Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoły ponadgimnazjalne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, połowa z was jest tu już po gimnazjum, zatem chcę o coś zapytać.

Nie chce skończyć w szkole zawodowej, zawsze myślałem żeby iść na informatykę.

Od 1 do 6 klasy podstawowej miałem dobre oceny, wiadomo. IZI
w 6 klasie pojawiły się jakieś problemy i średnia miała 3.2 :D

w 1 klasie gimby - 3.0
w 2 klasie gimby - 2.9

i teraz będzie trzecia :D

Wiem, że wszystko zależy od wyniku sprawdzianu. Mam nadzieję, że napiszę go na 51%
Czy z takimi wynikami na śwaidectwie mnie gdzieś wezmą? :D

Opublikowano

Bezproblemowo, jak masz coś w głowie to nawet do technikum się dostaniesz. Nie masz co liczyć na oceny? To napisz dobrze egzamin, punkty są ważne.

Przyłóż się do punktowanych przedmiotów (jp,ang,mat - zależy gdzie chcesz iść)

Opublikowano

Do technikum z 3.0+ spokojnie się dostaniesz, teraz jest niż demograficzny i szkoły biorą wszystkich kandydatów, żeby zapełnić miejsca. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Ok, a teraz zdradzę ci sekret.

Jak pójdziesz do szkoły ponadgimnazjalnej to zobaczysz pewne dziwne zjawisko. Mianowicie w pierwszych klasach jest czasem nawet po 35 osób, podczas gdy w wyższych czasem i po 25.

Mianowicie chodzi o to, że szkoła dostaje hajsy za uczniów, więc do pierwszych klas przyjmują każdego. Potem przed końcem roku ich wywalają, żeby się nie męczyć i nie psuć sobie średniej.

Podsumowując: średnia 2.3 w gimbazie i idziesz gdzie chcesz. Większym wyzwaniem będzie przetrwanie pierwszej klasy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dokładnie, oni dostają szmal za ucznia, więc przyjmą każdego. Pierwsza klasa szkoły ponad gimnazjalnej to pikuś.

Opublikowano

Tak na prawdę to też ciężko stwierdzić, gdzie się dostaniesz, oceny z 1. i 2. klasy nikogo nie będą obchodziły. Sama średnia też nie jst ważna, najważniejsze z tego co wiem są oceny z przedmiotów takich jak: matematyka, polski, język angielski + przedmoity profilowe, np. informatyka, fizyka. Oprócz tego napisz też dobrze egzaminy i uwierz, że się dostaniesz wszędzie jak będziesz miał dobre oceny z tych najwazniejszych przedmiotow (dobre to dla mnie: 4) oraz jak napiszesz dobrze egzaminy. 

Same egzaminy też nie będą trudne, na historii, polskim i wosie to w sumie wystarczy, ze bedziesz czytał treści zadań ze zrozumieniem i powinieneś mieć minimum 70%, nawet jak miales slabe oceny z tych przedmiotow

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ok, a teraz zdradzę ci sekret.

Jak pójdziesz do szkoły ponadgimnazjalnej to zobaczysz pewne dziwne zjawisko. Mianowicie w pierwszych klasach jest czasem nawet po 35 osób, podczas gdy w wyższych czasem i po 25.

Mianowicie chodzi o to, że szkoła dostaje hajsy za uczniów, więc do pierwszych klas przyjmują każdego. Potem przed końcem roku ich wywalają, żeby się nie męczyć i nie psuć sobie średniej.

Podsumowując: średnia 2.3 w gimbazie i idziesz gdzie chcesz. Większym wyzwaniem będzie przetrwanie pierwszej klasy.

U mnie w pierwszej klasie było 35osób, a w maturalnej jest 22. Większość odpadła po pierwszej klasie.

Chociaż kulturka w mojej szkole jest na wysokim poziomie bo na koniec semestru już za wszystkimi co mieli pały chodzili nauczyciele i psycholog z pytaniem czy na pewno sobie poradzisz w tej szkole i czy nie rozważasz zmiany szkoły :3 Oczywiście nie obyło się bez telefonów do rodziców z "zaleceniem wizyty u psychologa" :D Na dodatek o każdej jedynce i każdej godzinie nieobecności informowali na bieżąco rodziców przez telefon. Także nie da się zliczyć telefonów napływających ze szkoły do  mojego domu z treścią "gdzie jest pańska córka bo nie ma jej w szkole" xD

Więc tak jak napisał kolega, dostaniesz się gdzie chcesz nawet z nieciekawą średnią.

Opublikowano

Przyłóż się i idź do Liceum jak człowiek, szkoda 4 lat na głupoty 

skoro on ledwo se radzi w gimnazjum polecanie LO to chyba nie najlepsze wyjscie

­

Opublikowano

Wszędzie Cię przyjmą ;) spokojnie.
Kumpla z średnią 2.0~~ przyjeli do tech inf i teraz nie wyrabia tyle bań, zresztą nie tylko on, więcej w klasie mam takich ancymonów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...