możesz zyskać sporo za pozostałe czynniki.

Zasada jest prosta, średnio dostajesz awans po 4 winach, jednak jeżeli twoje ogólne statystyki są kiepskie i dużo przegrywasz, musisz być dużo nad twoim teamem i przeciwnikiem, jednak jeżeli na normalnie grasz tak będąc 1/2 lub nawet 3 w tabeli i przegrywasz pojedyncze gry a wygrywasz np. 3 to awans powinien wejść po 4 winach.

Poza tym, nie da się sprawdzić ELO, jedynie przewidzieć po ilu winach dostaniesz awans.

No i na koniec, nie liczy się ilość wygranych a ilość wygranych pod rząd. Bo możesz mieć 100 wygranych w jednej randze a i tak nie awansujesz.

Pozdrawiam

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...