Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ID Killer - co to jest?

TheFOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

mógłby mi ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum co to jest ID Killer ? Wiem ze coś związanego z katalamize, mam się tego poduczyć bo legion chce mnie na tą inste zabrać.. Nigdy nie byłem tam jeszcze, 65 lvl tak może z 3 tygodnie temu wbiłem i nie jestem pro elo mega dobrym graczem, który wie wszystko :/ Własnie ogarniam filmiki na YouTube, ale i tak z tego się mało dowiem.. nie mogę znaleźć żadnego po polsku. Niech ktoś mi porządnie wytłumaczy o co w tym chodzi ? Dodam, że legion chce mnie na to wziąć, abym ubrał tam eq pod pve na instancje "runa" czy jakoś tak.. Mam ogarnąć ID Killera i iść z randomami na kate.. tylko poradzi ktoś co to jest ? 

Z góry baardzo dziękuję za odpowiedz, będę mega wdzięczny.

Opublikowano

ID Killer to osoba zajmująca się "kostkami" wiszącymi nad Hyperionem, które należy niszczyć bo w przeciwnym razie boss zabije wszystkich na jednego hita i ucieknie do innego wymiaru = wipe. Jest to banalnie proste - bijesz kostkę gdy tylko się pojawia, moba obok (działko) gdy tylko się spawnuje, a jak coś innego Cię zacznie bić to starasz się przeżyć i krzyczysz innym, żeby wzięli z Ciebie moby.

Nie wiem jaką grasz klasą ale szczególnie mogę chyba polecić:

Tłumacząc filmik po kolei - ustawiasz sobie wszystko tak byś pod żadnym pozorem nie spadł. Masz stojąc w miejscu sięgać najbliższą kostkę i niszczyć ją bez problemu.

Stoisz i niszczysz kostki: jedna, druga, działko, jedna, druga, działko, jedna, druga działko. Nic więcej w instancji Cię nie interesuje.

Na dwóch innych filmikach jakie o tym znalazłem widzę podobny schemat o którym napisał autor powyższego filmiku:

albo 

https://www.youtube.com/watch?v=7S_8clEUSuk (autor zablokował oglądanie na innych stronach).

Prawa, lewa, działko, powtórz i tak do końca.

Po drugiej stronie będą wisieć dwie, których nie sięgniesz w żaden sposób - nie przejmujesz się nimi w ogóle.

Nie wiem co tu jest jeszcze do tłumaczenia. To jest coś co ogółem trzeba spróbować. Jeśli masz DPS wystarczający by zniszczyć kostkę nim wrzuci buffa to będziesz miał najłatwiejszą robotę w Kacie.

Opublikowano

na chłposki rozum powiem tak: są to kryształy unoszące się nad bossem chyba jest ich 4 ale rozwala sie 2. Należy rozwalać je jak najszybciej bo inaczej narzucą na siebie tarcze i bossowi buffy i bedzie fail. mniej więcej tak to wygląda :D

Opublikowano

Dzięęęęki wieeeelkiie za odpowiedz :D Już po troszku kumam o co chodzi :)

Nie wiem jaką grasz klasą ale szczególnie mogę chyba polecić:

Rangerem ^^

Sorry za double posta chciałem edytować.. Jeśli modek by mógł to niech usunie lub z tym coś zrobi

Opublikowano

Dzięęęęki wieeeelkiie za odpowiedz :D Już po troszku kumam o co chodzi :)

Rangerem ^^

Sorry za double posta chciałem edytować.. Jeśli modek by mógł to niech usunie lub z tym coś zrobi

Daj znać jak Ci poszło.

Opublikowano

Można też bić cztery kostki (jedna osoba bije z dołu), wtedy hyperion zadaje mniejsze obrażenia -> potwierdzone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...