Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia - Kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idę w poniedziałek na siłownie mam 16 lat  184cm i 75kg wagi, w domu trochę ćwiczę brzuch mam prawie płaski (lekka fałdka na dole) Lekko zbudowaną klatę wręcz bardzo lekko, całkiem dobre nogi (mega dużo roweru) i średnie łapy.

1. Więc od czego zacząć(cwiczenia)? 

2. Jak się przygotować(ubiór, woda, coś jeszcze)? 

3. Mam jakieś stare Vansy zwykłe trampki, nie są zniszczone ale szkoda mi chodzić w nowych butach na siłkę, mogę w nich iść?
4. Rozłożycie mi te ćwiczenia na 3-4 razy w tygodniu? Skupiając się na wszystkim łącznie z plecami i nogami.
5. Czy możecie podesłać mi jak wykonywać poprawie ćwiczenia? Nie chcę się tam zbłaźnić xD
6. I może coś zmienić w mojej diecie? 
-Sniadania w domu nie jem bo potem się źle czuje, ok 9. w szkole zjem kanapkę z sałatą szynką pomidorem i ogórkiem, w ciemnej bułce
-Obiad, przeważnie to Kotlet schabowy albo z piersi ew. udko kurczaka z ziemniakami i jakąś surówką, gdy moi rodzicie nie mają czasu zrobić obiadu, przeważnie jem kanapki podobne jak na śniadanie
-Kolacja, kanapki takie same jak wyżej/parówki
Coś tutaj zmienić?

7. Teraz w domu od ok. tygodnia robię 
-Pompki
-Brzuszki, brzuszki skośne
-Przysiady
-Podnoszę hantle
-Przysiady
-Wiosłowanie hantlem

Skupiałem sie głównie na robieniu V-Line, bo chcę ćwiczyć, nie żeby być jakimś dojebanym koskem tylko dla siebie i dla wyglądu zewnętrznego

8. Kupić sobie jakieś delikatne odżywki?

9 Wiem, że to głupie w tym wieku ale papierosy bardzo przeskadzaja w budowaniu mięśni?

Opublikowano
  • 1. ławka płaska , martwy i przysiady to ćwiczenia które robi każdy początkujący . Wyrobią ci siłę noi na początku musisz dopracować technikę zwłaszcza przy martwym wiec zawsze pytaj się ludzi jak poprawnie wykonać dane cwiczenie + do tego dokladaj brzuszki zwykłe lub na maszynie polecam robic je pomiedzy dniami siłowymi (2 razy w tygodniu ) program Bruce Lee jeśli dasz rade http://punkd.org/wp-content/uploads/2013/12/Bruce-Lee-Abs-Workout.jpg
  • 2. krótki rękaw i spodenki ew. dresy . do tego butelka wody i recznik 
  • 3 jasne 
  • 4 cwicz co drugi dzień przez miesiac co potem ? do tego czasu na 100% sie douczysz 
  •  ( na tej stronce znajdziesz wszystko co ci jest potrzebne http://www.sfd.pl )
  • 5.na stronie wyżej / YT / instruktor na siłowni 
  • 6 Odsyłam na forum sfd 
  • 8 na poczatku raczej nie , w późniejszym etapie polecam białko np Whey'a

@Edit

• 9 niedopatrzyłem się :) kondycja ... chodź znam osoby palące jak smoki a kondycja i forma fizyczna jest bardzo dobra 
Opublikowano

Na początek myślę, że to jest najlepsze https://www.youtube.com/watch?v=a--XpYKnT2ssam ćwiczyłem tym planem około 2 miesiące. Trening ogólny jest b.dobry na początek. Do teraz ćwiczę jakieś 4/5 miesięcy nie robię martwego i OHP ( na martwy jakoś nie mam tchu zazwyczaj robię wiosłowanie sztangą zamiast tego), a OHP jest moim zdaniem zbędne. Co do odżywek sam sobie je kupiłem po 2 miesiącach treningu, a może i troszkę wcześniej. Oczywiście jedynie białko polecam, ActivLab czekoladowe, jeżeli chodzi o efekty to chyba Trec Whey 100 smaki są c*****e jak dla mnie xD , teraz biorę Whey 81+ nie pamiętam dokładnie firmy smak truskawkowy jak dla mnie najlepszy jak do tej pory :) Co do poprawnej techniki to odsyłam do youtube WK i inne koksy :D

logo1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...