Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja serwera na modach

Melos

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy grałbyś na tym serwerze?

• Tak oczywiście
      10
    • Prawdopodobnie
      1
    • Nie
      1
    • Nie gram na modach
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar stworzyć serwer do minecraft z modami lub kilka w zależności od waszych propozycji na ich stworzenie

Serwer lub Serwery będą na maszynie dedykowanej 
Intel core i7

16 gb ram 

dysk 2 tb

Przepustowość łącza 100mb/s

Proszę poniżej pisać jakie tryby były by najlepsze np Survival z cuboidami, skyblock, gildie jakie mody byś dodał na serwer i tym podobne

W zależności od tego jak będzie wasz odzew w tym temacie zależy jak szybko serwer/serwery zostaną stworzone 

Oczywiście serwer będzie mieć Launcher, Najlepsze autorskie pluginy i skrypty oraz najlepsze zabezpieczenie przez kopiowaniem i grifem

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

No nareszcie ktoś się podjął. No to tak, podobają mi się survival z 150+ modami technicznymi przygodowymi.

Takie jak: Tinkers construct, Dart craft, industrial craft, thermal expansion, mocreatures, modungeons, applied energistics, mekanism, bez gregtecha, ars magica, itp Wszystko ma być pod mody techniczne i koniecznie dartcraft, bo ten addon jest zajefajny.

Po prostu serwer survival na modach techniczno przygodowych (adventure) twilight, jest najlepszy.

Na 10000% bym grał jak byś zrobił taki serwer.

Kappa.

Opublikowano

@Degistive

Mekanism jest modem który potrafi obciążyć serwer więc nie wiem jak będzie z tym modem ale koncept mi się podoba mi się z chęcią się podejmę 

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

Możliwe że obciąża serwer więc mekanismu nie musisz dodawać, ale dartcraft i industrialcraft 2 mają podobne maszyny. Więc to powinno wystarczyć, ale mówię Ci przygodowo techniczny serwer jest super z ilością około 150 modów technicznych, jest po prostu cacy i na pewno nie będzie się na nim nudzić.

Kappa.

Opublikowano

Fajny byłby jakiś serwer z ekonomią. Na pewno jak dla mnie - techniczny. Jedyna uciecha jaka zachęca mnie do gry w MC.
Też jest problem bo zapewne większość osób nie ma PC, który uciągnie tyle modów. :s

Opublikowano

@TheBarry

nie mam pomysłu na stworzenie ekonomi na serwerze niestety

też tak mi się wydaję że niestety większość osób posiada słabsze komputery ale jak myślimy nad serwerem posiadający posiadający ponad 100 modów to osoby ze słabszym kompem niestety z automatu odpadają :(

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

Nie ma o czym myśleć mozesz zrobisz serwer na 100 modach, ale dodaj same techniczne i przygodowe, bez rzadnych chiselów, dupereli. Tylko porządne mody, a większość spokojnie uciągnie. Tylko launcher dobry musi być i oby sam instalował paczke. 

Widziałem serwery gdzie trzeba było ściągać wszystko i manualnie instalować, co było irytujące i nie przyciągało ludzi na serwer.

Jak serwer będzie dobry to i znajdą się ludzie ;) Już masz 1 ,mnie. :)

Kappa.

Opublikowano

Mi tam śmiga na 200fps + ale to juz inna sprawa - osobiście bym pograł.

Powiedzmy, że na taki serwer trzeba wydać więcej pieniedzy ponieważ mody.. Ale co za tym idzie więcej pieniedzy na serwer to większe zapotrzebowanie.

Przy niskiej liczbie graczy trudno byłoby uciągąć serwer aby był profit - chyba, ze jesteś wielkoduszny i masz taki zamiar.

Moim zdaniem kilka lub kilkanaście modów (50 np) by było mniej więcej dobre. Na 40fps'ach da sie grać ;)

Opublikowano

Maszyna bardzo dobra zależy od slotów, teraz przejdźmy do pluginów, modów. Chciałbym, żeby nie było dropa z kamienia, bo to psuje zabawe, tak jak powyżej industrial craft 2 i inne by nie przeszkadzały, nie ułatwiały gry, lecz by ją urozmaicić.

Opublikowano

Drop ze stona na serwerze na modach? Nigdy czegoś takiego nie widziałem i raczej czegoś takiego nie będzie, ponieważ są specjalne rudy któe trzeba kopać kilofem i znaleźć w podziemiach. Wydaje mi się że 50 modów to za mało i nie będzie to customowa paczka.

To tak samo jak bym założył serwer na hexxicie, tylko że tam kijowe mody są. Tutaj trzeba by było zrobic dobrą optymalną paczkę 100+.

Kappa.

Opublikowano

Zgadzam się 50 modów to bardzo mało a co do słabszych komputerów to zbytnio tego nie widzę bo zaczyna grać na 40-50 fps ale jak się rozwinie i zautomatyzuję to może mieć od 15 do 5 fps ja mam zazwyczaj po 130-200 fps ale jak się rozbuduję to fps skaczą mi od 40-80 fps i w dzisiejszych czasach 4 gb to minimum w kompie a co do dropu z kamienia to nie ma najmniejszego sensu moim zdaniem ale jest to wykonalne

mca.png

mca.png

ALE WOLĘ

mca.png

Opublikowano

Fakt, serwer ze 150 modami technicznymi by się tak prędko nie znudził i byłby ciekawy, aczkolwiek jest to lekka przesada. Nie każdy ma dobry komputer, a większość osób pewnie by narzekała, że mają lagi i spadki FPS i nie możemy ich z tego powodu odrzucić od serwera. Możesz zrobić serwer z max 100 modami technicznymi i myślę, że będzie wszystko dobrze. Pamiętaj też, żeby dodać same mody ciekawe, aby serwer się nie znudził po paru dniach dla graczy.

Opublikowano

Z mojej strony powiem tylko tyle, że nawet 60 modów każdego zadowoli jeśli będą odpowiednio dobrane. Nie ilość ale jakość powinna się liczyć. Jeśli mody dodają po 3 niemal identyczne kilofy itd.(taki przykład :P) to po co one komu...

bipsMal.png

Opublikowano

@topic

Z checia bym zagral na polskim serwerze Argarian Skies Skyblock. Jest duzo takich angielskich ale polskiego nie widzialem :)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...