Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup 16g ramu

Johnyy-mielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż planuje w niedalekiej przyszłości zakupić 16g ramu ;). Myślałem o czymś takim http://b365.pl/kingston-2x8gb-2400mhz-ddr3-cl11-dimm-xmp-beast-series,id180065.html. Kingston niby dobra firma ale chciałbym się dowiedzieć co wy na ten temat sądzicie. Mój budżet to max. 650 zł. 

Płyta główna: http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h87-hd3-h87-dualddr3-1600-sata3-hdmi-gblan-atx-ga-h87-hd3-581294/

Zasilacz ma 650 w także pociągnie chyba 16g ramu :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

powiedz po co ?   niema gier co używają więcej niż 2 Gb, wyjątkowe potrzebują tylko 6 Gb, 8 Gb starcza na wszystko to podstawa,

dodatkowe 16 Gb  to wywalić pieniądze w błoto jak i tak nie używasz 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zajmujesz sie profesjonalnie grafika 3D ze chcesz 16GB? ;)

Nie trzeba się zajmować 3D aby mieć 16GB. W dodatku profesjonalnie. Wystarczy obróbka 2D i 16 to może być mało.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

nie rozumiem po co się pytać po co mu tyle aż i pieniądze w błoto. Zadecydował sobie że chce mieć tyle i już. Może chce postawić sobie własny serwer albo zajmuje się profesjonalnie grafiką.

@Johnyy-mielony

te co podałeś są dobre lecz mają wysoki radiator i z tego co widziałem to czasem przeszkadzają i się ledwo mieszczą na niektórych bebechach

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

nie rozumiem po co się pytać po co mu tyle aż i pieniądze w błoto.

Po to się pytać, bo niektórzy błędnie myślą "a dołożę sobie RAM to gry będą lepiej chodzić", a potem się okazuje, że nic lepiej nie chodzą. Dlatego trzeba pytać po co, aby nie wydał kasy na marne.

Opublikowano

Po to się pytać, bo niektórzy błędnie myślą "a dołożę sobie RAM to gry będą lepiej chodzić", a potem się okazuje, że nic lepiej nie chodzą. Dlatego trzeba pytać po co, aby nie wydał kasy na marne.

No wiesz.. Miałem 2 gb ram dołożyłem sobie 6 gb i taki saints row 4 z niskich poszedł na Najwyższe:)  Tak więc ram coś da.

Ale zgodzę się póki co to nie trzeba mieć 16gb ram. Żadna gra tylu nie wykorzystuje. Twórcy dlatego tak podają aby później było ram'u na zapas tak na wszelaki wypadek.

Np. Gta 5 niby na minimalne 4 gb ram ale kto wie może wykorzysta max. 3

Napisz najlepiej do czego potrzebujesz ten ram.

Opublikowano

Chodzi mi o to że jak mam kupować ram to raczej z wyższej półki żeby za jakiś czas  nie dokupywać znowu. Gry coraz bardziej są wymagające także np. za 2 lata podejrzewam że 16 g ramu będzie niezbędne. :) 

Opublikowano

jego pieniądze jego sprawa.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

No wiesz.. Miałem 2 gb ram dołożyłem sobie 6 gb i taki saints row 4 z niskich poszedł na Najwyższe:)  Tak więc ram coś da.

Ale zgodzę się póki co to nie trzeba mieć 16gb ram. Żadna gra tylu nie wykorzystuje. Twórcy dlatego tak podają aby później było ram'u na zapas tak na wszelaki wypadek.

Np. Gta 5 niby na minimalne 4 gb ram ale kto wie może wykorzysta max. 3

Napisz najlepiej do czego potrzebujesz ten ram.

2gb to wymaga win 7, co tu sie dziwic skoro nie mialy gry na czym pracowac

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-tactical-ddr3-1600-cl8-8gb-blt2cp4g3d1608dt1tx0ceu-491985/

wez takie razy 2, wiekszych taktowan plyta nie ogarnie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...