Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tą rangą ? po 10 mixach

czesio2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Czy może mi ktoś wkońcu powiedzieć , jak to jest z tymi rangami ?

Na swoim koncie mam aktualnie gold nova 2 , i z tego co pamiętam po 10 mixach wbiło mnie do s3 , ale większość przegrywałem i zamykałem.

Zakupiłem sobie smurfa , myślalem że mecze będzie się wygrywać łatwo a tu okazuje się że grają jeszcze lepiej niż goldy (same smurfy).

A teraz przejdzmy do szczegółów.

Czy żeby dostać dobrą rangę , to trzeba wygrać jak najwięcej meczy pod rząd (nieważne jakie staty) , czy mniej wygrywać i najczęściej otwierac i mieć dużo mvp ?

Zagrałem 11 meczy , 8 przegrałem....

Jednakże większość z nich miała wyniki 14:16 , 13:16 itd.

Dobierało mi na ogół s4-s5 , ale w każdym meczu miałem po 35+ fragów i z 4-6 mvp.

I teraz pytanie czy jeżeli mam dużo mixów przegranych , ale z dobrymi statami to mogę dostać coś lepszego niż ten j*b*ny silver ?

Sorry ale naprawde gram 1vs5 ;/

Niech udzieli się tu ktoś kto się na tym zna !

NAGRADZAM ++++++++++ I BŁAGAM POMÓŻCIE :(

Opublikowano

Wiesz to różnie bywa, ponieważ grają te pierwsze 10 mixów wywala do różnych rang.

Jeżeli będziesz otwierał, max mvp to cię daleko wyrzuci max to LEM.

A co do tego "ELO" to ja i tak myślę że to jest bujda, przecież gracz to wymyślił.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

mi sie wydaje ze to jednak elo
ostatnio przegralem jakies 20 meczy+ pod rzad ale dzieki duzej ilosci mvp i dobrym kd nie spadlem ;)

Opublikowano

Możesz, ale trzeba dużo czasu i cierpliwości. Na punkty ELO wpływa: liczba wygranych rund oraz liczba MVP w jednym meczu, nie liczą się statystyki lub to że otwierasz czy zamykasz. Grając z wyższymi rangami niż twoja dostajesz za wygraną rundę więcej punktów ELO niż reszta drużyny. Po wygranym meczu otrzymuje się dodatkowe punkty ELO, które są zawsze na +, przegrywając grę zawsze punkty dostaje się na - lecz punkty sumują się jeżeli np. miałeś dużo MVP i dużo wygranych rund więc nawet przy przegranym meczu możesz mieć punkty na + lecz pamiętaj że nie można w przegranym meczu awansować- można jedynie spaść. Podczas remisu można równie dobrze awansować jak i spaść z rangi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...