Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domek, nie do odkrycia

Gość HelperOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym uzyskać odpowiedź na moje pytanie, które tak brzmi: Jak ukryć pod ziemią domek, by gracz z x-rayem go nie zauważył?

Zrobiłem raz pod ziemią i mnie okradli, więc pytam was o to co można zrobić.

Opublikowano

Lepiej zrobić w powietrzu bo gracze z x-ray patrzą pod ziemie w poszukiwaniu rud a w powietrzu ich nie znajdą :P

@1361622928-U485574.pngHelperOne

Kto robił twoją sygnaturkę :)?

logotyp2.jpg

Opublikowano

Lepiej zrobić w powietrzu bo gracze z x-ray patrzą pod ziemie w poszukiwaniu rud a w powietrzu ich nie znajdą :P

Kto robił twoją sygnaturkę :)?

Ja sam zrobiłem w gimpie

Opublikowano

A pobierasz opłaty za zrobienie takiego :P?

Dla nikogo nie robiłem, to jest bardzo proste napis z generatora tatuaży, obrazki z internetu, są tylko przekrzywione na 45stopni. I nie pobieram opłat bo to zbyt proste, poza tym jak mógłbym pobrać opłatę?

Opublikowano

Tak jak graficy :) Zrobisz grafikę za sms :)

Spróbuje sama zrobić a jak nie to się zgłoszę do ciebie jakbyś był tak miły i mi zrobił :P ale to dopiero po tym jak ja spróbuje :P

Posiadasz gg?

logotyp2.jpg

Opublikowano

Spróbuje sama zrobić a jak nie to się zgłoszę do ciebie jakbyś był tak miły i mi zrobił :P ale to dopiero po tym jak ja spróbuje :P

Posiadasz gg?

Nie mam GG, lepiej mów przez forum, nie będe pobierał opłat, lecz wstawię mój mniejszy napis by potwierdzić autorstwo więcej nie wymagam. Nie możesz też mówić, że to ty zrobiłaś sygnaturkę.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o x-raya to chyba obsidianu to nie wykrywa prawda? Ale nie jestem pewien, a po za tym czemu grasz na serwerze gdzie xray nie jest zablokowany o.O? Jeszcze są inne opcje możesz budować się wysoko w drzewach, albo zbuduj wierze do góry zapisz sethoma i potem ją usuń.

Kappa.

Opublikowano

A pobierasz opłaty za zrobienie takiego :P?

Dla nikogo nie robiłem, to jest bardzo proste napis z generatora tatuaży, obrazki z internetu, są tylko przekrzywione na 45stopni. I nie pobieram opłat bo to zbyt proste, poza tym jak mógłbym pobrać opłatę?

Posiadasz gg?

Nie mam GG, lepiej mów przez forum, nie będe pobierał opłat, lecz wstawię mój mniejszy napis by potwierdzić autorstwo więcej nie wymagam. Nie możesz też mówić, że to ty zrobiłaś sygnaturkę.

To raczej rozmowy na PW :)

@topic 

Zrób kilof z silk touch i nakop trochę węgla i reedston  lapizu i obłóż tym ściany bo raczej nikt się nie pokusi o takie surowce, ale pamiętaj że nie może być to za duże

Opublikowano

To i tak będzie praktyczne nie możliwe aby budować się pod ziemią @RaZH

Dlatego że obojętnie czym obłożysz (chyba że kamieniem którego nie da się rozwalić) to i tak będzie widać jego nick pod ziemią i to mnie martwi. Chyba nie ta się zablokować widzenia swojego nicku dla xreyowców. 

Kappa.

Opublikowano

Oblej wszystko lawą, chorni to przed x rayami i przypadkowymi osobami - wpadną w lawę. Tylko uważaj żeby ci się coś nie podpaliło... łącznie z tobą.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

To i tak będzie praktyczne nie możliwe aby budować się pod ziemią @RaZH

Dlatego że obojętnie czym obłożysz (chyba że kamieniem którego nie da się rozwalić) to i tak będzie widać jego nick pod ziemią i to mnie martwi. Chyba nie ta się zablokować widzenia swojego nicku dla xreyowców. 

Jeżeli by nie widzieli skrzynek pustych, przez skrzynki nie widać niku było by ok

Opublikowano

@PL-Asia  To nie jest miejsce na to! Nie spamuj, bo i tak już ładną sumkę punktów zdobyłaś.

Moim zdaniem najlepiej jest się ukryć wysoko ponad ziemią, chociaż ma to wady bo łatwo można wypaść...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Ja kiedyś budowałem sie "w powietrzu" jak jeszcze grałem w MC bez modyfikacji technicznych.
Klock - Lawa - Klocek - takie było mniej moje mniej więcej zabezpieczenie. X-Rayowcy zapewne szukają tylko na ziemi a raczej w jej głębi.
Polecam również zrobić "sztuczne" jeziorko gdyż cień budowli będzie dość specyficzny - mam na myśli tam gdzie jest cień zrobić jezioro lawy lub zwykłe wody ;)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o x-raya to chyba obsidianu to nie wykrywa prawda? Ale nie jestem pewien, a po za tym czemu grasz na serwerze gdzie xray nie jest zablokowany o.O? Jeszcze są inne opcje możesz budować się wysoko w drzewach, albo zbuduj wierze do góry zapisz sethoma i potem ją usuń.

W Xray jest wybór znajdowanych bloków więc mogę dać sobie nawet dirt do xray aby szukał więc NIE MA SZANS na ukrycie się pod ziemią ani w powietrzu...

Nodus10.1 ma opcję chestFinder szuka on skrzynek między rudami,skałami,dirtem itp itd jak i zwykłyc h tak i pułapek + enderchesty więc nie masz zbytnio szans

ALE moją propozycją jest zrobienie domku w mniej oficjalnym miejscu które zna 1% całej społeczności Polskiego MC pisz na pw powiem Ci co i jak

TEMAT

Opublikowano

Zrobienie domku w lawie. Po prostu robisz domek o niesymetrycznych wymiarach jak na domek, ksztaltem przypominajacy zbiornik z lawa, calosc oblewasz lawa. Wszystkie itemy wkladasz do dropper'a lub blokow podobnych, gdyz osoby z xray'em zapewne nie beda szukac takich blokow.

Robienie domku w powietrzu obecnie bedzie niezbyt oplacalne, dzieki minimapie widoczny jest domek.

Kolejnym sposobem na ukrycie domku bedzie wykonanie go w netherze, osob z xrayem nie bedzie zadowalac twierdza, skrzynek w netherze nie ma, wiec akich osob nie bedzie.

Jezeli chcesz, abym odpowiedzial na Twoj post to napisz @mrMIXKRIPL

Tu nic nie ma, nawet kropki

graphic.png

Opublikowano

Ja zawsze robie domek w netherze na samej górze.

Często na serwerach nie jest zablokowana komenda world która przenosi nas autoamtycznie na góre nether.

Możesz też obejrzeć poradnik jak przedostać się perłą przez bedrock i wejść na samą górę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Proszę moderatora, lub kogoś innego o zakończenie, lub przylepienie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...