Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]opcja schowania listy użytkowników forum

vance14

sugestia  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy jesteś za wprowadzeniem tego?

• tak
      14
    • neutralny
      2
    • nie (dlaczego?)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wpadłem na pomysł, by można było schować tą nieskończoną listę użytkowników na dole strony, bo strasznie tnie się, obciąża i denerwuje. przydałaby się opcja, dzięki której sobie ją schowamy lub jak komuś pasuje, to sobie zostawi jak chce. po prostu: klik - schowana, klik - pokazana. po refreshu strony, gdy wyłączymy listę, serwer nie wyśle tej listy, dzięki czemu będzie się wszystko szybciej ładować. jak będzie chciał włączyć spowrotem, to wtedy będzie musiał ją odświeżyć. proponuję tak zrobić. dzięki temu forum po wyłączeniu pokazywania listy na pewno będzie szybciej się włączać i nawet lepiej, forum będzie mniej obciążone generowaniem tej listy dla 2000 użytkowników (goście mają ją przecież schowane)

83173952189066749163.png

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie chcesz tego widzieć to nie zjeżdżaj na sam dół. 

proszę najpierw przeczytaj całość

przez tą listę strona ładuje się długo, a bez niej szybciej (kolega zrobił taki myk i forum szybciej się włączyło). oprócz tego użytkownik wygeneruje mniej zapytań sql, więc forum przyspieszy na ogólną skale. bo przecież taka lista to zapytanie o listę użytkowników, kiedy KAŻDY z nich był i ułożenie jeszcze tego w odpowiedniej kolejności albo nawet i więcej rzeczy o których nie wiem. no i jeszcze wygenerowanie tego przez przeglądarkę zjada procesor, ram choć forum same w sobie jest dziwnie zamulone. no i jeszcze po wejściu w tą listę lagi nad lagami nawet jak zobaczyłem na dobrym kompie

Opublikowano

Co wam przeszkadza jeden napis, który się pyta, czy ukryć listę użytkowników online.
Jasne, że tak.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

OMG. Ludzie w dzisiejszych czasach możecie sami blokować elementy strony które wam nie odpowiadają.

1. Pobieracie Adblock Pro.

2. Usuwacie domyślną listę blokowanych reklam. (Aby forum zarabiało na siebie.)

3. We własnych filtrach dodajecie:

www.mpcforum.pl##.statistics

4. Zatwierdzacie.

5. Cieszycie się brakiem listy użytkowników.

Opublikowano

OMG. Ludzie w dzisiejszych czasach możecie sami blokować elementy strony które wam nie odpowiadają.

1. Pobieracie Adblock Pro.

2. Usuwacie domyślną listę blokowanych reklam. (Aby forum zarabiało na siebie.)

3. We własnych filtrach dodajecie:

www.mpcforum.pl##.statistics

4. Zatwierdzacie.

5. Cieszycie się brakiem listy użytkowników.

zawsze to sposób, jednak będzie lepiej jeśli ta funkcja zostanie wbudowana w forum. bo serwer i tak musi wysylać dużo zapytań sql i potem to jeszcze przetworzyć, a u użytkownika to się po prostu nie wyświetla. i na dodatek gryzie się to z tematami. jak będzie to funkcja forum i tak jak napisalem tam wyżej to można spodziewać się mniejszych lagów, zmniejszające się im więcej osób ma to wyłączone i ja nie widze przeszkód. filtry w działach od dawna nie działają np.

Opublikowano

oczywiście że na nie 

po co ta opcja skoro jeżeli nie chcesz tego widzieć to nie musisz przewijać na dół ... 

bez sensu

Opublikowano

proszę najpierw przeczytaj całość

przez tą listę strona ładuje się długo, a bez niej szybciej (kolega zrobił taki myk i forum szybciej się włączyło). oprócz tego użytkownik wygeneruje mniej zapytań sql, więc forum przyspieszy na ogólną skale. bo przecież taka lista to zapytanie o listę użytkowników, kiedy KAŻDY z nich był i ułożenie jeszcze tego w odpowiedniej kolejności albo nawet i więcej rzeczy o których nie wiem. no i jeszcze wygenerowanie tego przez przeglądarkę zjada procesor, ram choć forum same w sobie jest dziwnie zamulone. no i jeszcze po wejściu w tą listę lagi nad lagami nawet jak zobaczyłem na dobrym kompie

Wytłumaczone, jestem na tak bo same korzyści z tego, i nie rozumiem osób które są na nie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...