Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry, złoty pakiet.

KING_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,dużo czytałem o złotym pakeicie w aionie,i każdy mówi coś innego,jak to na prawdę z tym jest ? Można to kupić za walute w grze bez wydawania realnych pieniędzy ? Jeśli można,to jak długo trzeba zbierać $ na ten gp ? Podobno,bez gp mamy nawet ograniczona sprzedaż itemów u handlarza więc troche lipa. Jeśli możecie to wypowiedzcie się an temat tej gry,czy warto zaczynać jeśli tak to na jakim serwerze etc. Dziekóweczka z góry.

1370794519-U152587.png

Opublikowano

Odpowiedziałem przed chwilą w innym topicu o tym samym więc po prostu wklejam linka:

http://www.mpcforum.pl/topic/1368008-jedno-pytanko/

I odpowiadając na pytania, których tam nie ma:

"Czy warto zaczynać" - ciężko jest odpowiedzieć na to pytanie. Jest masa gier na rynku, jeśli chcesz i lubisz grać w MMORPG to na pewno warto i nie zaszkodzi spróbować. AION jest rozbudowaną grą (nie tak jak WoW ale jednak lepszą niż wiele oferowanych na rynku) dzięki czemu gdy wbijesz max lvl masz mnóstwo możliwości jak spędzać wolny czas w grze. Wiadomo - wszystko się z czasem nudzi ale jeśli znajdziesz jakiś dobrych znajomych, jakiś fajny legion to szybko to nie nastąpi.

Gra ma parę swoich problemów jak firma FailForge, która nie reaguje na problemy przedstawiane przez graczy lub robi to bardzo powoli, jest zdominowana na prawie wszystkich serwerach przez frakcję Elyos (co jest wynikiem ludzkiej mentalności by grać "tymi dobrymi") i w efekcie na np. Telemachusie grając Asmo będziesz się czuł jak rybka w akwarium otoczonym przez stado wygłodniałych kotów... Ale możesz też pójść na bardziej wyrównany serwer jak Nexus ( Poczytaj sobie moje komentarze o Nexusie w temacie http://www.mpcforum.pl/topic/1366004-jakie-serwery-zosta%C5%82y-po%C5%82%C4%85czone/#entry11625573) lub do Polaków na Barusa gdzie z tego co się orientuje sytuacja pomimo Pakietu Balansującego dla Asmo jest wyrównana.

Gdzie warto zacząć? Jeśli chcesz tanie Gold Packi to polecam Thora - niemiecki serwer. Jeśli nie jesteś w stanie znieść języka niemieckiego bo się nie dogadasz z nikim lub masz jakieś inne swoje powody to najlepiej na Barusie gdzie dogadasz się z wszystkimi. GP na Barusie są dużo droższe niż na Thorze ale i to nie będzie wielkim problemem jeśli tak jak napisałem w topicu do którego wkleiłem linka na początku jakoś kupisz pierwszego bo później jest łatwiej.

Opublikowano

A jak z ludźmi online ? Będzie ich wystarczająco na Barusie ? Grałem w tere  i tam jedyny serwer na którym można było grać i była zabawa to był Kilian bo było dużo graczy,cała reszta bez sensu bo pustki na expowiskach.

1370794519-U152587.png

Opublikowano

Na Barusie spotkasz sporo graczy, ale przede wszystkim są także serwery zintegrowane, gdzie wchodzą gracze ze wszystkich serwerów i możesz robić questy/instancje z nimi. Bardzo to ułatwia grę ;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Na Barusie gra więcej ludzi niż na jakimkolwiek serwerze UK:

http://aioninfo.com/online/

O godzinie 17:26 było online 2429 postaci lvl 56-65 (+ osoby w stolicach oraz osoby nie expiące na serwerze Rookie). Dla porównania na najbardziej zaludnionym serwerze UK - Nexusie - populacja wynosiła tylko 1244 postaci online.

Większość potencjalnych osób do wspólnej gry z przedziału 1-55 expi na serwerze Rookie, który jest wspólny dla wszystkich serwerów i było na nim 2781 postaci online. Oznacza to, że około połowa tego to ludzie z którymi mogłeś wspólnie robić questy/instancje/bić bossy - bo druga połowa to przeciwna frakcja z którą nie możesz się tam w żaden sposób spotkać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...