Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące wygasłej domeny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema z góry piszę że nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić :D

Mam pytanie jakoś rok temu wykupiłem domenę na promocji bodajże za 1zł pod nazwą i wczoraj 3 lutego domena wygasła z powodu nie przedłużenia abonamentu, poprosiłem dziś usługodawce od kod Auth-Info, ponieważ pragnę przenieść domenę do innego partnera ponieważ oferuje mi lepsze warunki ale obecny partner odmawia wydania kodu z powodu wygaśnięcia domeny w dniu 3 lutego, a jeżeli chciałbym otrzymać kod to muszę uciszyć opłatę za fakturę proforma w wysokości 89zł.

Wyczytałem z regulaminów NASK że m.in:

Aby transfer mógł być zainicjowany wybrany Partner musi otrzymać kody autoryzujące tzw. authinfo do nazwy domeny. Wydanie kodów authinfo odbywa się na dwa sposoby w zależności od tego, kto w danym momencie obsługuje nazwę domeny:

domenę obsługuje Partner - kody authinfo Abonent pobiera od obecnie obsługującego domenę Partnera i przekazuje przyszłemu, zgodnie z procedurami obu Partnerów,

domenę obsługuje NASK - kody authinfo NASK przekazuje wskazanemu przez Abonenta Partnerowi na zasadach opisanych poniżej.

Na żądanie Abonenta Partner obsługujący nazwę domeny zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod authinfo, który umożliwi przeniesienie obsługi. Partner nie może uzależniać wydania kodu od uprzedniego spełnienia dodatkowych warunków.

I nie wiem co dalej, pisać do nich na mail'a z tą formułką czy cierpliwie czekać ?

Opublikowano

No teoretycznie przestałeś być właścicielem domeny 3 dni temu więc nic nie poradzisz.

a czasem ja jestem wlascicielem, a oni tylko posrednicza w tym, oni po prostu nadzorowali moja domene do poki nie skaczyl sie okres abonamentu

Opublikowano

Okres dzierżawy się skończył i przestałeś być właścicielem. Domenę już pewnie sobie zaklepali i nie wykupisz jej nigdzie indziej przez najbliższy rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...