Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do streamowania

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejos wszystkim!

Za nie długo wymieniam procesor w moim komputerze i chciałbym na podstawie starego procesora zbudować komputer do streamowania. Budżet nie jest dokładnie określony jako że mam już procesor a taki komputer do streamowania (Mini ITX najlepiej) nie będzie wymagał nie wiadomo jakich części.

Procesor: Intel Core i5 3570K

Obudowa:

Ja chciałbym taką: http://www.morele.net/obudowa-xigmatek-nebula-ccd-02abx-u01-619104/

Będzie potrzebny jeszcze dysk, płytna główna, troszkę ramu, zasilacz i ew. chłodzenie.

Co do chłodzenia to nie wiem czy zadziała ale po zakupie Intel Core i7 3770K który przyjdzie z boxowym chłodzeniem chciałbym właśnie go użyć (to boxowe chłodzenie które jest mi nie potrzebne)

Chciałbym abyście mieli na uwadze to że do tego komputerka chciałbym przekazywać obraz w 1080p i 60FPS przez Avermedię ExtremeCap U3 (która również ma pewne wymagania) i dalej streamować juz tym obraz przy użyciu OBS'a w możliwie najlepszej jakości (tj. 5mb bitrate, full hd, 60FPS, kodek x264). Jako że to sam obraz, wydaje mi się że ta maszynka da sobie spokojnie radę na fabrycznych ustawieniach (czy tam zegarach, bez OC...)

@Edit

Budżet nie jest określony ponieważ w życiu bywa tak, że czasami będziemy mieli niespodziewane wydatki ;) Także najlepiej aby maszynka potrafiła spełnić swoje zadanie i tyle. Więcej nie oczekuję po niej niczego :)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

znaczy tak tej obudowie mówimy papa

Jesli chcesz streamowac lola,dote,cs go to bierz i5 4690k  i chłodzenie powiedzmy macho + r9 280 i jest idealnie ale jesli chcesz stemowac cos bardziej wymagajacego to

raczej celuj w i7 4790k+macho+970 albo 290 

Opublikowano

ale ja chcę streamować na 2 komputery :O Mam swój aktualny "gamingowy" komputer i będę w nim wymieniać procesor z i5 3570K na i7 3770K aby szybciej się renderowało, montowało i wygodniej grało. Przy okazji aby streamować bez żadnych lagów użyję Avermedii ExtremeCap U3 która przechwyci obraz z mojego komputera przez kabel HDMI i wyśle go do drugiego komputera przy pomocy USB 3.0 w FHD i 60FPS. Ten obraz z drugiego komputera który będzie w programie OBS, chciałbym "streamować" w wysokiej jakości. Rozumiesz? Dlatego nie potrzebuję karty graficznej. Drugi komputer ma tylko streamować. Nic więcej

@Edit

To jest tak zwany "Dual PC Streaming Setup"

Opublikowano

refresh

Opublikowano

ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...