Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Reboot and select proper Boot device, windows 8.Proszę o pomoc.

ezio2322

Pytanie

Opublikowano

Postanowiłem zrobić twardy reset-usunąłem wszystkie dane z dysku.Teraz kiedy włączam komputer pisze to co w temacie.Wiem że muszę włączyć BIOSA, raz mi się przez przypadek udało ale nic się w nim nie dało zrobić.Niby Biosa można włączyć przez Windows+C ale to nie działa.Nie mam dostępu do baterii i dysku(laptop jeszcze na gwarancji).Proszę o pomoc.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zalatw sobie nosnik z windą (czy to piracki czy oryginalny, niewazne, powinienes miec naklejke z kodem na winde to aktywujesz ją), ustawiasz z jakiego nosnika ma iść instalacja w BIOSie (przechodzisz do niego klikając odpowiedni klawisz, jaki masz w manualu), czekasz do komunikatu ktory ci wyskakuje i instalujesz

­

Opublikowano

ty chyba nie rozróżniasz co robi BIOS a co system na dysku 

BIOS nic nie robi, i tobie ani komputerowi nie jest potrzebny do uruchomienia systemu któremu SKASOWAŁEŚ PLIKI 

zainstaluj windows 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przecież pisałem w biosie nie ma nic co masz zmieniać. jak masz recowery to powinno być aktywne

wkładasz płytkę i sama się uruchomi skoro dysk nie botuje , ewentualnie czytać potrafisz bo pisze na ekranie co masz nacisnąć do wywołania menu botowania albo samej partycji recovery 

instalka Windows mieści się na 4Gb penie więc jak ma się nie zmieścić na 8 Gb ?? 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

powiem identycznie, postaraj się o płytkę dokładnie tej samej wersji co  posiadasz to odzyskasz system w  pięć minut  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

google ma, torrenty mają, koledzy mają... wymieniać dalej ? 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wolę lapka do serwisu wysłać bo nic z tego nie ogarniam a aktualnie mam słaby net więc sciąganie windowsa się nie opłaca bo szybciej będę w domu niż go ściągne

Opublikowano

zainstaluj windows bo  bezmyślnie skasowałeś pliki potrzebne dla systemu 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...