Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało Fps przy Bardzo dobrym kompterze

zajko2233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie, pobrałem sobie cs Global offensive na początku grudnia i od samego początku na NISKICH mam 50-80 fps... Gdy gra sie ładuje prawie zawsze utrzymuje sie to 200-280...

Prosze was o pomoc...

Procesor    Intel® Core i5-4440 CPU @ 3.10GHz, 3101 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4
Pamięc ram 4GB

Karta Graficzna Raedon r9 270x

Płyta gjgabite B85M

Zasilacz corshair 450 wat.

DODAM ŻE KOMPUTER KUPIŁEM W CZERWCU 2014 ROKU

Opublikowano

W ustawieniach karty graficznej polecam wyłączyć synchronizacje pionową, to samo robimy w grze.

Renderowanie wielordzeniowe: ON

Czy w innych grach tego typu występują takie spadki fps'ów?

Opublikowano

Nie gram w inne gry :) tylko counter strike :) Renderowanie wielordzeniowe właczone bylo i jest, synchronizacja pionowa wyłaczona w grze i na karcie... Jakies inne pomysly. (tamte nic nie pomogly)

Opublikowano

Na gorszym PC miałem po 100+ przy wysokich ustawieniach. Jeśli synchronizacja wyłączona to coś w systemie / bad sektory na dysku.

Pierw ściągnij jakiegoś Antywirusa i zostaw na cały skan.

Potem ściągnij ADWcleaner i jak znajdzie jakieś malware to je usuń. Pamiętaj by sprawdzić każdą zakładkę. 

Jeśli to też nie pomoże to HDD Tune i zakładka Error Scan. Odpal Quick Scan. 

Jeśli nic z tych 3 rzeczy nie pomoże no to zostaje format. 

he?

Opublikowano

Wszystko to co napisałeś wyżej wykonałem

- Wykonałem skan całego kompa na Avascie premier

-ADWcleaner oczysciłem wszystkie zakładki

-HDD Tune odpaliłem quick Scan i wszystko było na zielono.. :)

Opublikowano

Wszystko to co napisałeś wyżej wykonałem

- Wykonałem skan całego kompa na Avascie premier

-ADWcleaner oczysciłem wszystkie zakładki

-HDD Tune odpaliłem quick Scan i wszystko było na zielono.. :)

Defragmentacja dysków jest potrzebna.

Opublikowano

Windows 7 HOME premium, nie nie instalowalem zadnych sterownikow gdzie moge je znaleźć ?
Prosze zamieszczam nizej link do screena z tempaeraturami

http://speedy.sh/wsUg6/Bez-tytulu.png

Mam jeszcze jedno pytanie (jestem siny w tych sprawach) mam karte graficzna Vapor-x R9 270x firmy sappgire a na screenie nizej system mi pokazal ze mam całkowicie inna karte, mogl by mi ktos to wytlumaczyc ?

http://speedy.sh/ZhDvX/1.png

Opublikowano

Twój komputer wcale nie jest taki świetny.

Ja stawiam na syf w systemie ;)

it 4440 + r9 270x to nie jest dobry komp ?

FacCry 4 bez problemu wysokie ...

@topic

Skoro wszystko zrobiłeś pobierz sterowniki 

http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/desktop/r9

A masz sapphire  to te:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2036&lid=1#

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Hmm panowie jestem troche łysy w tych sprawach więc słucham was ; to pobrac to czy zaktualizowac ?

ps. chcialem zaktualizowac sterowniki od karty graficznej lecz juz byly zaktualizowane :) Pobrałem sterowniki te które Tremo mi dał ale nie wiem jak je zainstalować:/

Opublikowano

Dobra to zaktualizuj .

komputer -> ppm -> właściwości -> menadżer urządzeń -> karty graficzne/a -> ppm -> aktualizuj oprogramowanie sterownika .

To jest ok i pobranie też ok .

Tylko aktualizacja łatwiejsza fakt ^.^.

Nie przeczytałem , bo zrobiłeś edita .

Jak masz aktualne to nie pobieraj .

Nie wiem w czym może tkwić problem, format ? 

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

menedżer urządzen wykrył 2 karty graficzne o.O Raedon r9 200 series i Intel® HD Graphics 4600 i te intela nie były zaktualizowane, zaktualizowałem je :)

Nigdy formatu nie robiłem... i nie mam windowsa na płycie.. :/

Opublikowano

menedżer urządzen wykrył 2 karty graficzne o.O Raedon r9 200 series i Intel® HD Graphics 4600 i te intela nie były zaktualizowane, zaktualizowałem je :)

intel hd graphics 4600 to integra jest w procku .

To teraz spróbuj :)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Musisz przełączyć się z karty zintegrowanej na Radeonka r9 

Poradnik do tego:

https://www.youtube.com/watch?v=w0DFMTTyPBk

Mała ilość fps była spowodowana działaniem karty zintegrowanej a nie graficznej

Uczeń
Opublikowano

zrob to co u gory po 1
jak nie zadziala to musisz wziac komputer i kabel od monitora podlaczyc do karty graficznej a nie do plyty glownej
bo twoj komp pracuje na integrze wiec sie nie dziwie ze masz tyle fpsow

Opublikowano

Defragmentacja dysków jest potrzebna.

Przy aktualnych systemach plików (NTFS) defragmentacja jest zbędna.

A na zintegrowanej by w życiu nie wycisnął 80FPS (pisał o tym w pierwszym poście)

Wyłączaj zbędne programy działające w tle (przeglądarka, GG, skype). Możesz też w parametrach startowych ustawić z jaką ilością rdzeni ma uruchamiać cs'a. Jeżeli używasz gadżetów windows, to warto wyłączyć ponieważ one mocno obciążają komputer. Polecam również ustawić w systemie styl klasyczny. Ta opcja zdecydowanie doda Ci FPS :)

Opublikowano

Przy aktualnych systemach plików (NTFS) defragmentacja jest zbędna.

A na zintegrowanej by w życiu nie wycisnął 80FPS (pisał o tym w pierwszym poście)

Wyłączaj zbędne programy działające w tle (przeglądarka, GG, skype). Możesz też w parametrach startowych ustawić z jaką ilością rdzeni ma uruchamiać cs'a. Jeżeli używasz gadżetów windows, to warto wyłączyć ponieważ one mocno obciążają komputer. Polecam również ustawić w systemie styl klasyczny. Ta opcja zdecydowanie doda Ci FPS :)

Bzdury pitolisz, spokojnie 80FPS'ów wyciągnie na HD4600, da się nawet w 30 fpsach na ultra low (najnisza rozdz.) grać w bf3.. #Potwierdzone przez kolegę z tego forum : ).

Podłacz monitor do karty graficznej DEDYKOWANEJ (czyli twojego vapora) a nie do zintegrowanej.

Sterowniki ktoś Ci podał wyżej.

graphic.png
Opublikowano

pomogł by ktos jak mam ja przełaczyc ?

Zobacz z tyłu gdzie masz kabel od monitora podłączony. Jak masz go podłączone do interfejsu u góry to przełącz go do interfejsu na dole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...