Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

matyu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam wielką prośbę dla kogoś dla kogo jest to pewnie błachostka otóż chciał bym się nauczyć robić/pisać własne skrypty LUA głownie chodzi mi o nie do Windbot'a nigdy nie miałem styczności z pisaniem własnych nie wiem jakie są komendy znaki itp dlatego był bym wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie.

Głównie zależy mi abym umiał stworzyć skrypt dzięki któremu postać z respa sama pójdzie do NPC sprzeda itemy z lota kupi potiony lub inne rzeczy zostawi pieniądze w depo lub banku wróci na exp itp na pewno większość osób wie o co mi chodzi nie proszę o gotowe skrypty ale o ich zrozumienie i naukę tworzenia własnych rozumiem że dla niektórych może to być męczące dlatego będe wdzięczny nawet za polecenie jakiegoś materiału do nauki filmu lub czegokolwiek choć najbardziej zależy mi aby ktoś mi osobiście w tym pomógł wiadomo tak szybciej się to zrozumie Naprawdę będę wdzięczny. Pozdrawiam

Opublikowano

Polskich poradników o tym jest nie wiele, osób do pomocy zresztą też pewnie wiele nie znajdzie ;/

Najlepszym sposobem według mnie będzie pobranie jakiegoś dobrego skrypta (nie pierwszy lepszy) i nauczenie się tego co ma w środku ;)

Osobiście stosowałem tą metodę zaczynając od zera i teraz bez problemu lepszy skrypt idzie zrobić.

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Może i masz racje, jeżeli w ogóle się ma jakieś pojęcie w temacie ja niestety wcześniej nie miałem styczności nawet z podobnymi botami przez co o skryptach i tym podobnych nawet nie miałem pojęcia a na rozkminianie tym sposobem poświęce dużo więcej czasu niż czytając i próbując małymi krokami stworzyć coś samemu  :(

Przed chwilą znalazłem taki materiał

https://sites.google.com/a/cs.uni.wroc.pl/epyon/kurs-jzyka-lua

Przeczytałem już trochę lecz niestety nie jest tam opisane co oznacza dany tekst linijka oznaczenie itp. nie wiem nawet czy ten materiał może mi pomóc w skryptach do Windbot'a tym bardziej że niestety te mądre słówka i opisy nic mi nie mówią jak mam przenieść to o czym myślę na skrypt ;/ coraz mniej zaczynam wierzyć że uda mi się to opanować bez porządnych ogólno dostępnych materiałów więc może inaczej skoro nie tak to od czego powinienem zacząć z materiałów dostępnych w internecie abym miał jakieś pojęcie o komendach nazwach wierszach całych linijkach tekstu może jakieś wzory z opisanymi specyfikacjami danej linijki kodu itp ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...