Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Polecacie CraftServe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@xCeglix

Wiem ze to głupie ale tak samo głupie jest myslenie ze serwer za 30 zl udzwignie wiecej niz 200 osob. Ram i informacje są prawdziwe ale nie adekwatne do wydajnosci. Wiele osob z ich usług korzysta bo potrzebuja taniego 100 slota i idą na ustępstwa. To i tak dobry wynik ale co do ogolnej stabilnosci po komentarzach userow mam wielki znak zapytania.

Ps niczym cie nie przekupują, oni tez rozdaja kody i moga to robic tym co im odpowiada. Im sie to i tak opłaca ,miły gest z ich strony ze ci zaproponowali kod.

Nie chodzi mi o to ze udzwignie ... chodzili mi o to ze wiem ze bede mial wiecej graczy (niz te 8 giga) utrzyma a craftserve nadal nie chcialo mi zwiekszyc ;-)

Sami pisza ze moga do max 24 giga a ja chcialem na start 16 giga i co?  i gowno ;-)

@xCeglix

Wiem ze to głupie ale tak samo głupie jest myslenie ze serwer za 30 zl udzwignie wiecej niz 200 osob. Ram i informacje są prawdziwe ale nie adekwatne do wydajnosci. Wiele osob z ich usług korzysta bo potrzebuja taniego 100 slota i idą na ustępstwa. To i tak dobry wynik ale co do ogolnej stabilnosci po komentarzach userow mam wielki znak zapytania.

Ps niczym cie nie przekupują, oni tez rozdaja kody i moga to robic tym co im odpowiada. Im sie to i tak opłaca ,miły gest z ich strony ze ci zaproponowali kod.

Ps. prosze Cie pisz (Ci a nie ci) jest to brak szacunku dla odbiorcy twojego postu...

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@xCeglix

Mi dali na start 16GB

Tylko wywala mi serwer

[18:50:40 INFO]: armiaJP lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: armiaJP left the game.
[18:50:40 INFO]: Gabol2266 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: Gabol2266 left the game.
[18:50:40 INFO]: KILER2003 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: KILER2003 left the game.
[18:50:40 INFO]: EnderAdam lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: EnderAdam left the game.

Jak mi tego nie naprawią będe odradzał ten hosting.

Opublikowano

@xCeglix

Mi dali na start 16GB

Tylko wywala mi serwer

[18:50:40 INFO]: armiaJP lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: armiaJP left the game.
[18:50:40 INFO]: Gabol2266 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: Gabol2266 left the game.
[18:50:40 INFO]: KILER2003 lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: KILER2003 left the game.
[18:50:40 INFO]: EnderAdam lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Broken pipe
[18:50:40 INFO]: EnderAdam left the game.

Jak mi tego nie naprawią będe odradzał ten hosting.

Jest to spowodowane tym ze Crafserve blokuje zamiany silnika na wlasny ;-)

Opublikowano

Aż nie chce mi się czytać tego wszystkiego ale ja obstawiam

drogo = dobrze

tanio = c*****o

Polecam OVH / soyustart i tyle.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@xCeglix

Przeciez to wiadome. Wiele osob pisze ze zeby zwiekszyli ram trzeba im na supporcie stękać jak dewotka pod bramą koscioła. Doprosic się nie mozna. W sumie i tak dobrze postępuja bo wyobrazasz sobie kogos kto by chcial 24 gb ramu na pusty serwer? Zeby nwm wywalac sobie tnt bo go w szkole bili? Co innego jesli chciales 16 gb i miales super projekt na serwer spawn strone i wgl, to ja nie widze zadnego powodu to by bylo conajmniej dziwne.

@Trobol

Od razu z mc zrob metina, kto dzisiaj bawi sie w ovh? Chyba jakis niespelniony informatyk ktory postanowil że postawi sobie serwa na linuxie bo jest fajny. Nawet duze sieci serwerow - 500 slotow maja juz serwery na hostingach to nie 2010 rok.Nie polecam ovh zle przynajmniej jesli chodzi k metka, przy 7k ludzi na starcie pewnego serwera lagi ze szkoda gadac.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Jest to spowodowane tym ze Crafserve blokuje zamiany silnika na wlasny ;-)

Wydaje mi się, że powinno dać się na siłę własny silnik wgrać przez FTP. Tylko nazwać go tak jak ich się nazywał i powinno odpalić.

Opublikowano

Wydaje mi się, że powinno dać się na siłę własny silnik wgrać przez FTP. Tylko nazwać go tak jak ich się nazywał i powinno odpalić.

nie da sie

@xCeglix

Przeciez to wiadome. Wiele osob pisze ze zeby zwiekszyli ram trzeba im na supporcie stękać jak dewotka pod bramą koscioła. Doprosic się nie mozna. W sumie i tak dobrze postępuja bo wyobrazasz sobie kogos kto by chcial 24 gb ramu na pusty serwer? Zeby nwm wywalac sobie tnt bo go w szkole bili? Co innego jesli chciales 16 gb i miales super projekt na serwer spawn strone i wgl, to ja nie widze zadnego powodu to by bylo conajmniej dziwne.

@Trobol

Od razu z mc zrob metina, kto dzisiaj bawi sie w ovh? Chyba jakis niespelniony informatyk ktory postanowil że postawi sobie serwa na linuxie bo jest fajny. Nawet duze sieci serwerow - 500 slotow maja juz serwery na hostingach to nie 2010 rok.Nie polecam ovh zle przynajmniej jesli chodzi k metka, przy 7k ludzi na starcie pewnego serwera lagi ze szkoda gadac.

kto bawi sie w ovh ? kazdy normalny kto potrafi uzywac mozgu 

Opublikowano

Polecam, sam aktualnie korzystam i mam u nich 2 serwery, 24GB ramu na serwer to nawet dużo ;-)
Praktycznie 0 laga, panel działa bez mniejszych problemów, tak samo itemshop. Ostatnio jeszcze dodali generator kodów do itemshopu, coś wspaniałego. :)

Pozdrawiam

tworzenie serwerów - PW

Opublikowano

Mam serwer i nie narzekam, lagów nie ma ani nic. Ostatnio miałem tylko jeden problem ponieważ gdy w panelu włączałem serwer pisało że on jest wyłączony lecz był on włączona. Natomiast gdy kliknąłem Uruchom wyłączał mi się. Tak jakby przycisk Uruchom z Zatrzymaj się bugował. Tak to polecam ;)

Opublikowano

@Craftserve

Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań.

Nie każdy na tym forum jest dzieciakiem...

Opublikowano

Heh, miło się czyta wasze kłótnie, bóle d*py itp...
Moje zdanie o Craftserve jest dobre - nie najgorsze i nie najlepsze. Serwery dobre mają, ofertę (według mnie) też. Występują tam problemy, ale na każdym hostingu znajdą się jakieś problemy - idealnego hostingu nie ma. Problem jest taki, że większość hostingów to ukrywa, opisują się jako "idealne hostingi"... @Craftserve dobrze się określa, ale każda firma będzie się oceniać dobrze. Jednak CraftServe według mnie nie ocenia się jako "idealny", ma świadomość tego, że mają np. ograniczenia, i piszą o tym, głównie na tym forum, jako odpowiedzi do postów "super informatyków". ;)

Wracając do tego, co chciałem opisać: @xCeglix , mam wrażenie, że zrobiłeś prosty serwer, nie wiele graczy i od razu chcesz od nich 16 GB RAM'u... "RAM jest jak paliwo w baku samochodu. Większa jego ilość nie sprawi, że samochód pojedzie szybciej". Na innych hostingach zrobili by to samo - Twój serwer prawdopodobnie nie zżera dużej ilości zasobów, jednym słowem nie jest jakimś mega-serwerem, na który nie trzeba od razu nie wiadomo ile RAM'u.

I tak właśnie powstaje większość opinii zarówno o CraftServe, jak o innych hostingach: "nie chcą dać na mały serwer z 20 pluginami i 10 graczami on-line 16 GB RAM'u, więc hosting jest d*pny." Tak powstaje większość wypowiedzi o hostingach - a przede wszystkim o CraftServe.

Wszyscy się czepiają, że nie można zrobić dużego serwera na CraftServe. Ludzie... Serwer za 30 zł, nawet z powiększonym RAM'em itp może nie udźwignąć kilkuset graczy, kilku/kilkunastu/kilkudziesięciu map (światów) i kilkudziesięciu pluginów... I tak naprawdę żaden hosting (póki co) nie może zaoferować serwera na większą skalę. Jak się robi serwer +150 / 200 graczy, to wykupuje się VPS'a / dedyka... "Ale większość osób nie potrafi postawić serwera na VPS'ie / dedyku." Jeżeli tego nie potrafi, niech nie bierze się (przynajmniej bez wsparcia np. obeznanego technika) za robienie dużego serwera, bo aby to zrobić, trzeba się za to porządnie zabrać, i umieć tym zarządzać ;)

Chcecie od razu robić serwer na wielką skalę... Po to są VPS'y, a nie hostingi..

Mały serwer max. 100/150 osób - ok. Serwer z dobrze ogarniętymi pluginami i mapą powinien jakoś działać. Ale i tak większość takich serwerów ma 20 graczy online.. Wtedy nie ma lagów. Chyba że jest dużo pluginów, ale to już nie wina hostingu ;>

Moim zdaniem CraftServe jest to dobry, solidny hosting, ale na serwery max. 100/150 osób.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

@Craftserve

Zachowali się naprawdę superancko, bo długich problemach, które nie ustepowali postanowili mi przyznaczyć własnego technika, który pracował nad moim silnikiem i pluginami. Ma być teraz lepiej, jeśli błąd naprawdę minie to gorąco polecam obsługę i serwery. A jeśli będzie dalej to niestety moja opinia na zawsze będzie zła. Zobaczymy jak będzie :) 

Opublikowano

Co do pakietu na craftserve trudno mi powiedzieć. Lecz ja bym Ci polecił pakiet Bedrock na fiberhost. Dlaczego? 16 gb ramu to 2 razy więcej niż na craftserve. Po drugie przy 200 graczach nie będziesz miał lagów :).

Opublikowano

Zamiast pytać dzieciaków na forum sprawdź sam - pierwsze 24h jest za darmo, wystarczy utworzyć serwer, żadnych zobowiązań.

zacznijmy od jakiego forum, bo ten dzial (minecraft) to nawet moderatorzy nie wiedza nic o minecraft (moja sygnatura)

@topic tak, polecam, @TheMolkaPL tez
Argumentow nie wymienie, bo mnie wolaja na meczyk z cs ;<
Pozniej ew. edytuje post.

Opublikowano

Ja z całego serca nie polecam tego hostingu a czemu?

Support jest tragiczny

Serwery słabe

A za odkrycie poważnego błędu chociaż obiecali to nic nie dali - śmieszne a zarazem żałosne

Dla mnie prawdziwym hostingiem minecraft jest enderchest.pl

logotyp2.jpg

Opublikowano

@filippop1 konsoli nie da się przesunąć, ale jak masz słabego neta to możesz komuś powiedzieć, aby pobrał Ci logi i później wysłał.

Też polecam enderchest mają mocne maszyny.

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

@filippop1 konsoli nie da się przesunąć, ale jak masz słabego neta to możesz komuś powiedzieć, aby pobrał Ci logi i później wysłał.

Też polecam enderchest mają mocne maszyny.

na ch*j mam do ftp wchodzic? 

Wole w konsoli zobaczyc, ale ze enderchest niezbyt pracowitych ludzi tam ma od panelu, to jest lipa i dalej to nie dziala.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...