Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC-Karta graficzna czy Procesor ?

GhostsPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiedz tak mam trochę ulepszyć mój komputer lecz nie wiem co kupić czy procesor czy karte graficzną co lepiej wpływa na płynność gry oraz na grafikę chodzi o to aby polepszyć FPS'y moja obecna karta graficzna to GTX 650 Ti a procesor AMD FX 6300 (6 rdzeni) mam zamiar kupic sobie albo procesor Intel Core I7-4770K albo karte graficzną Nvidia GTX 960 a wiedz co lepiej kupić procesor czy kartę graficzną i dlaczego oraz czy polecacie jakieś inne karty graficzne bo do do procesora jestem pewien że będzie dobry ale karta ? czy jest lepsza za podobną cene ?

Opublikowano

960 jest bardzo nie opłacalna a do tego ta i7 kosztuje prawie 1500 zl wiec wnioskując że masz taki budżet polecam ci r9 290 albo gtx 970 

Opublikowano

Czyli jednak Grafika ? Czemu 960 jest nie opłacalna ? Oraz czy mój procek AMD FX 6300 da sobie rade z takimi grami jak wiedźmin 3 czy Dying Light / Gta V ?

Opublikowano

najtansza 960 kosztuje 900zl od gainwarda

taniej mamy r9 280 ktory jest tak samo wydajny badz znacznie bardziej wydajny (assasin unity), gdyz ma szersza szyne pamieci i wiecej jej

jaki masz budzet na calkowita rozbudowe? jaki posiadasz zasilacz? jaka buda?

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...