Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam karty graficznej do komputera

wugsii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam karty graficznej do mojego komputera.
Aktualnie mam zintegrowaną kartę graficzną ( AMD Radeon HD 6410d ) chcę to zmienić na coś innego ale minusem jest to że mój komputer jest strasznie słaby.

Jak sobie gram w cs.go na low to mam po 60 FPS MAX . Chyba że gram na jakiś innych serwerach takie z mniejszą mapą itd to nawet to 100 ( Czasami ) .

To teraz tak chciałbym kartę graficzną która by poprawiła chociaż o 30-50 FPS moją płynność w grze .

Moje podzespoły 

- Zasilacz (

)
- Płyta główna ( Asus f1a55-m lx3 r2.0 )
- Processor ( AMD A4-3420 APU  )

Czy da radę jakąś kartę znaleźć ?
I jeżeli trzeba zmienić zasilacz to dajcie jakiś.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMashrek O to się nie trzeba bać. Jeżeli będzie trzeba kupić to się kupi .

yyy titan z 

a tak na poważnie jesli budżet nie gra roli to polecam gtx 980

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKleinSomeMore

Nwm czy wiecie, ale ten zasilacz nie wystarczy do r9 290x/gtx 980 i nwm po co mu taka karta do takiej reszty podzespolow.

r9 270x to bd dobry wybor zapewne

Jedyny który zrozumiał . 

Poprosił także o zasilacz więc prosze: http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g550m-550w-modularny-120mm-80-rs-550-amaa-b1-629138/

Wystarczy On na dłuuugo i myśle że jeśli zajdzie w przyszłości potrzeba wymiany Grafiki ten też temu podoła:)

Spokojnie da On sobie rade z R9 290X jak i GTX 980.

Nie wiem czemu dałeś taki zasilacz jak Corasair VS 450W ATX by mi starczył. A co do karty graficznej to nie szukam jakieś mega dobrej bo mój komputer nie jest nowy ma parę lat i chciałem zmienić " Zintegrowaną na Osobną kartę graficzną ". + Minusem jest to że nie mam zbyt dużej obudowy na duże karty graficzne. Chciałem coś co by dało z 30-70 FPS'ów więcej do moich gier.

@1361622928-U485574.pngKleinSomeMore

TT byłby moim zdaniem lepszym wyborem, on i tak nie kupi 980/r9 290x jego budzet to zapewne ok 700 zl skoro ma reszte kompa taka nie zbyt dobra :v

Budżet to akurat 1300 zl . Ale nie mam zamiaru kupować drogich kart do słabego sprzętu. A sprzętu nie mam zamiaru zmieniać na 1 grę w którą gram raz na 2-3 dni.

Szukam dalej .

Nawet coś z 1gb by starczyło .

Opublikowano

najpierw mówisz że budżet da się załatwić to daje przedswiatczenie że masz pieniądze ,ale gdy dajemy ci hight-end'owe karty nagle mówisz że jednak z forsą jest kiepsko... -_-

a wracając do tematu r9 270 albo wersja z x 

Opublikowano

ten procesor jest porownywalny z 2 rdzeniowcami intela na lga 775

nie wrzucilbym wiecej niz r7 250x do tego cpu, r9 270 bedzie sie nudzic przy tej specyfikacji

­

Opublikowano

najpierw mówisz że budżet da się załatwić to daje przedswiatczenie że masz pieniądze ,ale gdy dajemy ci hight-end'owe karty nagle mówisz że jednak z forsą jest kiepsko... -_-

a wracając do tematu r9 270 albo wersja z x 

Nie chcę kupować jakieś dobrej karty do słabego sprzętu bo to nie ma sensu.

A zmieniać podzespołów nie chcę bo i tak na komputerze rzadko gram.

Opublikowano

@pajeczek

Też o tym myślałem ale jak sprawdzałem płytę główną to pisało że tylko jeden processor ( AMD A4-3420 APU ) Da radę do niego wejść chyba że to były błędne informacje ;x

Opublikowano

No wiem, do wymiany był by procek, płyta główna i karta graficzna.

Używki wchodzą w gre czy nie?

Tak 

Opublikowano

Co do uzywek to najlepiej jakby sie wypowiedzial @XJ9 bo na uzywkach sie nie zbyt znam :/

Z nowek r7 260x + i3 4160 + zwykla plyta na h81m + ten zasilacz co wyslali wyzej :v

Opublikowano

uzywana markowa zasilka to 100 zl

i3 2100 to 200 zl

plytka h61 to okolice 70 zl

do nowszych gier nie potrzebujesz wiecej jak hd 7870/r9 270 by pograc sobie od czasu do czasu, cena takiej karty to ok. 450-500zl

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...