Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ważne pytanie!

ZlyDaddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! odrazu na wstępie napiszę, że nwm czy to dobry dział. Lecz zaczynam przed chwilą dostałem dziwny sms... Numer normalny jak od prywatnej osoby... W którym jest napisane, że zachęcają mnie do wejścia na forum priv metin2 nie będę podawał nazwy... Ale każdy wie o co chodzi. No i niby nic dziwnego, ale martwi mnie to skąd oni mają mój numer? Nigdzie go nie podawałem na 100%. Ani nie jest nikt kto robił by sobie jakieś żarty. Jak co mam abonament z tmobile... Dam +.

Opublikowano

Zapewne numer zaczynający się na: 516-769 ... 

Jeśli tak - jest to tzn. Spam Telefoniczny, są to numery ankieterów, telemarketów, organizacji oraz firm, które wysyłają SMS bądź dzwonią i po chwili się rozłączają - takie numery lepiej ignorować i nie odpowiadać na nie :)­

Opublikowano

może jest to jakaś nowa sztuczka typu płatne przypadkowe smsy lub bardzo dużo płatne rozmowy roamingowe przez telefon ;) - Tak zwani naciągacze hajsu :P

Ignoruj albo zmień numer jak ci to przeszkadza bo tacy nie odpuszczają tak łatwo :D

Opublikowano

A czy tym forum jest b**mora ?

Nie musisz podawać numeru telefonu. Wystarczy że wyślesz SMS np. na SM'y. Także mogłeś dostać SMS w celu kampanii reklamowej. Nie patrzą czy grasz w metin'a. Wysyłają SMS żeby zachęcić Cię do wejścia na forum. Tym samym gracze widząc że jest dużo os. obecnych na forum logicznie pomyślą że w takim razie jest duże zainteresowanie serwerem. Takie chwyty marketingowe są używane od bardzo dawna :)

Pasjonat
Opublikowano

Dodatkowo, nawet poprzez kupienie prezentu na tej stronie gdzie się zadaje pytania może spowodować taki spam. A dalej, kiedyś chciałem się pobawić blogiem no i trzeba było potwierdzić numerem. Wszystko ok, dostalem smsa, wpisałem kod, ale od tamtego czasu zacząłem dostawać spam od różnych sklepów.

Ustaw sobie w opcjach blokowanie tego numeru, lub zainstaluj aplikacje, która będzie blokowała smsy po wychwyceniu danego słowa.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...