Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wracanie do Tibii na faccu

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Naszla mnie chec pogrania w Tibie :D , tylko mam pytanie: czy jest sens i to na faccu? Prosze nie pisac ze zawsze jej sens bo cos tam... Tylko czy idzie grac na faccu? I do tego te boty, nie jest ich za duzo by normalnie poexic? Bo wydaje mi sie, ze 2/3 z graczy online to boty ;x...

Chyba, ze znalazl by sie jakis bogacz i poratowal na scrolla, ale to inna bajka.. xD

Piszcie, czy ktos gra i jak mu sie gra ;)

// Zmiencie nazwe tematu na 'faccu*'

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Gra na faccu według mnie nie ma sensu. Wiadomo, do 50-70 lvl idzie jeszcze pograć, ale później to wszędzie boty (serwer no-pvp, na pvp jest ich o wiele mniej i zawsze można je pk z gildią).

Ta gra jest f2p, ale jest także p2w. Jest możliwość kupna scrolla, więc można spróbować podropić itemki na scrolla. Dodatkowo pacc nie jest taki drogi - na allegro 30 dni - 25zł, a 90 dni 70-65zł (inne forum po tyle ma).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Ok, zaczne grać. Jaki serwer aktualnie najlepszy? Jak sie zaklimatyzuje to kupie pacca ;d

sygna1.png

Opublikowano

Podaj dla pvp i dla npvp ;)

Dla pvp to pewnie najlepiej na chronie/antice, nie?

sygna1.png

Opublikowano

Ja grałem na Antice, jest dużo pomocnych graczy.

Ceny itemków są tez przystępne bo to pierwszy serwer więc raczej wszystko dostaniesz.

Ja chciałem zrobić sobie taki challenge ostatnio i grac sorcem na faccu, nie dobiłem nawet 30 lvl i kupiłem pacc bo nie dało się :D

Jeśli nie chcesz wydawać rl kasy na Tibioszkę to polecam zrobić 2 - 3 cashmakery i bocić nimi non-stop na zmianę jak staminka się kończy zmieniasz chara ( na start np. Trolle w Venore) kolo 1k gp na h a od 8 lvl daje rade, co ważniejsze teraz przejście rooka to raptem godzinka gry.

To daje Ci dobry start i kasę na main postać a w przyszłości stawiasz takie knighty na jakieś corymy czy nawet swamp trolle i sellasz slug drug.

Opublikowano

Ja grałem na Antice, jest dużo pomocnych graczy.

Ceny itemków są tez przystępne bo to pierwszy serwer więc raczej wszystko dostaniesz.

Ja chciałem zrobić sobie taki challenge ostatnio i grac sorcem na faccu, nie dobiłem nawet 30 lvl i kupiłem pacc bo nie dało się :D

Jeśli nie chcesz wydawać rl kasy na Tibioszkę to polecam zrobić 2 - 3 cashmakery i bocić nimi non-stop na zmianę jak staminka się kończy zmieniasz chara ( na start np. Trolle w Venore) kolo 1k gp na h a od 8 lvl daje rade, co ważniejsze teraz przejście rooka to raptem godzinka gry.

To daje Ci dobry start i kasę na main postać a w przyszłości stawiasz takie knighty na jakieś corymy czy nawet swamp trolle i sellasz slug drug.

Przejście rooka to max 30minut*.

Co do serwera npvp - Candia/Nerana.

Serwer pvp - Antica/Kenora/Iona/Nika

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Co do cashmakera, to na jakim serwerze najlepiej postawić?

Zabrzmialo to tak jakbys chcial postawic cashmakera na innym serwie niz main har.

Robisz hara. Tworzysz dodatkowe 2-4 konta ( ja mam ich 10) . TworYsz na nich knghty. Nastepnie sciagasz bota. Najlepiej pobierz scrackowanego xenobota z forum http://www.mpcforum.pl/topic/1364735-xenobot-crack-tibia-1074-cracked-by-0x22-download sciagasz skrypt full afk na wyjscie z roka(moge Ci dac). Pozniej puszCzasz trole, barbariany i od 40-50lv na corymy. Ja z 10 najtow dziennie mam na morcie 1kk.

Jesli chodzi o serwer to polece Ci retro pvp Morta.

Napisz do mnie na priv. Dam Ci cos na start i ewentualnie do teamu moglbym Cie wziac.

Opublikowano

Jak mam wbic na morte skoro niemam pacca? ;d

Tak cashmakety stawialbym na innym swiecie (malo ludzi, tani scroll) niz maiin, pozniej przerzucam scrolla na maina i gitara ;d

+mozesz zapodac skrypt na rooka ;)

sygna1.png

Opublikowano

Skan gdzie?

Skan? To jest lua i xbst - język skryptowy i własny parser (nie ma możliwości wirusa, bez dodania specjalnych funkcji od darkstara, których nie ma). 

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...