Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karma - zapomniany champion

NudeOnion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Karma who?

dlaczego ludzie już nią nie grają, ma duży dmg i bardzo dobrą tarczę, sam często nią gram i wyszedłem nią ze wspaniałej dywizji jaką jest bronz 3, teraz jestem silver 5

Opublikowano

Karma słaba postać jej w jest useless bo latwo sie odsnearowac i tyle a q nie robi prawie damage :) :)

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle, że Brąz ma inną metę niż Diamenty czy lepsiejsze dywizje. 

Karma dobra postać, ale są lepsze. ;)

Opublikowano

Dlaczego ludzie oceniają postać patrząc przez pryzmat niskiego elo?

Przecież to ma nie wiele wspólnego z tym na ile ta postać jest dobra.

Opublikowano

Karma na midzie działa naprawdę dobrze.Jej poke z r--->q zadaje spory dmg.Lecz rzadko co spotykam Karme na midzie.

IMO lepsza na suppie ;)

Opublikowano

Nie grają nią bo są lepsi od niej, lecz ją maimowałem w s4 i uważam że jest bardzo dobra, gracze nie doceniają takich postaci ;/

Opublikowano

I dobrze, że nie doceniana. Nie dostanie nerfów przez popularność.

Robi ogromny dmg jako support nie tylko w early ale także w mid/late game - wystarczy tylko niebieski item na suppa i maska(w wielu przypadkach miałem najwięcej dmg z teamu/teamów lub), wywołuje niemałą presje na bocie, dodatkowo może łatwo uciec przed gankiem + chronić carrych. W early przeciwny adc nie ma życia.

Na topie też świetna. Nie ma wysokich kosztów many, więc może strasznie pokeować. W razie czego może uciec przed gankiem/postacią z dashami dzięki lince i shieldowi. A dmg? Ohoho, ten poke z RQ.

Kilka gier z karmy supp (dmg nie odstaje od innych):1 2 3 4 5 6 - screnn to normal, reszta rankedy, poziom ~plat 3

Opublikowano

Karma słaba postać jej w jest useless bo latwo sie odsnearowac i tyle a q nie robi prawie damage :) :)

Q nie robi damage? Z samym RoA można stukać po 400 co 5s, z R jakieś 600 xD

­azYIWDl.png

Opublikowano

­

Chyba grałeś Karmą raz w życiu, albo w ogóle...

Jak dasz 'E' + 'W' to nie tak łatwo uniknąć snarea, bo nim się nie celuje, tylko jest od razu.

'Q' nie robi prawie dmg? Chyba grałeś nią na botach i to pod tanka... Ma bardzo silne 'Q', wczoraj tak poke'owałem Ryze'a (na topie :)), że ciągle defował.

//Temat

Dla mnie Karma to świetna postać, mój ulubiony support.

Zawsze ją pickowałem, jak musiałem iść na bota. Co prawda, to prawda - mało osób nią gra. :(

Specjalista
Opublikowano

Kolejny temat o zapomnianej postaci, według mnie zapomnianą potacią jest rek sai, zobaczcie ile ludzi grało Masterem, a ile Rek Saiem...
@top
Są lepsze postacie 

Opublikowano

Ona jest taka sobie w obecnej mecie , są lepsi supporci bądź mid lanerzy :)

Ja powiem tylko tyle, że Brąz ma inną metę niż Diamenty czy lepsiejsze dywizje. 

Karma dobra postać, ale są lepsze. ;)

Kolejny temat o zapomnianej postaci, według mnie zapomnianą potacią jest rek sai, zobaczcie ile ludzi grało Masterem, a ile Rek Saiem...

@top

Są lepsze postacie

Czekam na konkrety kto jest lepszym AP supportem od niej, Z ARGUMENTAMI.  Aneczka? Dmg ciut większy, ale bez itemów słabnie, dodatkowo stuna musi sobie naładować. Morgana? Utility podobne, snare niezły, jednak często banowana + karma ma lepszy poke. Sona? Straszny papier bez odpowiednich runek. Jak zostanie złapana to często musi palić flasha. Jedynie Zyra ma porównywalny dmg w każdej fazie gry + ciut lepsze cc (karma nadrabia aoe shieldem), jednak nią też mało kto gra.

Specjalista
Opublikowano

Czekam na konkrety kto jest lepszym AP supportem od niej, Z ARGUMENTAMI.  Aneczka? Dmg ciut większy, ale bez itemów słabnie, dodatkowo stuna musi sobie naładować. Morgana? Utility podobne, snare niezły, jednak często banowana + karma ma lepszy poke. Sona? Straszny papier bez odpowiednich runek. Jak zostanie złapana to często musi palić flasha. Jedynie Zyra ma porównywalny dmg w każdej fazie gry + ciut lepsze cc (karma nadrabia aoe shieldem), jednak nią też mało kto gra.

Może dlatego że janna ją kontruję? Karma nie da stuna z w (?) bo Janna skontruje swoim Q, Q Karmy nie zada zbytnio dmg jeśli Janna użyję E na swoim sojuszniku, 

Jeśli chodzi o morganę tłumaczyć już chyba nie muszę :p

Opublikowano

Po prostu ta postać na dobrą sprawę nie robi dmg'a z niczego prócz "q" (+"r"). Wystarczy to ominąć i jest, że tak powiem w d... :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Karma wcale nie jest zapomniana, często ją widuje. Do tego mam kolegę który ją mainuje i na prawdę jest on w stanie dużo nią zrobić. Świetny poke, tarcza, ms i snear. Bardzo silny supp :P­

Opublikowano

Może dlatego że janna ją kontruję? Karma nie da stuna z w (?) bo Janna skontruje swoim Q, Q Karmy nie zada zbytnio dmg jeśli Janna użyję E na swoim sojuszniku, 

Jeśli chodzi o morganę tłumaczyć już chyba nie muszę :P

Cooldowny. Zarówno shield Morgany jak i Janny ma większy cd niż Q karmy, dodatkowo leci to dosyć szybko, nie zawsze zdąży się zareagować, Dodatkowo manacoty na shieldy są chyba większe, nie porównywałem. Slow z W wyrównuje się ze speedem. Linka - jeśli karma najpierw użyje RQ i trafi, następnie użyje link i da sobie speeda, to jedynie postać z dashem wtedy ucieknie, tornado nie pomoże.

Należy też wspomnieć o wywieraniu presji. Karmą zrobisz to o wiele łatwiej, Jak Janna rzuci shielda na siebie żeby poke'ować przeciwnego ADC, to Karma może użyć ze 2 razy Q, bo tarcza będzie w użyciu na Jannie/na cd. No i Karma ma o wiele większy dmg.

Opublikowano

Nadal jest mocna, 3 gry na midzie (D3) = 3 winy. Na linii strasznie latwo jest typa dojebac jak ma sie dobra wizje na enemy junglerze

Opublikowano

Karma jest bardzo silną postacią tylko trzeba na prawde umieć ją grać by coś robić. dmg z Q + Mantra ® daje na prawde spore obrazenia a globalny shield przydaje sie na teamfightach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...