Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Planuje kupno r9 270x Hawk i nie wiem gdzie znaleść z oc

all_kosz_all

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie czy istnieje MSI r9 270x HAWK z OC ponieważ na YouTube widziałem a w internecie nigdzie nie widzę aby był do kupienia.Na morelach jest HAWK ale właśnie nic nie pisze aby był to OC.I mam pytanie czy da się podkręcić HAWKA na oc do 1400MHz Core clock i 1625MHz Memory clock

Opublikowano

daj mi benchmarki/filmik gdzie wykrecili r9 270x 1400 na rdzeniu, ta karta sie podkreca do ok. 1200

nawet na stronie producenta nie ma takiej karty jak "r9 270x hawk oc"

­

Opublikowano

Ona jest do oc... Wystarczy wejść na pierwszą lepszą stronę i tam jest wyraźnie napisane że wersja HAWK jest specjalnie do OC. Nie musi być dopisku.

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Ok zaraz ci wyślę tylko powiedz jak tu linki wysyłać

Albo wpisz w YouTube pierwszy film z góry

MSI R9 270X HAWK - Test i Recenzja Karty Graficznej

Przewiń do 9:20 i oglądaj

Opublikowano

Sam mam kartę MSI (280) i z tego co wiem to wraz z nią jest specjalne oprogramowanie, które pozwala przełączać się między trybami takimi jak OC/normalne taktowanie. 

Opublikowano

No właśnie to jest dziwne że ja nie mogę tu nic wklejać tylko na tym forum tak mam

Może nawołując już do pytania która seria i firma karty była by lepsza ? Mówię tu o r9 270 i z x czy bez gaming hawk itp. ?

Opublikowano

No właśnie to jest dziwne że ja nie mogę tu nic wklejać tylko na tym forum tak mam

Może nawołując już do pytania która seria i firma karty była by lepsza ? Mówię tu o r9 270 i z x czy bez gaming hawk itp. ?

Kolego, coś mi tu śmierdzi, 1400 jest raczej niemożliwe.

Wymyśliłeś to sobie a teraz udajesz że nie możesz linka wstawiać.

@topic

270/270x to różnica wydajności są to dwie inne karty graficzne a HAWK, msi to po prostu inne chłodzenie

Bierz 270x od msi

Opublikowano

Kolego, coś mi tu śmierdzi, 1400 jest raczej niemożliwe.

Wymyśliłeś to sobie a teraz udajesz że nie możesz linka wstawiać.

@topic

270/270x to różnica wydajności są to dwie inne karty graficzne a HAWK, msi to po prostu inne chłodzenie

Bierz 270x od msi

hawk to po prostu zolta wersja gaming, lekko podkrecona (i to nie zawsze)

­

Opublikowano

W takim razie jaki model wybrać bo słuchać rad niedoświadczonego użytkownika jakim jest pajeczek można w zimę w sandałach chodzić

Słuchaj, siedzę tu już trochę, to nie ja się pytam o "oc" w nazwie karty graficznej, także japa tam.

Mówię ci tylko że 1400 na tej grafice jest NIEMOŻLIWE!

A r9 270x ale z roznych firm np hawk, asus, msi, gigabyte itp to tylko INNE CHŁODZENIE.

PS.Poleciały 2 report za dbl + flamewar

PS2.Najpierw się weź za slownik, potem mysl o komputerach.

Uczeń
Opublikowano

typ na filmie tylko sie paseczkiem pobawil i nawet zmian nie zatwierdzil wiec nic nie podkrecal
1400 i 1625 jest nieosiagalne zreszta sam mozesz sprawdzic

Opublikowano

typ na filmie tylko sie paseczkiem pobawil i nawet zmian nie zatwierdzil wiec nic nie podkrecal

1400 i 1625 jest nieosiagalne zreszta sam mozesz sprawdzic

Już teraz autor się nie odezwie bo mnie wyzywał o to, a sam na idiote wyszedł : ))))

@topic

Bierz r9 270x w wersji od msi (czerwono-czarna karta bo trochę ułomny jesteś chyba)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...