Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 PL + PLN

ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiam się od dłuższego czasu, czy powrócić na starego poczciwego globala. Wiem o wszystkich nowościach. Mam zamiar zacząć od nowa, ale z małą pomocą allegro, wziąć 1-2kkk na start. Bądź, kupić postać 90Lv+ ze skillami, ale ciułać eq. Nie mam pojęcia jaki serwer wybrać, interesuje mnie wszystko poza TBD, ze względu na ceny allegro. Poradzicie? ;>

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

A jak wygląda tam sprawa z ludźmi, sporo?

w Jinno w mieście pełno sklepów, w Shinsoo troche mniej, ale jeżeli chcesz mieć dużo metków do bicia w m1/m2 to polecam Shinsoo/Chunjo

Opublikowano

Jeżeli tortuga odpada to kolejnym który Ci polecam jest negros, ludzi masa, rynek stabilny... jeśli chodzi o ceny postaci na allegro to nie są one zbyt wysokie, na pewno odzwierciedlają jakość serwera.

Opublikowano

Chyba wezmę same yangi i zdecyduję się na Samos, bądź Diumar. Orientujecie się, jak wyglądają tam ceny itemów typu koziki +9 40śr+, ubranie 26-34+9, kolcza +9, ku, kamienie duchowe, bodzie, ebo +9 itd?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Najlepiej sam wejdź na serwer i zobacz...
Ja sam tak zrobiłem i dzisiaj się rozgladalem na samos i negros ;)

Opublikowano

Chyba wezmę same yangi i zdecyduję się na Samos, bądź Diumar. Orientujecie się, jak wyglądają tam ceny itemów typu koziki +9 40śr+, ubranie 26-34+9, kolcza +9, ku, kamienie duchowe, bodzie, ebo +9 itd?

Bodzie po 4.5kk około

Ebo +9 70kk około

Opublikowano

Bodzie po 4.5kk około

Ebo +9 70kk około

Czyli 1kkk powinno starczyć mi na eq na początek + wyżej wymienione i jakieś duperele? 

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Czyli 1kkk powinno starczyć mi na eq na początek + wyżej wymienione i jakieś duperele? 

na początek 100kk to nawet kupa kasy ;)

Możesz kupić sobie fajne eq na początek lub poczekać i dopiero na 35 lvl'u kupić sobie dobrą zbroje na 34 i broń 30 lvl ( w przypadku Ninji to nie są duże koszty)

Opublikowano

Jeśli ktoś miałby możliwość wbicia mi od 1lv do 50, na V2, to bym bardzo prosił, oczywiście się odwdzięczę. ;) Mowa o Diumarze/Samosie.

2009 - słyszysz mnie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja polecam kupić postać 55 ze skillem na P (koszt około 70 zł jak sie dobrze wyhaczy) + do tego jakiś  1kkk (lub jak masz kase to więcej). Ta postać to najlepiej bodziak, bo wtedy jak dokupisz do niego to 1kkk to będzie maszynką do zarabiania a i w pvp sie pobawisz :)

Opublikowano

A ja polecam kupić postać 55 ze skillem na P (koszt około 70 zł jak sie dobrze wyhaczy) + do tego jakiś  1kkk (lub jak masz kase to więcej). Ta postać to najlepiej bodziak, bo wtedy jak dokupisz do niego to 1kkk to będzie maszynką do zarabiania a i w pvp sie pobawisz :)

No zgadzam się, podobnie myślę, ale zastanowilbym się na którym serwie, jak bym wybrał TBD. Jeśli masz zamiar "pomóc" sobie allegro, lepiej może kupić postkę i dokupić yangów..

54169037467327365173.png

Opublikowano

Nie graj na TBD/Tortudze. Jak był event świąteczny gospodarka rozje*ana. Kamyki duchowe po 800k nie chciały schodzić, nie wiem jak teraz. Z resztą ceny są bardzo małe, nie wiadomo jak zarabiać(kowal bardzo ryzykowny) Lepiej pociułać na starszych serwerach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...