Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę uruchomić NosTale

KuBa_xD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po półrocznej przerwie postanowiłem sprawdzić, co nowego dzieje się na Enigmie. Pobrałem NosTale przez (o zgrozo) GFLive, lecz niestety gra odmawia posłuszeństwa. Podczas uruchamiania zatrzymuje się na launcherze który nie wyświetla "nagłówka" ze strony nostale.pl, jest tylko białe tło. Po kliknięciu na niego pojawia się czarna "otoczka" wokół okienka, a za chwilkę komunikat o braku odpowiedzi NosTale.

Co robić? Jak żyć?

Internet jak widać mam. Nawet działa!

post-410441-0-23773000-1423121724_thumb.jpg

post-410441-0-88324400-1423121711_thumb.jpg

EDIT: Dodam jeszcze, że próbowałem uruchamiać jako admin bezpośrednio z folderu z grą.

Opublikowano

Tez tak mam, to mimo wszystko problem z internetem. Skype, strony mi dzialaly, a nostale nie. Po czasie juz dzialalo normalnie. Jesli w twoim wypadku nie zadziala pozostaje reintall, a w ostatecznosci support.

Opublikowano

@zielak123 Reinstal robiłem, nic nie pomógł. Support nic mi nie doradzi, bo oni nie są od problemów z komputerem :P

Jedynym wyjaśnieniem tej sytuacji, przychodzącym mi na myśl jest to, że do acces pointa podłączyłem nowy router. Połączenie tak czy siak idzie po kablu do stacjonarki, ale NT przy każdej próbie włączenia próbuje połączyć się z AP. Połączenie przez router jest dla niego tak jakby nie widoczne :c

Opublikowano

@Endziu Pobrałem instalator bez GFL, po dwukrotnym kliknięciu na instalator na sekundę pojawia się wiersz poleceń, po czym znika. Nic poza tym się nie dzieje :P

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngHyder Tryb zgodności i wyłączenie av nie pomagało. To było pierwsze co próbowałem zrobić :]

Winny temu może być router, a dokładniej to że nt nie wykrywa połączenia, tak jak robił to Internet Explorer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...