Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwna wiadomość na gmail

Defix24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przyszła mi wiadomość na pocztę gmail od niby jakiejś panny Grace, czy ktoś na tym oszukuje to jakaś reklama spamerska czy co ? oto wiadomość : 

Witaj Mój Drogi,

Wiadomość jest o mojej historii życia. Nazywam się panna. Grace Onyeoma. tylko przetrwała córkę późno Głównego Ibrahim Yeoman z Wybrzeża Kości Słoniowej, który jest moim źródłem, ale początkowo byłem pobytu w Niemczech, jeden z potencjalnych Elite w mojej społeczności, która była wśród wymienionych nazwą przez grupy rebeliantów w czasie kryzysu z krajów, które prowadzą najwięcej dusz wkraju na śmierć. Mój zmarły ojciec byłego generała, który zginął w czasie kryzysu politycznego w moim kraju, gdy mój zmarły ojciec żyje on złożony sumę (US $ 4.500.000 M) (cztery miliony pięćset tysięcy dolarów z banku w Abidżanie Cote d 'Kości. Obecnie, te pieniądze jest nadal w banku w Abidżanie.

Podaję ci 30% całkowitej funduszu, jeśli naprawdę jesteś w stanie obsługiwać tę transakcję prawidłowo i bilans 70% zostanie odpowiednio zabezpieczone, aż znajdę drogę na spotkanie z tobą na lukratywny biznes do inwestowania tego funduszu z telefonem własne rozwiązanie.

Dam ci więcej szczegółów, jak tylko otrzymam odpowiedź e-mail, o informacje na następujące kopię paszportu lub ID karty Twój prywatny numer telefonu i danej lokalizacji, aby skierować cię na tym, jak skontaktować się z Bankiem za przeniesienie jej do kraju przed moim przybyciem na spotkanie z wami. Czekam na odpowiedź.

Z poważaniem.
Panna. Grace Onyeoma

Opublikowano

O BOŻE CO ZA FARCIARZ SZYBKO PODAWAJ TO O CO CIĘ PROSI DRUGA TAKA OKAZJA SIĘ JUŻ NIE ZDARZY CZŁOWIEKU NA CO TY CZEKASZ JESZCZE SIĘ TYM CHWALISZ LOOOL!!!!111 

beka

Opublikowano

Phishing - chcą wyciągnąć Twoje dane osobowe zapewne w celu podrobienia dokumentów lub zaciągnięcia kredytów. Po cholerę komuś obcemu skan Twojego paszportu czy dowodu osobistego?! Pierwotnie email był w języku angielskim, ale google chyba z automatu go przetłumaczyło.

Opublikowano

Dobry żart. :D Ja podobne otrzymuje ale w języku angielskim, dobrze że ląduje ten syf w spamie, to pozbyć się można szybko. :)

Opublikowano

Odpisz pani Grace że ty jesteś synem papieża i zachęcasz ją do podania skanu paszportu, adresu i telefonu w zamian za wtyki w Watykanie.

Opublikowano

Było o tym głośno to po prostu oszuści, wysyłają wiadomości to przypadkowych ludzi że niby jakaś osoba jest poważnie chora a ma firmę która dobrze prosperuje i odda ci połowę swoich funduszu jeżeli podasz im swój numer telefonu, numer dowodu itp, radzę ci to sybko usunąć bo to nie jest nic dobrego tylko zwykłe naciąganie.

Opublikowano

Przypomniał mi się odcinek z miodowych lat "List z Nigerii". Ludzie, serio w to wierzycie?

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

­Odpisz, ze sie zgadzasz i czekaj na ISIS pod domem.

Co ma ISIS do wyłudzania danych osobowych? Lol

Przypomniał mi się odcinek z miodowych lat "List z Nigerii". Ludzie, serio w to wierzycie?

Dokładnie to samo mi się przypomniało podczas czytania :D

Beka z ludzi, którzy się na to nabierają

Opublikowano

Oszustwo, spam.

Nie podawaj pod żadnym warunkiem danych osobowych, bo to wyłudzanie danych.

Poza tym widać, że tłumaczone durnym tłumaczem google.

f

Opublikowano

Tak wygląda zdobywanie słupów. A potem smutni panowie pod drzwiami i oskarżenie o działalność przestępczą w internecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...