Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekki dla początkującego

CiachoxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Chciałbym w końcu wziąć się za każdą linię w jakiś sposób i nadszedł czas na lekkie, którymi nienawidzę grać (druga znienawidzona linia czołgów, arty pierwsze). Postanowiłem iść w Niemiecką linię (dlatego że promocja jest :D) ale nie za przyjemnie gra mi się magazynkami (na 7 zaczyna się normalne działo). Iść dalej i próbować przemęczyć tę linię czy zmienić linię na przykład na amerykańskie? Zależy mi na prędkości, w miarę małych czołgach i działach z okolicami 100 obrażeń z nie najgorszą penetracją, bym mógł przebić przynajmniej z boku (Czołgiem pz II G niektóre IV tiery zdarza mi się nie przebić z boku a boje się myśleć o V czy VI). Oczekuje w miarę rozpisanych odpowiedzi od graczy, którzy nie patrzą po papierze tylko grali, lub widzieli na własne oczy lekkie czołgi. + za użyteczną odpowiedź. :)
PS: Przyjmę też jakieś rady odnośnie czołgów lekkich czy magazynków. :D

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ltki raczej nie są dla początkujących graczy. Drugą ważną sprawą jest to, że 'ze względu na promocje' poszedłeś... w najgorszą linię lt w grze.

Ja osobiście polecam linie 1390 lecz amerykańska też jest bardzo dobra i przy tym łatwiejsza od francuskiej. Co prawda jest jeszcze chińska ale podobno jest ciężka.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że ltki raczej nie są dla początkujących graczy. Drugą ważną sprawą jest to, że 'ze względu na promocje' poszedłeś... w najgorszą linię lt w grze.

Ja osobiście polecam linie 1390 lecz amerykańska też jest bardzo dobra i przy tym łatwiejsza od francuskiej. Co prawda jest jeszcze chińska ale podobno jest ciężka.

Trudno mnie nazwać "początkującym" w grze. Początkujący to ja raczej jestem w czołgach lekkich. Jestem może nie weteranem ale już trochę siedzę przy grze i mam 7 tier IS, 6 tier Hellcat i prawie 6 tier artylerii. Przy okazji inne, którymi nie gram wiele. :D

Opublikowano

Drugą ważną sprawą jest to, że 'ze względu na promocje' poszedłeś... w najgorszą linię lt w grze.

śmieszne :) RU251 jest jednym lepszych lt w grze i warto przemęczyć się by go zdobyć. Jest niski,bardzo celny, dmg nienajgorszy penetracja też dobra.

Opublikowano

Najłatwiej będzie amerykańcami, sam osobiście rozwijam chińskie i niemieckie (chińskie są raczej dla bardziej zaawansowanych, a niemieckie nie są za dobre - ale od VIII tieru jest już git)

Opublikowano

A czemu nikt nie wspomni o Francuzach ? 

Nie trzeba mieć wielkich umiejętności by nimi grać.

Sa szybkie i mają całkiem niezłe działo. 

Opublikowano

Trudno mnie nazwać "początkującym" w grze. Początkujący to ja raczej jestem w czołgach lekkich. Jestem może nie weteranem ale już trochę siedzę przy grze i mam 7 tier IS, 6 tier Hellcat i prawie 6 tier artylerii. Przy okazji inne, którymi nie gram wiele. :D

gdybyś miał z 5 X tierów to byś mógł powiedzieć, że nie jesteś początkującym... bo te 6/7 tiery to jest tydzień/dwa tygodnie grania :D Co do linii to jak zacząłeś niemiecką to już ją skończ. Ru to najlepszy light w grze na randomy :) Ale ogólnie to najpierw raczej wbić kilka 10 tierów normalnych czołgów i staty zielone i wtedy brać się za lighty.

@Shaw dlatego, że właśnie na magazynkach trzeba mieć skilla żeby grać... bo takie pomarańcze to albo jadą i giną albo gdzieś usłyszą, że trzeba grać "ostrożnie" a oni to rozumieją jako snajpienie (z działem o celności rozrzutniku :D). Jak się widzi takie akcje to się traci wiarę w inteligencję ludzi (jeszcze bardziej niż widząc pomarańczowe e-100)

Opublikowano

A czemu nikt nie wspomni o Francuzach ?

Nie trzeba mieć wielkich umiejętności by nimi grać.

Sa szybkie i mają całkiem niezłe działo.

HA

HAHAHAHAHHAHAHGAGAHGAGAGAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH

O BOŻE

Francuskie LT to najtrudniejsza linia w grze. Brak depresji działa, słaba elewacja, magazynek, duże wytręcanie prędkości na skręcaniu, całkowity brak pancerza.

Ja osobiście zakochałem się w LT USA.

Opublikowano

Z tym czy najgorszą to się nie zgodzę. Najtrudniejszą. Leoś jest bardzo dobrym czołgiem, ale linia do niego prowadząca jest koszmarna.

Również polecam francuzy, małe, dobra mobilność, fajny magazynek, 8t na cw, twierdze, drużynówki, esl, BC jest jednym z najpopularniejszych medów.

HA

O BOŻE

Francuskie LT to najtrudniejsza linia w grze. Brak depresji działa, słaba elewacja, magazynek, duże wytręcanie prędkości na skręcaniu, całkowity brak pancerza.

Nie przesadzaj, najtrudniejsze są niemieckie. Działko które ma 4t na 7t... Z tym całkowitym brakiem pancerza absolutnie się nie zgodzę. Wczoraj na jakieś 70 bitew na 8-9t miałem z 5 dingów od 90'siątki i 75 :P. Murykańskie mają raczej gorszy pancerz, bo można do nich pruć z HE i raczej wszystko wejdzie. Gdyby tego było mało, są znacznie większe, a 8 tier wymaga umiejętności większych niż 90'siątka.

Opublikowano

ja zaczynalem od lightow  t50-2 to byl moj pierwszy V tier a elc drugi ;) 

teraz tak mm pozmieniali ze elc bije sie głownie z VI tierami  czyli miazdzy pomidorkow na ich poteznych kvsiemka (teraz85) i lsniacych hellcatach :)

i jak kiedys lighty sluzyly do spotowania  i rajdow po arty to teraz sa to najlepsze czolgi do klepania wn8 

co do konkretnych linii to kazda jest super jak ktos lubi nie moge sie doczekac t49 niestety m41 i jego wybuchajacy magazyn w polaczeniu z wysoka sylwetka jest porazka 

poki dla mnie t71 najlepszy ale ru251 go goni narazie tylko pierwszy perk koncze ale przy full camo i bia powinno byc juz super 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

ja zaczynalem od lightow  t50-2 to byl moj pierwszy V tier a elc drugi ;)

teraz tak mm pozmieniali ze elc bije sie głownie z VI tierami  czyli miazdzy pomidorkow na ich poteznych kvsiemka (teraz85) i lsniacych hellcatach :)

i jak kiedys lighty sluzyly do spotowania  i rajdow po arty to teraz sa to najlepsze czolgi do klepania wn8 

co do konkretnych linii to kazda jest super jak ktos lubi nie moge sie doczekac t49 niestety m41 i jego wybuchajacy magazyn w polaczeniu z wysoka sylwetka jest porazka 

poki dla mnie t71 najlepszy ale ru251 go goni narazie tylko pierwszy perk koncze ale przy full camo i bia powinno byc juz super 

Nie mówiąc że wtedy T-50-2 był najlepszym lightem którego głównie wyrzucało na Xt tyle że dojść do niego to była istna porażka bo ~60k exp

Opublikowano

gdybyś miał z 5 X tierów to byś mógł powiedzieć, że nie jesteś początkującym... bo te 6/7 tiery to jest tydzień/dwa tygodnie grania :D Co do linii to jak zacząłeś niemiecką to już ją skończ. Ru to najlepszy light w grze na randomy :) Ale ogólnie to najpierw raczej wbić kilka 10 tierów normalnych czołgów i staty zielone i wtedy brać się za lighty.

@Shaw dlatego, że właśnie na magazynkach trzeba mieć skilla żeby grać... bo takie pomarańcze to albo jadą i giną albo gdzieś usłyszą, że trzeba grać "ostrożnie" a oni to rozumieją jako snajpienie (z działem o celności rozrzutniku :D). Jak się widzi takie akcje to się traci wiarę w inteligencję ludzi (jeszcze bardziej niż widząc pomarańczowe e-100)

Ja gram w tę grę rok, może dwa ale nie siedzę 24/7 by wbić 7 tier... Gram po trochę, miałem przerwę i wróciłem. I nie, nie gram 2 tygodnie... A według mnie początkujący to jest IV/V tier. Nie interesuje mnie jakieś "pomarańczowe" czy "zielone" bo gram głównie dla zabawy. Nawet nie szukam jakiś skomplikowanych klanów. Nawet tych kolorków nie mam a mam jakąś paczkę modów, nie wiem jak tego nie posiadam. xD Biorę się za każdą linię bo chce się po trochę uczyć i pomęczyć jednocześnie. Nie chce zrobić X tier ciężkich a potem lighem poruszać się z myślą że mam wieże T29...

Co do tematu to widzę że polecacie USA dla pomidorka w sprawie lekkich czołgów. Już mam M5 Stuart tak więc mam nadzieje że nie zawiodę się. Jak ktoś ma jakąś poradę odnośnie nacji czy lekkich to pisać, poczytam jeszcze trochę. :D

Opublikowano

RU to w tej chwili najlepszy LT jaki jest. Jest wszędzie brany, a stara dobra 13 już nie + dodatkowo ciężej nią się gra. RU to najlepszy wybór.

Opublikowano

HA

O BOŻE

Co ty człowieku pierdolisz :D ? Francuzy trudne ? 

Do V tiera opanujesz grę nimi ;) 

Skoro Ciacho mówi że nie planuje wbijać X tierów 

To Lekkie z tego drzewka będą dla niego przyjemne.

A jak ktoś chce jechać do przodu i strzelać do niech sobie kupi KV-1 

Bo tak na dobrą sprawę każdym czołgiem gra się inaczej i dla każdego inna linia może być trudna :) 

Opublikowano

Bo tak na dobrą sprawę każdym czołgiem gra się inaczej i dla każdego inna linia może być trudna :)

Zamierzałem grać francuzami jeszcze przed przerwą bodajże ale nie mam jeszcze takiej cierpliwości by grać AMX 38 i 40 :D Pewnie spróbuje sił z nimi jak dojdę do V-VII tieru z Usa.

Opublikowano

a) Działo skupia dość długo.

B) Nie każdy potrafi opanować magazynków.

c) Różnica jest między 75, a 90.

d) Działo ma mało penetracji na AP, a RU ma więcej.

Opublikowano

Wiesz jak ktoś nie umie grać to żaden czołg mu nie pomoże.

Opublikowano

Najbardziej mnie w tej wypowiedzi zniszczyło: do T5 opanujesz grę nimi

T4 to nie LT, T5 gra się 100% inaczej niż 12t czy 13 75/90...

Opublikowano

RU to w tej chwili najlepszy LT jaki jest. Jest wszędzie brany, a stara dobra 13 już nie + dodatkowo ciężej nią się gra. RU to najlepszy wybór.

Ile zagrales bitew na RU a ile na 13-90 ?

ja na RU ok 150 , na 13-90 niecale 400 , i nie ma lepszego , to jakbys porownywal bata z t62a czy leopardem.  poprostu sa to dwa rozne czolgi ....

Nie rozumiem co znaczy jest brany wszedzie ? grasz randomowe druzynki czy kompanie  :O

Opublikowano

Ile zagrales bitew na RU a ile na 13-90 ?

ja na RU ok 150 , na 13-90 niecale 400 , i nie ma lepszego , to jakbys porownywal bata z t62a czy leopardem.  poprostu sa to dwa rozne czolgi ....

Nie rozumiem co znaczy jest brany wszedzie ? grasz randomowe druzynki czy kompanie  :O

ESL, CW?

Opublikowano

ESL, CW?

na 8 ru i amx13-90 swietnie sie uzupelniaja , i na cw 8 ru nie zrobi tyle zamieszania co 8 13-90 , ru sa swietne do oslony 13-90 gdy sie laduja 

Opublikowano

francja, tylko trzeba  ominąc free expem 75 bo to crap.

Usa w bulldoga tez spoko.

Niemcy przed VIII crap nie polecam

Doprawdy? Tutaj osoba która ma na nim drugą odznakę biegłości bez wystrzelenia nawet jednego pocisku goldowego w przeciągu ponad 200 bitew nim.

a ) Lightem i tak nie powinieneś strzelać więc to nie argument

b ) Jak się nie rozumie jakie są cechy magazynków to się po prostu w taką linię nie idzie

c ) I jednym i drugim grałem bardzo długo i jeżeli potrafi się nimi grać to wielkiej różnicy nie ma- w stylu gry ofc.

d ) To nie jest TD...

Opublikowano

Doprawdy? Tutaj osoba która ma na nim drugą odznakę biegłości bez wystrzelenia nawet jednego pocisku goldowego w przeciągu ponad 200 bitew nim.

a ) Lightem i tak nie powinieneś strzelać więc to nie argument

b ) Jak się nie rozumie jakie są cechy magazynków to się po prostu w taką linię nie idzie

c ) I jednym i drugim grałem bardzo długo i jeżeli potrafi się nimi grać to wielkiej różnicy nie ma- w stylu gry ofc.

d ) To nie jest TD...

Ta teoria, że nie powinienem strzelać lajtem już dawno minęła. Mówisz, że nie ma różnicy pomiędzy grania 13, a RU, ale to jest bzdura, bo gra się inaczej magazynkiem, a normalnym działem.

Co z tego, że to nie jest TD? LT powinien mieć penetracje, ponieważ rzuca go dość wysoko.

Opublikowano

Ta teoria, że nie powinienem strzelać lajtem już dawno minęła. Mówisz, że nie ma różnicy pomiędzy grania 13, a RU, ale to jest bzdura, bo gra się inaczej magazynkiem, a normalnym działem.

Co z tego, że to nie jest TD? LT powinien mieć penetracje, ponieważ rzuca go dość wysoko.

Nie, źle mnie zrozumiałeś. Mówiłem o 1375 a 1390, o RU nawet nie wspominałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...