Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopiowanie treści z filmików na YT

Diavo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam takie pytanie, jeżeli robię MONTAGE z kilku filmików na YT gdzie właściciele nic nie piszą o tym "że zabraniają kopiowania swoich filmów" to czy mogę je pobierać, wycinać jakieś urywki i tworzyć z nich montage? To akurat wiem, że mogę. Ale czy muszę podawać w opisie źrodło tych filmików czy inaczej mogę mi go usunąć jak nie podam?

Opublikowano

Domyślnie filmiki mają ustawioną standardową licencję youtube, czyli autor może upomnieć się o prawa do swojego filmu.

Opublikowano

Domyślnie filmiki mają ustawioną standardową licencję youtube, czyli autor może upomnieć się o prawa do swojego filmu.

Czyli muszę podać linki do wykorzystanych filmików by nie mieć żadnych nieprzyjemności? Ale z drugiej strony jak ma się dowiedzieć gość z zagranicy o tym, że mam 20 sekund jego filmiku?

Opublikowano

Możesz - jak nic nie pisze nic 'że właściciel zabrania kopiowania treści BEZ JEGO ZGODY' to z pewnością możesz. Za to policja, sąd, prokurator nie grozi. Tak więc się nie bój.

bez gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...