Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linia TD dla początkującego

Shaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam która linia TD jest najbardziej przyjemna ? :D

Wiem pytanie dość banalne, ale póki co moja gra ograniczała się do gry 7-8 Heavy.

Coś tam kiedyś wbiłem Jg.PZ IV, Ale nie gra mi się nim dobrze ;)

Który TD ma dobry damge i stosunkowo przyjemnie się nim gra- chciałbym to sprawdzić na własnej skórze.

Więc moje pytanie w którą linie i nacje warto iść ?

Opublikowano

Mam już VI tier Jg więc mniej więcej ogarniam. 

Strasznie kusi mnie ta linia ze względu na bodajże SU 152 :D 

Opublikowano

Mam już VI tier Jg więc mniej więcej ogarniam. 

Strasznie kusi mnie ta linia ze względu na bodajże SU 152 :D

Magiczny pancerz i znakomite działo :P

Opublikowano

Magiczny pancerz i znakomite działo :P

Od kiedy SU-152 ma magiczny pancerz? Jarzmo jest twarde, ale tam nikt oprócz absolutnych nowicjuszy nie strzela. W resztę wchodzi wszystko co się znajdzie. Może dlatego że ma z przodu 75mm pancerza, czołgi V tieru(najlepsze możliwe losowanie) mają 100+ peny, VII mają po 170-220 a IX od 220 do 260.

Czołg jako taki fajny, następca jeszcze lepszy. Ale pancerza nie ma żaden czołg z tej linii.

Opublikowano

w kazdej lini znajdzie sie jakad czarna owca ktora gra sie mniej przyjemnie 

np: we francuskiej linii niby kolejne tiery sa podobne tylko lepsze ale z 6 zaloga nie jest kompletna do 7 z 7 do 8 i dopiero na 9 zaloga pasuje , tak ze 7 i 8 tierem trzeba grac z jednym "uposledzonym zalogantem " 

jezeli szukasz czołgu do zabawy to kwestia jest zaloga a nie czołg , bo kazdy td na tierze V i wyzej z dobra zaloga jest op 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Tak tylko u francuzów VI i VII tier to jest istna katorga, dopiero od VIII dostajemy coś wciąż wielkiego ale przynajmniej szybkiego i (!) zwrotnego.

Ja bym proponował mimo nerfów linię Hellcata. Co prawda nie jest już tak przyjemny jak kiedyś to wciąż można nim robić duże wyniki.

Opublikowano

polecam dalej ciągnąć linie niemieckich TD Ferdek jest spoko,tylko pancerz ma wiele do życzenia bo ma dużo miejsc gdzie wejdzie,ale natomiast niemiecki jagtiger 9 tieru marzenie jak się schowa dolną płytę :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

polecam dalej ciągnąć linie niemieckich TD Ferdek jest spoko,tylko pancerz ma wiele do życzenia bo ma dużo miejsc gdzie wejdzie,ale natomiast niemiecki jagtiger 9 tieru marzenie jak się schowa dolną płytę :).

Sam Xt jest dość kiepski - tak uważa @Juri.

Najlepsze TD'ki to FV 183B, 263 lub 268.

Opublikowano

10 tier jest na prawdę koszmarny. Górną płytę mały kiedy idzie wystawić, jedynie na zasypach na Himku. Mobilność ma tragiczną, wszystko jest go w stanie oflankować, obraca się 3 dni. Wychyły działa są tragiczne. Nie idzie wyjechać zza ściany żeby nie pokazywać dolnej płyty. Działo to miotacz kartofli. Pociski bardzo wolno lecą, z dmg wchodzi może 1/4 pocisków, albo się dingnie pomimo niby takiej penetracji, albo wejdzie za 0, albo najczęściej nie trafi. DPS ma, ale przy tym RoFie jest słabo. W bok wszystko wchodzi, medy go pod dużym kątem przebijają, szczególnie z heatów. Od arty często wchodzi za ogromny dmg. Świeci się z kilometra.

Opublikowano

10 tier jest na prawdę koszmarny. Górną płytę mały kiedy idzie wystawić, jedynie na zasypach na Himku. Mobilność ma tragiczną, wszystko jest go w stanie oflankować, obraca się 3 dni. Wychyły działa są tragiczne. Nie idzie wyjechać zza ściany żeby nie pokazywać dolnej płyty. Działo to miotacz kartofli. Pociski bardzo wolno lecą, z dmg wchodzi może 1/4 pocisków, albo się dingnie pomimo niby takiej penetracji, albo wejdzie za 0, albo najczęściej nie trafi. DPS ma, ale przy tym RoFie jest słabo. W bok wszystko wchodzi, medy go pod dużym kątem przebijają, szczególnie z heatów. Od arty często wchodzi za ogromny dmg. Świeci się z kilometra.

Co do tego działa ciągle jakoś mi się nie chcę wierzyć. Wszystkie wady to prawda, ale zauważyłem, że te działo zachowują się jak kumule.. Nie walić w gąsienice, bo zrywa tylko w dolną płytę, bok, tył. 

Jedynie w miarę dobry jest na mapy miastowe, ale i tak są lepsze TD'ki niż Jagoda.

Opublikowano

Ja szedłem osobiście w takiej kolejności: USA>Francja>ZSRR>Niemcy.

I chyba w ten kolejności są one najprzyjemniejsze.

W liniach USA nie ma żadnego złego TD, a taki Jackson czy T28 Prot. to moje ulubieńce.

Francja to tylko T6 i T4 są kijowe. Od T7 są genialne, a T5 jest tak niesamowicie OP.

W niemieckiej linii Ferdi jest świetny, ale zakałą jest to gówienko JgPz IV no i oczywiście JgPz E 100.

A z Radzieckich to SU-100>wszystko inne.

Opublikowano

gówienko JgPz IV

Nie zgodzę się.

• Najlepszy DPM, jakieś ~2500. Reszta TDków VI tieru(włącznie z twoim Jacksonem) ma jakieś ~1800, a to 700 obrażeń to spory zapas i ma lepszy DPM nawet od np. ISa-8. W obu przypadkach zwiększa się bardzo mocno po perkach, dosyłaczu i tak takich tam.
  • Penetracja faktycznie jest lekkim problemem, ale 132 starczy na VI/VII tiery a na VIII można zawsze użyć golda.
  • Dobra celność(nie odstaje od innych TD VI)
  • Camo 25%, jedno z najlepszych w grze(najlepsze to 26.75%)
  • Mobilny, niski, szybko się obraca.
Opublikowano

@Fireho

TD ma coś robić, a pozdrawiam granie na T8 czy nawet T7 na TD z penetracją 132. Ok, camo ma genialne, jest zwrotny. Ale to tyle z jego plusów. 40km/h jajec nie urywa, a po zabraniu bonusu do camo po wystrzale dla TD Jadzia nie ma po prostu szans z jakimkolwiek innym TD. Jackson ma wieżę, coś odbije, robi zamieszanie nawet na T8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...