Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Invoria EXP,Zarobek-kilka pytań.

kVkis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zacząłem grę na Invorii i mam kilka pytań:

-czy warto tu zrobić EQ exp, jeśli tak czy mógłby ktoś pokazać bony?

-jak zagrać: mam 80lv. ustać na nim i bić metki w red/biegać DT(czy coś innego?) czy wbić 95 i na tej nowej mapie zostać na dłużej? co robić?

-EQ buff - jakie tu zrobić?

Specjalista
Opublikowano

- Do 120 ja ciągle mieszałem eq żeby były odpowiednie bony pod odpowiednie mapy.

- Od 120 ­masz eq smoka do expa w nim robisz bony dopiero.

- Ja bym wbił 95 i latał ww/red las/mapa 95.

- Buff moim zdaniem nie potrzebny,lecz standardowo full int (jeżeli o to Ci chodzi)

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

- Do 120 ja ciągle mieszałem eq żeby były odpowiednie bony pod odpowiednie mapy.

- Od 120 ­masz eq smoka do expa w nim robisz bony dopiero.

- Ja bym wbił 95 i latał ww/red las/mapa 95.

- Buff moim zdaniem nie potrzebny,lecz standardowo full int (jeżeli o to Ci chodzi)

-czyli do 120 mieszać cały czas niebiańskie na każdą mapę?

-nie chodzi o Buff, gram szamanem-Smokiem, i czy znajdę tu gdzieś np. perłowy naszyjnik np.?

@E69

Specjalista
Opublikowano

-czyli do 120 mieszać cały czas niebiańskie na każdą mapę?

-nie chodzi o Buff, gram szamanem-Smokiem, i czy znajdę tu gdzieś np. perłowy naszyjnik np.?

@E69

Tak ja tak robiłem :) Lecz to też od Ciebie zależy bo możesz Sobie mixować np 5x20 (exp) czy coś w tym stylu,lecz dla mnie to szkoda czasu,skoro eq exp jest od 120.

Perłowy naszyjnik nie wiem czy jest.

­

graphic.png

Opublikowano

Tak ja tak robiłem :) Lecz to też od Ciebie zależy bo możesz Sobie mixować np 5x20 (exp) czy coś w tym stylu,lecz dla mnie to szkoda czasu,skoro eq exp jest od 120.

Perłowy naszyjnik nie wiem czy jest.

­

Na DT chodzić sam czy z kimś?

WW-jak tu wejść?

Czy w AV2 są tu metiny?/jedni mówią, że są drudzy, że nie.

@E69

Specjalista
Opublikowano

Dt powinieneś sam ogarnąć,full dt i lecisz.

Ww wchodzisz u tego npc do dt.

Tak są w av2 metiny :)

graphic.png

Opublikowano

Dt powinieneś sam ogarnąć,full dt i lecisz.

Ww wchodzisz u tego npc do dt.

Tak są w av2 metiny :)

Warto szukać tych metków w AV2?
Opublikowano

Ile wynosi cena szkaty RIPera? Warto je sprzedawać czy opłaca się otwierać?

Nie warto sprzedawać, lepiej wymienić na broń 75(jeżeli jej nie masz). Dt to ewentualność, lepiej WW. Szkaty z WW na początek na ulepszenie broni(medaliony + perły) a poźniej otwieraj dla specjalek. Nie wiem jak ceny, dawno nie grałem.

Opublikowano

Ceny szkat są dalej jak były te 100kk

Lepiej sprzedawać szkaty RIP'a czy zebrać na wymianę na broń 75?

Opublikowano

Najpierw zbierz na 75 broń, a później chodź na WW i zrób broń V2 ulepszaj.

Opublikowano

Chodzi mi o to: sprzedawać szkaty po 100+ i kupić broń czy wymienić to 15?

szkaty ripa chodza po 60kk

Opublikowano

Chodzi mi o to: sprzedawać szkaty po 100+ i kupić broń czy wymienić to 15?

Generalnie to tak: szkata ripa warta 60 max 70kk. Trute kupisz juz za 600/700kk. Wiec sprzedajac 15 szkat zarobisz ~900kk, zatem jestes te 200kk do przodu.

Na ww za jendo podejscie masz z reguly szkate + medalion co daje 150kk (niestety bardzo szybko to tanieje..). Zatem raptem 4-5 takich wypadow na ww i trute masz ;) Inne bronie oczywiscie kupisz taniej. Zatem raczej lepiej szkaty sprzedawac a potem kupic konkretna bron ktora Cie interesuje, niz wymieniac. No ew ta smierc ale tam FMSem raczej nie dasz rady.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Ostatnio widziałem po 100kk, ale widocznie za ten czas (2dni) ceny szybko spadły.

Opublikowano

Ostatnio widziałem po 100kk, ale widocznie za ten czas (2dni) ceny szybko spadły.

To, ze widziales, nie znaczy, ze po tyle chodza :) jak wystawie autopota, ktory u handlary jest za 2,5kk, na swoim shopie za 30kk to uznasz, ze jest tyle wart? No wlasnie.

Po 100kk to chodza szkaty smierci, nie szkaty ripa. Szkaty ripa spadaja makabrycznie w dol. Jeszcze 2-3 tyg temu, jak zaczynalem, byly warte 100-120kk, teraz ledwo 60.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

A to mi się widocznie ze szkatą śmierci pomyliło, ponieważ autorowi dawałem szkatę. Wiem co było 2-3 tyg temu bo wtedy dużo grałem, a teraz sporadycznie.

Opublikowano

Szamanem SMOKIEM dam radę sam RIPa? Broń śr.50+eq pod DT.

ps. szukam kogoś do DUO.

ja antykiem 52sr 20dt klepalem ripa na marmie w parenascie sekund :)

Smierc bije bambsem 55sr i tez schodzi momentalnie.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@majtol12 A jak w WW, dam radę?

@MoHa15 Śmierć na który przedział lv. jest?

Przedzial? Hmm.. z tego co pamietam, to jest od 85 lvla albo od 95 (tak czy tak to chwila expa :p ) a drop z niej ejst chyba do konca :D Tu generalnie nie ma zbytnio przedialow, po prostu potrzebujesz to idziesz. Ja tam zarabialem w okolicy setnego i zarobilem na ~1k SM

Ironiczny

LEGACY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...