Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie konkursy najbardziej przyciągają?

PL-Asia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam pytanie jakie konkursy/eventy na forum jak i serwerze mogą przyciągnąć największą ilość graczy?

logotyp2.jpg

Opublikowano

Hmm moze konta premium lub tak jak kolega mowi ze zeczywiste nagrody takze sa spoko

Liczba Postów wbijamy osiągniecie:

- 25, 50, 75100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000,1250, 1500, 2000.

Opublikowano

:) polecam 3 opcje :).

1. Darmowy vip minimum od miesiac do konca edycji

2. Dostania super rangi ktora polepsza wyglad w grze lub na forum

3. Nazwa na tablicy :) ze administracja lubi ta osobe i go chwali xD

dobra 3 to niewiedzialem co napisac :) ale spox pomysly wymyslilem

Pasjonat
Opublikowano

:) polecam 3 opcje :).

1. Darmowy vip minimum od miesiac do konca edycji

2. Dostania super rangi ktora polepsza wyglad w grze lub na forum

3. Nazwa na tablicy :) ze administracja lubi ta osobe i go chwali xD

dobra 3 to niewiedzialem co napisac :) ale spox pomysly wymyslilem

1. Zależy co vip by dał

2. ??? super ranga umożliwia widzenie w kolorach, reszta w retro barwach o.O

3. Nic fajnego

Jeszcze zależy co to za typ serwera. 

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Fajne są konkursy typu OX. (Pytania i odpowiedzi)

Ale bardzo ci polecam Eventy okolicznościowe np. teraz jako że zabliżają się święta zakochanych i wielkanocy, event na najładniejsze serce na cubie np albo jajko wielkanocne. Ciekawe a nagroda może być np. przeniesienie budowli na spawna jako trofeum,  podpisanie jej i jakaś nagroda dla gildii. Lub poprostu kup breloczki minecrafta lub taką lampę co na allegro są ( lampka nocna zbudowana w bloku redstona), ok 60zł ale uśmiech zwycięzcy zawsze będzie. 

Opublikowano

Najlepszym pomysłem było by na konkurs OX to, że dany gracz za wygranie całego konkursu, który odpowiedział na wszystkie pytania dobrze wygrywa range VIP na miesiąc lub 14 dni. Jest to stosowane prawie na wszystkich serwerach i przyciągają one graczy do serwera i do brania udziału w konkursach.

Co do eventu, to dany gracz za wygranie bez upadnięcia całego parkour wygrywa cenne itemki, pieniądze do eq, wyróżnienie. 

Pasjonat
Opublikowano

1. Premium MC (wymenne na inna rzecz w przypadku gdy ów osoba ma już premke)

2. Sprzęt np. tablet graficzny (niekoniecznie nowka funkiel nie śmigany bo przeca mogą to być rzeczy używane, np. z komisu ;])

3. Kod na budowle z XANT ( ͡° ͜ʖ ͡°)

4. Natomiast rangi, vipy i inne dzikie węże to najwyżej jako nagrody pocieszenia.

Oczywiscie, nie mówię tu o servie 10-20 slot, wtedy rangi jako główna nagroda mają sens.

Pozdrawiam.

lzJdkMd.png

Opublikowano

Chyba najważniejszym elementem konkursu jest sam jego typ oraz przeprowadzenie a nie nagrody (choć one też są ważne :P)­ Ważne jest, aby były one ciekawe, nie coś w stylu "porozsyłaj serwer na skype 10 znajomym". Moją propozycją będzie np. konkurs na jakiś art związany z serwerem lub na najciekawsze opowiedzenie jak poznaliśmy ten serwer (można powymyślać :PP).

Opublikowano

Chyba najważniejszym elementem konkursu jest sam jego typ oraz przeprowadzenie a nie nagrody (choć one też są ważne :P)­ Ważne jest, aby były one ciekawe, nie coś w stylu "porozsyłaj serwer na skype 10 znajomym". Moją propozycją będzie np. konkurs na jakiś art związany z serwerem lub na najciekawsze opowiedzenie jak poznaliśmy ten serwer (można powymyślać :PP).

O @Kacki świetny pomysł!

ALe bardziej o fabułę serwera :D

Pasjonat
Opublikowano

no i wiadomo, czasami warto po prostu zrobić zwykły konkurs w grze, kiedyś na servie miałem arenki do właśnie takich eventow. Integracja z graczami stworzy specyficzna więź.

lzJdkMd.png

Opublikowano

1.Randomowa osoba dostaje VIP

2.Skrzynka na losowych kordach która ma jakieś przedmioty

3.Konkurs na najładnieszy budynek

4.Parkour

5.Quiz

6.1 vs 1

7. Ludzie vs Smok

8. Druzyna vs druzyna

Wkrótce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...