Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sens powrotu z "przygotowaniem"

MultiGTAMISSION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dylemat, jak wiele innych graczy otóż: "Chcę wrócić na PL'a.". I właśnie mam kilka zastrzeżeń, które mogłyby wpłynąć na moją rozgrywkę. Nie wydaję ani złotóweczki na IS..

1. Czy lepiej startować wojownikiem body z ekwipunkiem (+6) czy zaczynać od nowa.

2. Przelać pieniądze z innej postaci?

3. Negros, dobry pomysł? Grałem na Tortudze i tam nie mam dobrej sytuacji (postacie max. 20 Lv).

4. Czy wojownik body będzie dobrym pomysłem?

5. Gdzie będzie opłacało się szybko "expić" i zarabiać?

6. Zrobię coś dobrego na postaci, grając 1., 2. godz. dziennie?

7. Posiadam PD na 1 godz., do handlu. Kiedy najlepiej go założyć w dalszym zdobywaniu doświadczenia?

To na razie tyle, jeśli chodzi o pytania dot. mojego powrotu na Metin2PL. Pamiętam te czasy, jak kiedyś grałem - i teraz, chcę to naprawić. Proszę oczywiście o dodatkowe sugestie dot. gry. 

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

1. Nie rozumiem po co to pytanie, logiczne, że lepiej zacząć z czymś, niż niczym.

2. Jak masz taką możliwość, to dlaczego nie?

3. Wybierałbym między: Negros / Samos. Serwery są dojrzałe oraz dużo ludzi tam gra.

4. Body w sam raz na start.

5. Dobij 35 i m2 drop.

5. Coś na pewno zarobisz, ale będą to krocie.

6. Z tego co się orientuję PD do handlu są łatwo dostępne. Tzn, że nie ma co oszczędzać, tym bardziej jak masz zamiar grać 1 / 2 h dziennie.

3183514217139531243468.png
Opublikowano

Witam. Mam dylemat, jak wiele innych graczy otóż: "Chcę wrócić na PL'a.". I właśnie mam kilka zastrzeżeń, które mogłyby wpłynąć na moją rozgrywkę. Nie wydaję ani złotóweczki na IS..

1. Czy lepiej startować wojownikiem body z ekwipunkiem (+6) czy zaczynać od nowa. Zacznij sobie wojownikiem Body, wbij 35 lvl i będziesz miał go jako dropa.

2. Przelać pieniądze z innej postaci? Głupie pytanie

3. Negros, dobry pomysł? Grałem na Tortudze i tam nie mam dobrej sytuacji (postacie max. 20 Lv). Negros/Diumar/Samos

4. Czy wojownik body będzie dobrym pomysłem? Polecam zrobić bodego do dropa, a główną wziąć Mentala albo Daggera

5. Gdzie będzie opłacało się szybko "expić" i zarabiać? Expienie do 35 bez problemu (wykonujesz misje i przy okazji kupujesz eq typu broń 30 lvl +9.

Zarabiać najłatwiej jest na eventach, niedługo będzie event wielkanocny, to sobie przygotuj jak wcześniej pisałem 35 lvl woj z Bojowcem najlepiej, lub 10 lvl z wierzchowcem.

Mój poradnik: http://www.mpcforum.pl/topic/1331223-zarabianie-na-niskim-lvlu-global/

6. Zrobię coś dobrego na postaci, grając 1., 2. godz. dziennie? Nie za wiele

7. Posiadam PD na 1 godz., do handlu. Kiedy najlepiej go założyć w dalszym zdobywaniu doświadczenia? Najlepiej od 45 lvl'a (pd do handlu są w miare tanie )

To na razie tyle, jeśli chodzi o pytania dot. mojego powrotu na Metin2PL. Pamiętam te czasy, jak kiedyś grałem - i teraz, chcę to naprawić. Proszę oczywiście o dodatkowe sugestie dot. gry. 

Opublikowano

Cześć

Jeżeli twierdzisz, że na tortudze nie ma dobrej sytuacji a jest NAJLEPSZA dla nowych gracz bo sam tam zacząłem wymieniając hajs z negrosa na tortuge, mimo to postaram się pomóc bo na negrosie grałem długi czas, a więc:

1. Odpowiedź jest prosta zacznij tą postacią na której już coś masz.

2. Oczywiście, że tak

3. Tak jak pisałem według mnie tortuga to najlepszy pomysł, ale skoro Ci nie pasuję to polecam NEGROS zdecydowanie.

4. Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam bo to nie My wiemy czym Ci się najlepiej gra a na ceny ku i eq nie zwracaj uwagi liczy się przyjemności z gry.

5. Jeżeli masz eq to zrób buffa i do 17 lvl śmiało możesz expić na niedźwiedziach w m1, następnie m2 zaprzysiężone lub dzikusy, pamiętaj aby mieć buffa.

6. Coś zarobisz, ale będą to znikome sumy 1-2h dziennie na globala to zbyt mało czasu.

7. Używaj od tego momentu w którym będzie Ci się wydawało, że exp leci zbyt słabo, od siebie dodam, że od 25+ możesz śmiało latać na PD.

Oszczędności z serwera Tortuga możesz śmiało wymienić tak jak ja to zrobiłem, a nawet jeżeli coś Ci zostało na tortudze to z chęcią się wymienie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...