Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić taką podobną gre jak margonem ?

Darek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak pisałam c++ nie ma sobie równych pisząc grę typu margonem czemu?

-jest najszybszy (sprawdzone na podstawie tworzenia strony www w samym języku c/c++ oczywiście pisząc w nim używano także kodu html 

możesz się zapytać na jakimś forum programistów na pewno ktoś to potwierdzi.

osoba która napisała margonem pisała z początku w php+html to był zły wybór potem się przenieśli na js kompilowany oraz jeszcze jakiś język i to był kolejny błąd pisania gry.

każda gra nadaje się do innego języka np tibia jest napisana w c/c++ ale jak była by napisana w c# + c/c++ kompilowany na plik (coś typu metin) była by o pare ms szybsza a klient w c#

10minut to jest napisanie chodzenia w c/c++ +html nie powiedziałam ze całej gry typu margonem czyt. ze zrozumieniem.

Co ja czytam!

Matko Boska!

Nigdy nie było php + html samo.

Zawsze jest JS, to okienko co widzisz podczas gry, na nim oparte jest chodzenie ;)

C++ ogólnie to jest ich server napisany, czyli przesyłają czymś dane do programów odpala się algorytm C++ i wraca nwm może Ajaxem, może jakieś PHP. Nie wnikam.

I nie mam ochoty rozmyślać jak wykonane jest margonem.

Ale html tak prawie nie ma, tyle co body,head itd.

A zdanie "C++ nie ma sobie równych jest sprzeczny", bo każdy język ma swoje + i minusy. 

TuByłaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...